Parhaat pääsiäisen punaviinit

Parhaat pääsiäisen punaviinit

Parhaat pääsiäisen punaviinit ja kolme pääsiäisreseptiä

Hiirenkorvalle puhkeavat koivunoksat ja pehmoiset pajunkissat tuovat mukanaan kevään odotetun juhlan, pääsiäisen. On aika nauttia lisääntyneestä valosta, narsissien ja hyasinttien raikkaista keväisistä väreistä sekä yhdessäolosta perheen ja ystävien kesken. Valitsimme pääsiäispyhien juhlapöytiin kolme herkullista punaviiniä. Tutustu alta kolmeen maukkaaseen pääsiäisreseptiin ja näille valittuihin parhaisiin punaviineihin.

Suositukset

Villa Antinori Rosso

Villa Antinori Rosso

Melanzane alla Parmigiana leivät

Toscanalainen Villa Antinori Rosso, Viinilehden arvion mukaan harmoninen, laadultaan erinomainen neljän tähden viini. Rubiininpunaisen viinin intensiivisessä tuoksussa on kirsikkaa, minttua ja suklaata. Syrah-rypäleestä runsautta ja mausteisuutta saanut viini on samettinen ja pehmeiden tanniinien sävyttämä. Mainio ruokapari viinille on Meri-Tuuli Väntsin luoma maukas Melanzane alla Parmigiana, italialainen munakoisopaistos, joka tässä reseptissä taipuu uunissa paahdetuksi leiväksi. Tarjoa paahdetut leivät juuston ollessa vielä sulaa.

Italia 20,50€
Perelada 5 Finques Reserva

Perelada 5 Finques Reserva

Maukas karitsanpaisti

Palkittu Perelada 5 Finques, täyteläinen, tanniininen, tumman marjainen ja kevyesti viikunainen punaviini sopii täydellisesti pääsiäisen lammasaterioille. Raikkaan hapokas, tiivis, ryhdikäs ja harmoninen viini, jossa pitkä silkkinen jälkimaku. Kokkaa tämän viinin pariksi tarjolle pääsiäispöytään maukas karitsanpaisti ja tarjoile se punaviini-valkosipulikastikkeen ja selleripyren kera.

Espanja 18,99€
Pinha Ribeiro Santo Reserva

Pinha Ribeiro Santo Reserva

Punaviiniglaseeratut juurekset

Tämä Portugalin helmi, tyylikkään paahteinen ja rustiikkinen punaviini tuo juhlavaa hehkua yhdistettynä Meri-Tuuli Väntsin punaviiniglaseerattuihin juureksiin. Uuniruoan viimeistelee vuohenjuusto ja rapeaksi paahtuvat linssit. Rouhean marjaisessa Pinhassa on aavistus yrttisyyttä, hyvä hapokkuus sekä kypsät, pehmeät tanniinit. Täyteläinen viini on tuoksun tapaan, kypsä, moniulotteinen ja lämmin. Viinin nimi Pinha = männynkäpy viittaa mäntyihin, jotka suojaavat ja viilentävät Ribeiro Santon tilan viinitarhoja ja antavat graniittisen maaperän tavoin viinille persoonallisuutta.

Portugali 13,99€