Toronto cocktail

toronto cocktail resepti

Toronto cocktail valmistuu ruisviskistä ja katkerosta

Talven herkullisimmat drinkit vinkkaa kuopiolainen baarimestari Erno Vainanen. Ernon talvijuomissa maistuvat niin tummat katkerot kuin raikkaus.

Tottuneempaan makuun Erno suosittelee omaa versiotaan Toronto cocktailista. Perinteiseen versioon käytetään ruisviskiä ja italialaista katkeroa, mutta Ernon Islettan hämmennetään sherrytynnyrissä viimeistellystä mallasviskistä. Yhdessä yrttisen italialaisen katkeron kanssa siitä syntyy monitahoinen cocktail, joka sopii herättämään ruokahalua ennen tuhtia ateriaa.

”Tämä on Manhattan-henkinen juoma, johon italialainen katkero antaa kivan soundin.”

Vielä lisävivahdetta Erno tuo “pesemällä” lasin tilkalla rommia. Lasiin siis kaadetaan pieni määrä rommia, pyöritellään se kauttaaltaan lasin pintaan, ja kaadetaan loppu takaisin pulloon.

”Rommipesu antaa vielä tukea sherrytynnyrin tuomalle vaniljaisuudelle ja makeudelle.”

Ainekset:

3 cl sherrytynnyrissä viimeisteltyä mallasviskiä

1 cl italialaista katkeroa

tilkka sokerisiirappia

2 tippaa Aromatic Bitters -katkeroa

Rommia lasin pesemiseen

koristeeksi appelsiinin kuorta

Ohjeet:

Kaada tarjoilulasiin tilkka rommia. Pyörittele lasia niin, että rommia menee joka puolelle lasia. Kaada ylimääräinen rommi takaisin pulloon. Mittaa sekoituslasiin sherrytynnyrissä viimeistelty mallasviski, italialainen katkero, sokerisiirappi ja Aromatic Bitters -katkero. Lisää jäitä ja hämmennä juoma kylmäksi. Siivilöi tarjoilulasiin ja koristele appelsiinin kuorella.