Sohvaperunaviinit

hyvä luomupunaviini

Hyvä luomupunaviini ja pari muuta viiniä koti-iltaan

Mikä on Suomen viljellyin vihannes? No tietenkin sohvaperuna!

Unohda kokkaus, tilaa take awayta, osta valmisruokaa tai lämmitä eiliset jämät! Meiltä nimittäin löytyy sopivat viinit paritettavaksi myös syksyn eniten viljellylle vihannekselle eli sohvaperunalle!

Inspiroidu lisää, kurkkaa tänne!

Suositukset

Black Tower Classic Riesling

Black Tower Classic Riesling

Take awayta ja risukkaa

Suomen suosituimman saksalaisen viinimerkin ”risukka” eli Black Tower Classic Riesling on siitä mukiinmenevä viini, ettei tartte hifistellä ruoan(kaan) kanssa. Se toimii palanpainikkeena niin kiinalaisen kuin thaimaalaisenkin ruoan kanssa, vaikka sitten tulisenkin. Ja toimii se ilmankin – siis sitä ruokaa.

Viini on tuoksultaan kukkainen ja viheromenainen, maultaan puolikuiva ja hyvin hedelmäinen, mutta raikkaat hapot sekä suussa tuntuva miellyttävä sitruksisuus tasapainottavat ryhdikkään kokonaisuuden. Jäännössokerinsa ansiosta viini sopii hyvin mausteiselle ruoalle, mutta se toimii erinomaisesti myös seurusteluun tai simppelien salaattien seurassa. Kuten (sohva)perunasalaatin.

Saksa 10,99€
Zenato Valpolicella Superiore

Zenato Valpolicella Superiore

Treenaa aivojasi ja multitaskaa!

Multitaskaaminen sitten vasta kivaa on! Ei, emme tarkoita nyt sitä kuinka äidit hoitavat viisi asiaa yhtä aikaa ruoanlaitosta työpuheluun ja vaipanvaihtoon, vaan siis ihan sitä itseään eli sekä puhelimen että kaukosäätimen räpläystä samaan aikaan! Jos kaipaa haastetta voi samaan aikaan koettaa väliin siemaista viiniäkin – aivojumppaa parhaimmillaan!

Nimettömänä pysyttelevän tietolähteemme mukaan on kuultu huhuja, että joku olisi joskus kaiken kukkuraksi puraissut juustoakin. Emme ole pystyneet vahvistamaan väitettä.

Multitasking treenejä varten suosittelemme Zenaton Valpolicella Superiorea. Se on siitä mukava treenausviini, että juuston lisäksi se sopii aika monen ruoan kanssa pastasta lämpimiin voileipiin – täytyyhän sitä treenatessa muistaa hiilaritankkaus!

Täyteläinen, ryhdikäs mutta pehmeä ja pyöreä, hienon balanssin omaava viini. Aromeista löytyy kypsiä marjoja kuten luumua, karhunvatukkaa ja hapankirsikkaa sekä aavistus nahkaisuutta ja paahteisuutta sekä yrttejä.

Italia 15,48€
Domaine des Carabiniers Lunar Apogé Côtes du Rhône

Domaine des Carabiniers Lunar Apogé Côtes du Rhône

Maailman pelastus sohvalta käsin

Joskus tietysti sohvalla löhötessä saattaa iskeä pieni epäilys omasta kontribuutiosta maailman tilaan – niin kuin nyt vaikkapa ilmastonmuutokseen. Ei hätää! Huolehtimalla siitä, että lasiin on kaadettu luomua ja biodynamiikkaa hoituu sekin puoli.

Lunar Apogé Côtes du Rhône siis.

Siinä sohvalla siemaillessasi, klikkaapas tästä artikkelimme luomusta ja biodynaamisuudesta, ja tästä englanniksi kyseisen viinin tuottajasta, ja voitkin jo taputella itseäsi olalle.

Aavistuksen tiileen taittavan punaviinin tuoksu on runsas ja rehevän maalaismainen: Siitä voi aistia kirsikkaa, orvokkia, lakritsia, mustapippuria, keitettyjä vihanneksia ja nahkaa.  Suussa kuiva viini jatkaa runsaan mutta hellän marjaisella maulla, jota elävöittävät miellyttävä hapokkuus ja maltilliset kypsät tanniinit. Keskitäyteläinen kokonaisuus on persoonallinen ja tasapainoinen: luonteikas maalaismaisen herttainen viini, josta teollinen kliininen tuotanto on kaukana.

Ranska 16,99€