Cava-tasting @ Helsinki 8.5.2025

star
Cava-tasting @ Helsinki 8.5.2025

Tervetuloa Viinipostin ja espanjalaisen Raimat-viinitalon Cava-tastingiin toukokuun 8. päivä! Saamme vieraaksemme Espanjasta asti viinitalon edustajan Fernando Hoyosin. Illan aikana tulemme maistamaan vastuullisesta työstään tunnetun Raimatin herkullisesti kuplivia cavoja.

Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Shelterissä!

Raimat - Yli sata vuotta kestävää kehitystä

Raimatin viinitalon historia alkaa vuodesta 1914, jolloin Don Manuel Raventós aloitti viinitarhojen kehittämisen. Jo tuolloin Don Manuel, joka kuului arvostettuun Raventós Cordoníun viinisukuun, oli vakuuttunut siitä, että luontoa kunnioittava maatalous on paras takuu onnistumiselle. Luonnon monimuotoisuudesta huolehtiminen onkin viinitalon filosofian ydin: mitä luonto antaa, sen Raimat antaa luonnolle takaisin.

Raimat on yksi Euroopan suurimmista viinitiloista, jonka tavoitteena on tulla yhdeksi Espanjan johtavista luomuviinin tuottajista CCPAE:n myöntämällä luomutuotannon sertifikaatilla. Tila on myös vahvasti sitoutunut kestävään kehitykseen. Yli 2 200 hehtaarin viinitarhoilla satsataan luonnonmukaiseen viljelyyn ja luonnosta huolehtimiseen. Heidän tiluksilleen on myös vastikään avattu Espanjan suurin luonnonpuisto, 700 hehtaarin Raimat Natura. Puisto on turvapaikka sadoille eri eläin- ja kasvilajeille, joista osa on uhanalaisia.

Viinitalon edustuksessa ovat myös suosittu Mont-Ferrant Cava sekä Legaris- ja Septima-viinitalot.

Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:

Mont-Ferrant Americano Organic Cava Brut Nature

Mont-Ferrant Blanc de Blancs Cava Brut Nature

Mont-Ferrant Cava Rose (TULOSSA ALKOON!)

Lumen Reserva Brut

Raimat Cava Brut Nature

Aika: Torstai 8.5.2025 klo 17:30

Paikka: Ravintola Shelter (Kanavaranta 7, 00160 Helsinki) 

Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)

Muuta:

  • Tilaisuudessa tarjolla pientä syötävää viinien rinnalle.
  • Tilaisuus järjestetään englanniksi.
  • Tilaisuudessa tullaan kuvaamaan.

TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi

Suositukset

Mont-Ferrant Americano Organic Cava Brut Nature

Mont-Ferrant Americano Organic Cava Brut Nature

Valmistus

Rypäleet viiniin tulevat paikallisilta luomuviljelijöiltä. Valmistetaan perinteisellä menetelmällä ja kypsyy kellarissa vähintään yhdeksän kuukauden ajan

Rypäleet

55% Xarel·lo, 30% Macabeu , 10% Chardonnay, 5% Parellada

Väri

Heleän vaaleankeltainen

Tuoksu

Sitruksinen, savuinen ja mineraalinen

Maku

Raikkaita vaaleita hedelmiä, kuiva, hapokas, sitruksinen, mineraalinen, kevyen omenainen

Ruokasuositus

Sopii nautittavaksi sellaisenaan, mutta myös erilaisille ruoille loistokumppani: risotot, merenelävät, ankka, kala, savustetut ruoat.

Espanja, DO Cava 12,49€
Mont-Ferrant La Senyora Blanc de Blancs Organic Cava Nature

Mont-Ferrant La Senyora Blanc de Blancs Organic Cava Nature

Valmistus

Kypsynyt 18 kuukautta amerikkalaisissa tammitynnyreissä (joista 20 % uusia)

Rypäleet

Chardonnay, Macabeu, Xarel.lo, Parellada

Väri

Vaaleankeltainen

Tuoksu

Sitruksinen, savuinen ja mineraalinen

Maku

Tasapainoinen cava, jonka hedelmäiset aromit takaavat raikkaan, mutta paahteisin aromimaailman.

Ruokasuositus

Täydellinen pari espanjalaisille tapaksille (ilmakuivattu kinkku), kalaruoille sekä kevyille alkupaloille – ja tietenkin myös vain sellaisenaan nautiskeluun!

Espanja, DO Cava 13,98€
Raimat Cava Brut Nature Organic

Raimat Cava Brut Nature Organic

Valmistus

Viiniin käytetyt rypäleet tulevat eri tarhoilta, jotka korjataan ja vinifioidaan erikseen. Näin Raimatilla pidetään yllä tasalaatuisuutta, samalla hyödyntäen paremmin jokaisen viinitarhan, terroirin ja mikroilmaston omalaatuisuutta. Kaikki blendiin käytetyt viinit on valmistettu huomioiden niiden ominaisuudet viininvalmistuksessa. Vuoden kypsymisen jälkeen cava uudelleen korkitetaan.

Rypäleet

Chardonnay, Xarel-lo

Väri

Kirkkaan keltainen, vihreitä sävyjä.

Tuoksu

Raikkaan sitruksinen, hunajaa, saksanpähkinää, mantelipuuta ja omenaa.

Maku

Chardonnay-rypäle varmistaa viinin hienot kuplat ja kultaisen sävyn. Eloisa, pehmeä ja erinomainen rakenne.

Ruokasuositus

Cava sopii monenlaisten ruokien kumppaniksi, mutta kannattaa suosia yksinkeraisia makuja ilman runsasta mausteisuutta ja savuisuutta. Alkupalojen, merenelävien ja kalojen pariksi, myös vaalea liha, pastat, salaatit.

Espanja, DO Cava 14,48€
Lumen Reserva Brut

Lumen Reserva Brut

Valmistus

Rypäleet viiniin on poimittu Rioja Altan alueelta 550 metrin korkeudessa olevilta tarhoilta. Atlantin läheisyys vaikuttaa kuohuviinin makumaailmaan. Tasapainoa haetaan kypsien hedelmien aromeista sekä Garnachan raikkaudesta. Oikean tasapainon löytämisessä, sadonkorjuun ajalla on suuri merkitys. Sato korjataan varovasti käsin aamun viileillä tunneilla, minkä jälkeen rypäleet puristetaan hellävaroen. Tavoitteena on, että viiniin tulee mahdollisimman vähän väriä puristuksesta. Kuohuva valmistetaan perinteisesti: 24 kuukautta kypsytys pullossa sakkansa päällä.

Rypäleet

Garnatxa Blanc de Noirs

Väri

Kultaisen keltainen

Tuoksu

Intensiivinen ja raikas. Punaisten ja vaaleiden hedelmien aromeja, sitruksisuutta ja hiven mausteita.

Maku

Raikas ja helposti juotava, hyvin tasapainoinen. Eloisa ja harmoninen.

Ruokasuositus

Sushi, grillattu kala, merenelävät, juustot ovat tämän kuohuvan kavereita.

Espanja, DO Cava 16,68€