Espanjalaisen Raimat-viinitalon tasting @ Helsinki 10.4.2024
Tervetuloa Viinipostin ja espanjalaisen Raimat-viinitalon tastingiin huhtikuun 10. päivä! Saamme vieraaksemme Espanjasta asti viinitalon edustajan Fernando Hoyosin. Illan aikana tulemme maistamaan vastuullisesta työstään tunnetun Raimatin viinejä, Suomen yhden suosituimman kuohuviinin Mont-Ferrantin uutta Blanc de Blancsia sekä kahta punaviiniä, joista toinen tulee Espanjasta Legarisin tilalta ja toinen argentiinalaiselta Septiman viinitalolta.
Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Shelterissä!
Raimat - Yli sata vuotta kestävää kehitystä
Raimatin viinitalon historia alkaa vuodesta 1914, jolloin Don Manuel Raventós aloitti viinitarhojen kehittämisen. Jo tuolloin Don Manuel, joka kuului arvostettuun Raventós Cordoníun viinisukuun, oli vakuuttunut siitä, että luontoa kunnioittava maatalous on paras takuu onnistumiselle. Luonnon monimuotoisuudesta huolehtiminen onkin viinitalon filosofian ydin: mitä luonto antaa, sen Raimat antaa luonnolle takaisin.
Raimat on yksi Euroopan suurimmista viinitiloista, jonka tavoitteena on tulla yhdeksi Espanjan johtavista luomuviinin tuottajista CCPAE:n myöntämällä luomutuotannon sertifikaatilla. Tila on myös vahvasti sitoutunut kestävään kehitykseen. Yli 2 200 hehtaarin viinitarhoilla satsataan luonnonmukaiseen viljelyyn ja luonnosta huolehtimiseen. Heidän tiluksilleen on myös vastikään avattu Espanjan suurin luonnonpuisto, 700 hehtaarin Raimat Natura. Puisto on turvapaikka sadoille eri eläin- ja kasvilajeille, joista osa on uhanalaisia.
Viinitalon edustuksessa ovat myös suosittu Mont-Ferrant Cava sekä Legaris- ja Septima-viinitalot.
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:
Mont-Ferrant Blanc de Blancs Cava Brut Nature
Raimat El Moli Cabernet Sauvignon Syrah
Legaris Crianza Organic (UUTUUS! Tulossa Alkoon)
Septima Tierra Los Chacayes Malbec
Aika: Keskiviikko 10.4.2024 klo 17:30
Paikka: Ravintola Shelter (Kanavaranta 7, 00160 Helsinki)
Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)
Muuta:
- Tilaisuudessa tarjolla pientä syötävää viinien rinnalle.
- Tilaisuus järjestetään englanniksi
TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi
Suositukset
Mont-Ferrant La Senyora Blanc de Blancs Organic Cava Nature
Valmistus
Kypsynyt 18 kuukautta amerikkalaisissa tammitynnyreissä (joista 20 % uusia)
Rypäleet
Chardonnay, Macabeu, Xarel.lo, Parellada
Väri
Vaaleankeltainen
Tuoksu
Cava tuoksuu sitruksiselta, puunkuorelta ja kuivatuilta yrteiltä kuten rosmariinilta ja timjamilta.
Maku
Tasapainoinen cava, jonka hedelmäiset aromit takaavat raikkaan, mutta paahteisin aromimaailman.
Ruokasuositus
Täydellinen pari espanjalaisille tapaksille (ilmakuivattu kinkku), kalaruoille sekä kevyille alkupaloille – ja tietenkin myös vain sellaisenaan nautiskeluun!
Raimat Albariño Saira Organic
Valmistus
Fermentointi terästankeissa raikkauden säilyttämiseksi
Rypäleet
100% Albarino
Väri
Vaalean keltainen
Tuoksu
Viini tuoksuu raikkaan mineraaliselta sekä trooppisilta hedelmiltä, kuten mangolta, melonilta ja greipiltä.
Maku
Mausta on aistittavissa raikasta sitruksisuutta ja pirteää vaaleiden kukkien ja meloonien makumaailmaa.
Ruokasuositus
Erinomainen pari japanilaisille ja thaimaalaisille ruoille. Myös vaalea liha, kala, merenelävät, riisiruoat, pastat ja alkupalat löytävät parinsa tästä viinistä.
Muuta
Albariño-viini Saira on nimetty viinitilan ylläpitämän, rikkaasta linnustostaan kuuluisan luonnonpuiston mukaan.
Septima Tierra Los Chacayes Malbec
Valmistus
Rypäleet viiniin on käsinpoimittu viinitarhoilta, jotka sijaitsevat 1200 metrin korkeudessa Tunuyan Valle del Ucossa. Viiniä on kypsytetty 12 kuukautta 2-3 kertaa käytetyissä tammitynnyrissä.
Rypäleet
100 % Malbec
Väri
Syvän kirkkaanpunainen, purppuraa vivahdetta
Tuoksu
Aromissa karhunvatukkaa, mulperinmarjaa, luumuhilloa sekä mansikka jugurttia. Aromimaailmaa jatkavat vanilja ja tummasuklaa, täydellisessä tasapainossa.
Maku
Makea ja kestävä, ylelliset tanniinit luovat tammitynnyrikypsytyksen tuomien aromien kanssa upean kokonaisuuden. Tasapainoinen ja kestävä makumaailma.
Ruokasuositus
Oivallinen kumppani punaiselle lihalle ja puolikoville juustoille.
Raimat El Moli organic
Rypäleet
90% Cabernet Sauvignon and 10% Syrah
Väri
Tumman rubiininpunainen
Tuoksu
Viini tuoksuu voimakkaasti metsän erinäisiltä marjoilta; karhunvatukkaa, punaherukkaa ja tummaa kirsikkaa. Aromimaailmasta voi aistia myös minttua, vaniljaa, kahvia ja suklaata.
Maku
Maultaan viini on kypsän hedelmäinen, savuinen, suklainen ja vaniljainen.
Ruokasuositus
Kokkaa tämän viinin kanssa punaista lihaa tai vaihtoehtoisesti myös suklaiset jälkiruoat löytävät parinsa viinistä.
Muuta
Viinin nimi "El Moli" tulee tilalla yli sata vuotta sitten toimineesta vanhasta tuulimyllystä ("moli"=tuulimylly).
Mont-Ferrant La Senyora Blanc de Blancs Organic Cava Nature
Valmistus
Kypsynyt 18 kuukautta amerikkalaisissa tammitynnyreissä (joista 20 % uusia)
Rypäleet
Chardonnay, Macabeu, Xarel.lo, Parellada
Väri
Vaaleankeltainen
Tuoksu
Cava tuoksuu sitruksiselta, puunkuorelta ja kuivatuilta yrteiltä kuten rosmariinilta ja timjamilta.
Maku
Tasapainoinen cava, jonka hedelmäiset aromit takaavat raikkaan, mutta paahteisin aromimaailman.
Ruokasuositus
Täydellinen pari espanjalaisille tapaksille (ilmakuivattu kinkku), kalaruoille sekä kevyille alkupaloille – ja tietenkin myös vain sellaisenaan nautiskeluun!
Raimat Albariño Saira Organic
Valmistus
Fermentointi terästankeissa raikkauden säilyttämiseksi
Rypäleet
100% Albarino
Väri
Vaalean keltainen
Tuoksu
Viini tuoksuu raikkaan mineraaliselta sekä trooppisilta hedelmiltä, kuten mangolta, melonilta ja greipiltä.
Maku
Mausta on aistittavissa raikasta sitruksisuutta ja pirteää vaaleiden kukkien ja meloonien makumaailmaa.
Ruokasuositus
Erinomainen pari japanilaisille ja thaimaalaisille ruoille. Myös vaalea liha, kala, merenelävät, riisiruoat, pastat ja alkupalat löytävät parinsa tästä viinistä.
Muuta
Albariño-viini Saira on nimetty viinitilan ylläpitämän, rikkaasta linnustostaan kuuluisan luonnonpuiston mukaan.
Septima Tierra Los Chacayes Malbec
Valmistus
Rypäleet viiniin on käsinpoimittu viinitarhoilta, jotka sijaitsevat 1200 metrin korkeudessa Tunuyan Valle del Ucossa. Viiniä on kypsytetty 12 kuukautta 2-3 kertaa käytetyissä tammitynnyrissä.
Rypäleet
100 % Malbec
Väri
Syvän kirkkaanpunainen, purppuraa vivahdetta
Tuoksu
Aromissa karhunvatukkaa, mulperinmarjaa, luumuhilloa sekä mansikka jugurttia. Aromimaailmaa jatkavat vanilja ja tummasuklaa, täydellisessä tasapainossa.
Maku
Makea ja kestävä, ylelliset tanniinit luovat tammitynnyrikypsytyksen tuomien aromien kanssa upean kokonaisuuden. Tasapainoinen ja kestävä makumaailma.
Ruokasuositus
Oivallinen kumppani punaiselle lihalle ja puolikoville juustoille.
Raimat El Moli organic
Rypäleet
90% Cabernet Sauvignon and 10% Syrah
Väri
Tumman rubiininpunainen
Tuoksu
Viini tuoksuu voimakkaasti metsän erinäisiltä marjoilta; karhunvatukkaa, punaherukkaa ja tummaa kirsikkaa. Aromimaailmasta voi aistia myös minttua, vaniljaa, kahvia ja suklaata.
Maku
Maultaan viini on kypsän hedelmäinen, savuinen, suklainen ja vaniljainen.
Ruokasuositus
Kokkaa tämän viinin kanssa punaista lihaa tai vaihtoehtoisesti myös suklaiset jälkiruoat löytävät parinsa viinistä.
Muuta
Viinin nimi "El Moli" tulee tilalla yli sata vuotta sitten toimineesta vanhasta tuulimyllystä ("moli"=tuulimylly).