Kantarellileipä
Aika: 30 Minuuttia
Määrä: 4
50 g juuriselleriä, hienosti pilkottuna
1 salottisipuli, hienosti pilkottuna
200 g kantarelleja
75 g voita
persiljaa
1dl juuressipsejä
suolaa ja pippuria
4 viipaletta leipää
Metsä on nyt täynnä herkullisia sieniä - metsän kullaksi kutsutuista kantarelleista saa tehtyä mitä herkullisimpia ruokia. Tässä yksinkertaisessa reseptissä korostetaan sienten hienovaraista makua ja yhdistetään se kolmen erityyppisen viinin kanssa. Mielenkiintoisia ja herkullisia makuyhdistelmiä. Valitse oma suosikkisi!
Tee näin:
- Paista leipä voissa kullanruskeaksi, käytä pari lusikkaa voita paistamiseen.
- Paista kantarellit kunnes neste on haihtunut, lisää 2 rkl voita ja paista vielä 5 minuuttia. Laita sivuun.
- Kuumenna loppu voi ja paista juuriselleri ja sipuli.
- Sekoita mukaan sienet ja persilja. Lisää suola ja pippuri.
-
Kokoa sienet leivälle ja koristele juuressipseillä.
Mitä viiniä sieniruokien kanssa tulisi nauttia? Kurkkaa 3 sieniviiniä!