Vuoden Valkoviini 2019 - Dal Cero Vigneto Runcata

Vuoden Valkoviini 2019

Vuoden Valkoviini tulee tässä!

Viiniposti onnittelee Dal Ceron perhettä Vuoden Valkoviinistä: Dal Cero Vigneto Runcata!

Vuoden Viinit -kilpailun kymmenet tuomarit maistelevat yli sata viiniä päivässä useita viikkoja kestävässä tehtävässään. Kaikkien sarjojen parhaat pisteet saaneet viinit valitaan finaaliin, joista Vuoden Viini valitaan. Kaikki viinit maistetaan sokkona, mikä tarkoittaa sitä, etteivät tuomarit tiedä mitä viinejä laseissa on.

”Olin ensimmäistä kertaa mukana Vuoden Viinit -tuomaristossa. Oli silmiä avaavaa huomata huomattaviakin laatueroja samassa hintaluokassa kilpailevien viinien kesken ilman että tiesi viinien alkuperää tai tuottajaa. Joskus olimme tuomariston kesken hyvinkin erimielisiä – joskus taas erinomainen viini voitti kaikki puolelleen. Iloitsen Vuoden Valkoviini Dal Ceron erinomaisen, rohkean ja omalaatuisen viinin menestyksestä. Kunnioitin viiniä ja sen tekijöitä jo maistaessani sitä sen ensimmäisen vuosikerran saavuttua Suomeen. Ammattilaisten Prowein-messuilla Düsseldorfissa pääsin maistamaan myös Suomeen vasta tulevaa vuosikertaa 2017: se on vielä nuorukainen, mutta tiiviydessään ja hapokkuudessaan povaan sille loisteliasta aikuisuutta!” Liisa Huttu-Hiltunen Viiniasiantuntija DipWSET

Tutustu Vuoden Valkoviinin tuottajaperheeseen!

Suositukset

Dal Cero Vigneto Runcata Soave Superiore

Dal Cero Vigneto Runcata Soave Superiore

Runcata on Dal Ceron perheen Corte Giacobben tilan arvokkain palsta, joka sijaitsee kahden muinaisen tulivuoren välissä lounaisrinteessä 450 metrin korkeudella. Siellä kasvavat Garganega-rypäleet poimitaan käsin valikoiden kahden kierroksen taktiikalla, jotta kaikki rypäleet päätyvät viinikellariin optimaalisessa vaiheessa.

Premiumviiniin päätyy vain paras, ensiksi valunut kirkkain mehu, joka käytetään viiniksi osittain betonitynnyreissä, osittain suurissa tammisissa ovaalin muotoisissa astioissa. Käymisen jälkeen viini saa ikääntyä niin ikään suurissa 20 000 litran vanhoissa tammitynnyreissä vuoden ajan ennen pullotustaan.

Keskisyvä kullankeltainen viini tuoksuu mehevän hedelmäiselle: persikkaa, keltaista luumua, narsisseja ja kamomillaa täydentävät mantelit ja yrtit. Suussa kuiva, runsaan hedelmäinen ja hapoiltaan ryhdikäs, täyteläinen suutuntuma on suorastaan kermainen. Maku täydentyy maltillisella paahteisuudella sekä vulkaanista maaperää ilmaisevalla mineraalisuudella. Pitkä ja erittäin tiivis viini kestää mainiosti runsaan makuisetkin ruokakumppanit, ja toimii erinomaisesti sienirisoton, kampasimpukoiden, lohen ja muiden rasvaisten kalojen, pähkinäisten ja kermaisten kastikkeiden kera.

Italia 29,90€