Cava-tasting @ Helsinki 8.5.2025

Tervetuloa Viinipostin ja espanjalaisen Raimat-viinitalon Cava-tastingiin toukokuun 8. päivä! Saamme vieraaksemme Espanjasta asti viinitalon edustajan Fernando Hoyosin. Illan aikana tulemme maistamaan vastuullisesta työstään tunnetun Raimatin herkullisesti kuplivia cavoja.
Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Shelterissä!
Raimat - Yli sata vuotta kestävää kehitystä
Raimatin viinitalon historia alkaa vuodesta 1914, jolloin Don Manuel Raventós aloitti viinitarhojen kehittämisen. Jo tuolloin Don Manuel, joka kuului arvostettuun Raventós Cordoníun viinisukuun, oli vakuuttunut siitä, että luontoa kunnioittava maatalous on paras takuu onnistumiselle. Luonnon monimuotoisuudesta huolehtiminen onkin viinitalon filosofian ydin: mitä luonto antaa, sen Raimat antaa luonnolle takaisin.
Raimat on yksi Euroopan suurimmista viinitiloista, jonka tavoitteena on tulla yhdeksi Espanjan johtavista luomuviinin tuottajista CCPAE:n myöntämällä luomutuotannon sertifikaatilla. Tila on myös vahvasti sitoutunut kestävään kehitykseen. Yli 2 200 hehtaarin viinitarhoilla satsataan luonnonmukaiseen viljelyyn ja luonnosta huolehtimiseen. Heidän tiluksilleen on myös vastikään avattu Espanjan suurin luonnonpuisto, 700 hehtaarin Raimat Natura. Puisto on turvapaikka sadoille eri eläin- ja kasvilajeille, joista osa on uhanalaisia.
Viinitalon edustuksessa ovat myös suosittu Mont-Ferrant Cava sekä Legaris- ja Septima-viinitalot.
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:
Mont-Ferrant Americano Organic Cava Brut Nature
Mont-Ferrant Blanc de Blancs Cava Brut Nature
Mont-Ferrant Cava Rose (TULOSSA ALKOON!)
Aika: Torstai 8.5.2025 klo 17:30
Paikka: Ravintola Shelter (Kanavaranta 7, 00160 Helsinki)
Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)
Muuta:
- Tilaisuudessa tarjolla pientä syötävää viinien rinnalle.
- Tilaisuus järjestetään englanniksi.
- Tilaisuudessa tullaan kuvaamaan.
TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi
Suositukset

Mont-Ferrant Americano Organic Cava Brut Nature
Valmistus
Rypäleet viiniin tulevat paikallisilta luomuviljelijöiltä. Valmistetaan perinteisellä menetelmällä ja kypsyy kellarissa vähintään yhdeksän kuukauden ajan
Rypäleet
55% Xarel·lo, 30% Macabeu , 10% Chardonnay, 5% Parellada
Väri
Heleän vaaleankeltainen
Tuoksu
Sitruksinen, savuinen ja mineraalinen
Maku
Raikkaita vaaleita hedelmiä, kuiva, hapokas, sitruksinen, mineraalinen, kevyen omenainen
Ruokasuositus
Sopii nautittavaksi sellaisenaan, mutta myös erilaisille ruoille loistokumppani: risotot, merenelävät, ankka, kala, savustetut ruoat.

Mont-Ferrant La Senyora Blanc de Blancs Organic Cava Nature
Valmistus
Kypsynyt 18 kuukautta amerikkalaisissa tammitynnyreissä (joista 20 % uusia)
Rypäleet
Chardonnay, Macabeu, Xarel.lo, Parellada
Väri
Vaaleankeltainen
Tuoksu
Sitruksinen, savuinen ja mineraalinen
Maku
Tasapainoinen cava, jonka hedelmäiset aromit takaavat raikkaan, mutta paahteisin aromimaailman.
Ruokasuositus
Täydellinen pari espanjalaisille tapaksille (ilmakuivattu kinkku), kalaruoille sekä kevyille alkupaloille – ja tietenkin myös vain sellaisenaan nautiskeluun!

Raimat Cava Brut Nature Organic
Valmistus
Viiniin käytetyt rypäleet tulevat eri tarhoilta, jotka korjataan ja vinifioidaan erikseen. Näin Raimatilla pidetään yllä tasalaatuisuutta, samalla hyödyntäen paremmin jokaisen viinitarhan, terroirin ja mikroilmaston omalaatuisuutta. Kaikki blendiin käytetyt viinit on valmistettu huomioiden niiden ominaisuudet viininvalmistuksessa. Vuoden kypsymisen jälkeen cava uudelleen korkitetaan.
Rypäleet
Chardonnay, Xarel-lo
Väri
Kirkkaan keltainen, vihreitä sävyjä.
Tuoksu
Raikkaan sitruksinen, hunajaa, saksanpähkinää, mantelipuuta ja omenaa.
Maku
Chardonnay-rypäle varmistaa viinin hienot kuplat ja kultaisen sävyn. Eloisa, pehmeä ja erinomainen rakenne.
Ruokasuositus
Cava sopii monenlaisten ruokien kumppaniksi, mutta kannattaa suosia yksinkeraisia makuja ilman runsasta mausteisuutta ja savuisuutta. Alkupalojen, merenelävien ja kalojen pariksi, myös vaalea liha, pastat, salaatit.

Lumen Reserva Brut
Valmistus
Rypäleet viiniin on poimittu Rioja Altan alueelta 550 metrin korkeudessa olevilta tarhoilta. Atlantin läheisyys vaikuttaa kuohuviinin makumaailmaan. Tasapainoa haetaan kypsien hedelmien aromeista sekä Garnachan raikkaudesta. Oikean tasapainon löytämisessä, sadonkorjuun ajalla on suuri merkitys. Sato korjataan varovasti käsin aamun viileillä tunneilla, minkä jälkeen rypäleet puristetaan hellävaroen. Tavoitteena on, että viiniin tulee mahdollisimman vähän väriä puristuksesta. Kuohuva valmistetaan perinteisesti: 24 kuukautta kypsytys pullossa sakkansa päällä.
Rypäleet
Garnatxa Blanc de Noirs
Väri
Kultaisen keltainen
Tuoksu
Intensiivinen ja raikas. Punaisten ja vaaleiden hedelmien aromeja, sitruksisuutta ja hiven mausteita.
Maku
Raikas ja helposti juotava, hyvin tasapainoinen. Eloisa ja harmoninen.
Ruokasuositus
Sushi, grillattu kala, merenelävät, juustot ovat tämän kuohuvan kavereita.