Smoky Bloody Mary
Savuinen Bloody Mary resepti
Syksyn maistuvimmat drinkit vinkkaa Tommi Avola, turkulaisen Kortteliravintola Arvon baarimestari. Tommin syysjuomissa maistuvat savu, ruis ja viimeinen häivähdys kesää.
Syksyyn sopii tietysti savu, ja sitä löytyy Tommin versioimasta Bloody Marystä. Vodkan sijaan tämä tomaattinen klassikko valmistuukin skotlantilaisesta mallasviskistä.
”Savuinen Bloody Mary voisi mennä melkein jopa alkuruokana.”
Bloody Maryn perinteinen lisuke on varsiselleri, mutta Yhdysvalloissa koristelu on vedetty överiksi. Tommi suositteleekin kokeilemaan jenkkien tapaan paahdettua pekonia.
Ainekset:
4 cl mallasviskiä
2 cl tuorepuristettua sitruunamehua
8 cl laadukasta tomaattimehua
Worcester-kastiketta ja Tabascoa maun mukaan
valkopippuria
suolaa
koristeeksi kurkkua ja paahdettua pekonia
Ohjeet:
Laita lasiin mallasviski, sitruunamehu ja tomaattimehu. Mausta ronskisti Worcester-kastikkeella, Tabascolla, valkopippurilla ja suolalla. Täytä lasi jäillä ja hämmennä hyvin. Koristele kurkulla ja pekonilla.
Vinkki! Bloody Marya voi virittää vielä esimerkiksi basilikalla tai lipstikalla.