Järjestä kotonasi valkoviinitasting!

tasting kotona

Kuinka hyvin tunnet vaaleiden rypäleiden eron? Kutsu ystävät ja lähimmäiset koolle ja järjestäkää tasting kotona Viinipostin valitsemilla valkoviineillä! Löydätkö sinä oikeat tuoksut ja maut?

Opi lisää vaaleista rypäleistä Viinipostin Viinikoulusta ja säväytä vieraitasi tietämykselläsi!

Ohjeet viinitastingiin

    1. Kirjoita viinien nimet ylös maistelujärjestyksessä
    2. Asettele viinilasit pöydälle ja täytä ne maistelujärjestyksessä.
    3. Maistelkaa aina yhtä viiniä kerrallaan ja kirjoittakaa arvionne ylös.
    4. Käykää yhdessä läpi arvionne ja nauttikaa illasta!
Kurkkaa myös muita tasting-ideoita täältä!

Suositukset

Zenato Pinot Grigio

Zenato Pinot Grigio

Vaalea vihertävän keltainen viini tuoksuu hennon omenaiselle, persikkaiselle ja valkopippuriselle. Kevyt ja miellyttävän hapokas kokonaisuus on kuiva ja raikas, mutta varsin suunmyötäinen etenkin pienen jäännössokerinsa ansiosta. Ilahduttavan mutkaton ja puhdas viini sopii hyvin viilennettynä kippistelyyn sekä moneen ruokaan: kevyiden kalaruokien – niin lämpimien kuin kylmienkin – lisäksi se nauttii yrttien makumaailmasta. Kevyet kasvispastat ja risotot ovat myös paikallisten suosikkeja.

Italia 13,99€
Crafty Hedgehog Chardonnay Organic

Crafty Hedgehog Chardonnay Organic

Vaalean oljenkeltainen viini tuoksuu trooppisille hedelmille kuten aprikoosille ja melonille, mukana myös päärynää. Suussa kuivan ja kevyen viinin kypsää hedelmäisyyttä raikastaa sitrushedelmäinen hapokkuus. Suoraviivainen ja helposti lähestyttävä viini ei välttämättä ruokaa kaipaa, mutta sopii keveille kasvis- ja kalaruoille vallan mainiosti.

Ranska 14,89€
Altano Douro Branco

Altano Douro Branco

Vaalean oljenkeltainen, aromaattinen Douron klassikkovalkoviini, josta voi aistia mm. passionhedelmää, litsiä ja sitrushedelmiä. Kuiva, keskitäyteläinen, runsaan hedelmäinen ja raikas viini joko ruokapöytään tai sellaisenaan.

Portugali 12,81€