Järjestä kotonasi luomuviinitasting!

luomuviinitasting

Kutsu ystävät koolle ja viettäkää hauska ilta viinitastingin merkeissä. Viinipostin huhtikuun teemana on luonnonmukaisuus, minkä vuoksi valitsimme sinulle neljä viiniä maisteltavaksi. Viininmaistelua ja erityisesti arviointia helpottamaan olemme kehittäneet tulostettavan tasting-alustan, jonka voit ladata alta. Sinun tehtäväksesi jää vain ystävien kutsuminen koolle.

Ohjeet viinitastingiin:

  1. Kirjoita viinien nimet ylös maistelujärjestyksessä
  2. Asettele viinilasit pöydälle ja täytä ne maistelujärjestyksessä.
  3. Maistelkaa aina yhtä viiniä kerrallaan ja kirjoittakaa arvionne ylös.
  4. Käykää yhdessä läpi arvionne ja nauttikaa illasta!
Kiinnostuitko luonnonmukaisista viineistä? Haluatko oppia lisää? Lue Viinipostin artikkeli luonnonmukaisista viineistä ja Tiesitkö että -artikkeli Alkon luomumerkinnöistä!

Suositukset

Gustave Lorentz Pinot Blanc Evidence

Gustave Lorentz Pinot Blanc Evidence

Vaalean sitruunankeltainen viini tuoksuu vaaleille hedelmille ja kukille, siitä voi aistia mm. vaalea omenaa ja päärynää, greippiä, hunajamelonia sekä kevään yrttejä. Suussa kuiva, runsaan hapokas ja keskitäyteläinen. Makumaailma toistaa tuoksun aromit, ja jälkimaku on pitkä ja miellyttävän mineraalinen tuoden veden kielelle.

Ranska 17,98€

Tumman kirsikanpunainen viini tuoksuu runsaan kirsikkaiselle, luumuiselle, mustikoille, makealle lakritsalle ja pehmentävästä malolaktisesta käymisestä kertovalle jugurtille. Suussa kuiva, ryhdikkään hapokas ja keskitäyteläinen viini jatkaa runsaalla hedelmäisyydellään, jota seuraa miellyttävä, pehmeän tanniininen jälkimaku.

Espanja
Altano Organic Red

Altano Organic Red

Keskisyvä rubiininpunainen viini tuoksuu karhunvatukalle, tummille kirsikoille, luumulle, paahdetulle kahville ja tummalle suklaalle. Suussa kuiva, keskihapokas, keskitanniininen ja täyteläisen marjainen. Makumaailma toistaa tuoksun aromit, ja jälkimaku on marjainen ja mausteisen paahteinen.

Portugali 14,98€