Yrttimarinoitu karitsankare ja punaviini karitsalle

4 hengelle
800 gr karitsankareta
Marinadi0,5 dl oliiviöljyä
3-4 valkosipulin kynttä murskattuna
1 rkl hunajaa
2-3 rkl puristettua sitruunamehua
n. 1 tl suolaa
pippuria
reilusti tuoreita yrttejä saatavuuden mukaan: rosmariinia, timjamia ja minttua silputtuna
Italialaiset rakastavat yksinkertaista ruokaa laadukkaista raaka-aineista valmistettuna. Myös lammas tarjoillaan usein paistettuna tai grillattuna vain hieman yrteillä ja hyvällä oliiviöljyllä höystettynä. Mutta mikäli aikaa on, liha kannattaa kuitenkin marinoida, näin yrttien aromit pääsevät parhaiten oikeuksiinsa.
- Tee ensin marinadi ja hiero marinadi karen pintaan. Jos mahdollista, anna karen marinoitua seuraavaan päivään jääkaapissa.
- Ruskista karen pinta pannulla reilussa voissa joka puolelta ja nosta se voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 55-56 astetta.
- Anna lihan vetäytyä foliossa n. 10 minuuttia ja leikkaa kyljyksiksi terävällä veitsellä.
- Tarjoile esimerkiksi paistettujen perunoiden tai grillatujen kasvisten kera.
Zenaton palkittu Ripassa-punaviini on täydellinen pari tälle ruoalle!
Kokeile myös Tiina Rantasen karitsatäytteisiä munakoisoja ja katso toinen suosittelemamme punaviini karitsalle!Suositukset
Zenato Ripassa Valpolicella Superiore
Zenaton Ripassa-viini istuu täydellisesti pääsiäispöytään yrttisen karitsankaren ja muiden lammasruokien seuraan. Viinistä Viiniin 2019 antaa sille täydet 5 tähteä ja se on Helsingin Sanomien Ripasso-testin voittaja (5 tähteä)
Ripasso-viinit syntyvät Amaronen pikkuveljiksi: tuoreista rypäleistä käytettyyn laadukkaaseen Valpolicella-viiniin lisätään kuivattujen ja rusinoitujen Amarone-rypäleiden puristamisesta jäljelle jäänyt kuorimäski, jolloin käyminen alkaa uudelleen. Amarone-viiniin rypäleiden kuorista irtoaa runsaasi makua ja väriä ja muhkeita aromeja. Ripasso-viinistä saadaan siten Valpolicellaa runsaampi, pehmeän täyteläinen mutta hienostunut ”pikkuamarone”.

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore
Zenaton Ripassa-viini istuu täydellisesti pääsiäispöytään yrttisen karitsankaren ja muiden lammasruokien seuraan. Viinistä Viiniin 2019 antaa sille täydet 5 tähteä ja se on Helsingin Sanomien Ripasso-testin voittaja (5 tähteä)
Ripasso-viinit syntyvät Amaronen pikkuveljiksi: tuoreista rypäleistä käytettyyn laadukkaaseen Valpolicella-viiniin lisätään kuivattujen ja rusinoitujen Amarone-rypäleiden puristamisesta jäljelle jäänyt kuorimäski, jolloin käyminen alkaa uudelleen. Amarone-viiniin rypäleiden kuorista irtoaa runsaasi makua ja väriä ja muhkeita aromeja. Ripasso-viinistä saadaan siten Valpolicellaa runsaampi, pehmeän täyteläinen mutta hienostunut ”pikkuamarone”.