Mehevää punaviiniä pihville

punaviini pihville

Millainen punaviini pihville sopii?

Viinin valintaan vaikuttavat sekä liha että sen valmistustapa lisukkeita unohtamatta. Makeahko kastike vaatii makeutta tai runsasta hedelmäisyyttä, hapokas taas happoja tai viini jää latteaksi. Onko kokonaisuus rasvainen - hapot ovat hyvä vastapaino. Paahdatko pihvin reunat tai jopa grillaatko sen? Muista silloin mehevä hedelmäisyys, etteivät kitkerät maut kumuloidu suussa.

Kokeile Mari Moilasen reseptiä syksyinen fileepihvi ja kurpitsapyree

Suositukset

Perelada 5 Finques Reserva

Perelada 5 Finques Reserva

Viinintekijän yksi tärkeimmistä taidoista on blendaus, eli tankeissa ja/tai tynnyreissä vastakäyneiden viinien sekoitus siten, että lopputuote on tarkoituksenmukainen ja balanssissa. Espanjan Empordàssa viiniä on valmistettu jo 2500 vuotta, ja se on tunnettu erittäin variantista maaperästään. Tämän viinin rypälelajikkeita on peräti viisi, mutta ei siinä vielä kaikki: jokainen niistä tulee täysin erilaiselta tarhalta, jokaisen maaperä sekä olosuhteet ovat erilaiset. Tässä luovuuden mestarinäytteessä erilaiset ominaisuudet täydentävätkin toinen toisiaan, jokainen tuo oman lisänsä, omat arominsa ja olemuksensa täyteläiseen lopputuotteeseen, joka on upean moniulotteinen.

Jo syvä luumunpunainen väri lupaa tiiviyttä ja täyteläisyyttä, ja tuoksu on runsaan tummasävytteinen: kypsää mustaherukkaa, kuivattuja hedelmiä, mausteisuutta, paahteisuutta. Suussa viini on täyteläinen, ryhdikäs, voimakkaan mutta pyöreän tanniininen. Aromit täydentyvät vielä orastavalla nahkaisuudella sekä aavistuksella mokkakahvia luvaten lisää rustiikkisuutta ikääntymisen myötä. Pitkä lämmin jälkimaku viimeistelee kokemuksen.

Voimakas viini pärjää voimakkaidenkin liharuokien rinnalla, runsas hedelmä kantaa aavistuksen makeuttakin sisältävän kastikkeen yli. Lihan sijasta voit myös tarjota kovia suolaisia juustoja ja antaa viinin lämmittää talvista tunnelmaa.

Espanja 18,99€