Yrttimarinoitu karitsankare
4 hengelle
800 gr karitsankareta
Marinadi0,5 dl oliiviöljyä
3-4 valkosipulin kynttä murskattuna
1 rkl hunajaa
2-3 rkl puristettua sitruunamehua
n. 1 tl suolaa
pippuria
reilusti tuoreita yrttejä saatavuuden mukaan: rosmariinia, timjamia ja minttua silputtuna
Italialaiset rakastavat yksinkertaista ruokaa laadukkaista raaka-aineista valmistettuna. Myös lammas tarjoillaan usein paistettuna tai grillattuna vain hieman yrteillä ja hyvällä oliiviöljyllä höystettynä. Mutta mikäli aikaa on, liha kannattaa kuitenkin marinoida, näin yrttien aromit pääsevät parhaiten oikeuksiinsa.
- Tee ensin marinadi ja hiero marinadi karen pintaan. Jos mahdollista, anna karen marinoitua seuraavaan päivään jääkaapissa.
- Ruskista karen pinta pannulla reilussa voissa joka puolelta ja nosta se voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 55-56 astetta.
- Anna lihan vetäytyä foliossa n. 10 minuuttia ja leikkaa kyljyksiksi terävällä veitsellä.
- Tarjoile esimerkiksi paistettujen perunoiden tai grillatujen kasvisten kera.
Zenaton palkittu Ripassa-punaviini on täydellinen pari tälle ruoalle!
Kokeile myös Tiina Rantasen karitsatäytteisiä munakoisoja ja katso toinen suosittelemamme punaviini karitsalle!Suositukset
Zenato Ripassa Valpolicella Superiore
Tammikypsytyksen jälkeen Ripassa -viinistä saadaan Valpolicellaa runsaampi, pehmeän täyteläinen ”pikkuamarone”. Ripassa- nimi viittaa eleganttiin ja feminiiniseen tyyliin. Tuoksussa kypsää kirsikkaa, balsamicoa ja paahteista mausteisuutta. Tiiviin konsentroitunut ja silkkinen maku, jota tasapainottavat miellyttävä hapokkuus ja kypsä tanniinisuus. Upean tasapainoinen ja moniulotteinen kokonaisuus, joka tekee illallisesta juhlan.