Lambrusco on kevyen pirskahteleva viini Italiasta
Trendirypäle Lambrusco pirskahtelee suoraan sydämiin
Valloittavat lambruscot ovat luonnostaan matala-alkoholisia ja monipuolisia ruoka- ja seurusteluviinejä, aina valmiina kesäiseen herkutteluun ja huolettomaan yhdessäoloon.
Emilia-Romagnan alueella Italiassa Lambrusco-rypäleistä tehdyt kevyen pirskahtelevat viinit kuuluvat erottamattomasti paikalliseen ruokakulttuuriin. Ja millaiseen ruokakulttuuriin! Emilia-Romagna on herkuttelijan paratiisi. Sen suurimmasta kaupungista Bolognasta tulevat mehevät lihalla tai juustolla täytetyt tortellinit ja tietenkin pasta bolognaise, joka tosin paikallisesti tunnetaan nimellä ragú. Naapurista Modenasta on peräisin arvostetuin Balsamico-viinietikka, ja Parmasta tietenkin Parman kinkku ja parmesaanijuusto.
Lambrusco on Emilia-Romagnan oma rypäle
Lambrusco on mutkaton ja rento viinityyli, joka on tehnyt pirskahtelevan paluun viinimaailman näyttämölle luonnollisen keveytensä ansiosta. Lambruscot nimittäin ovat matala-alkoholisia luonnostaan, niistä ei siis ole tarvinnut poistaa mitään keinotekoisesti. Lambrusco-rypäleellä on Emilia-Romagnan alueella useita alalajeja, ja niistä tehdään usein sekoituksia täydellisen hapokkuuden, makeuden ja aromikkuuden aikaansaamiseksi.
Paitsi matala alkoholipitoisuus, myös pirskahtelevuus kuuluu rypäleen luonteeseen. Paksukuorisena ja sokeripitoisena se tuottaa viiniä, joka entisaikoina aloitti pullotettuna helposti toisen käymisen. Nykyään käyminen toki tapahtuu lämpökontrolloidusti terästankeissa, jotta rypäleen kaikki vivahteet saadaan tarkasti ja turvallisesti talteen.
Viini sopii erityisen hyvin juuri paikallisten, italialaisen keittiön ruokaherkkujen keralle. Parmankinkun ja kypsytetyn parmesaanin suolaisuudesta syntyy sointuva vastinpari lambruscojen marjaiselle makeudelle, jota raikas hapokkuus kannattelee. Italialaisten antipastojen lisäksi risotot, pastat ja pizzat saavat lambruscosta oivallista seuraa.
Nauti elämästä ja ystävistä kuin aito italialainen — Giuseppe Signoren Lambruscot nyt saatavilla ruokakaupoista
Tuottaja Giuseppe Signore tekee viineillään kunniaa parhaille italialaisille perinteille ja elämästä nauttimisen taidolle. Lambrusco on suorastaan symboli sosiaaliselle yhdessäololle italialaiseen tyyliin. Puolimakea, kevyesti pirskahteleva lambrusco on todella monikäyttöinen viini. Se on rento seurustelujuoma ja viilennettynä mainio, raikas aperitiivi tai kevyt drinkki kesäpäivän lämmössä nautittavaksi. Ja samalla juomalla voi jatkaa läpi aterian, vaikka jälkiruokaan saakka! Marjaisan mehevä rypäle nimittäin sopii mainiosti myös pähkinäisten kakkujen ja kesämarjoista tehtyjen herkkujen kumppaniksi.
Suositukset
Signore Giuseppe Lambrusco Rosso 8%
Lambrusco Rosso on keskitäyteläinen ja keskihapokas, ihanan pirskahteleva ja punamarjainen herkku.
Saatavilla ruokakaupoista
Italia
Signore Giuseppe Lambrusco Rosato 8%
Lambrusco Rosato on puolimakea, hapokas ja pirskahteleva. Makumaailma on mansikkainen, vadelmainen, metsämarjainen ja kevyen kirsikkainen.
Saatavilla ruokakaupoista
Italia
Signore Giuseppe Lambrusco Bianco 8%
Lambrusco Bianco on puolimakea, keskihapokas ja pirskahteleva. Makumaailma on päärynäinen, hunajameloninen, hennon sitruksinen ja kevyen kukkainen.
Saatavilla vain K-Ruokakaupoista
Italia
Signore Giuseppe Lambrusco Rosso 8%
Lambrusco Rosso on keskitäyteläinen ja keskihapokas, ihanan pirskahteleva ja punamarjainen herkku.
Saatavilla ruokakaupoista
Signore Giuseppe Lambrusco Rosato 8%
Lambrusco Rosato on puolimakea, hapokas ja pirskahteleva. Makumaailma on mansikkainen, vadelmainen, metsämarjainen ja kevyen kirsikkainen.
Saatavilla ruokakaupoista
Signore Giuseppe Lambrusco Bianco 8%
Lambrusco Bianco on puolimakea, keskihapokas ja pirskahteleva. Makumaailma on päärynäinen, hunajameloninen, hennon sitruksinen ja kevyen kukkainen.
Saatavilla vain K-Ruokakaupoista