Pääsiäisen viinit -tasting @ Helsinki 19.3.2024

star
viinitasting helsinki pääsiäinen

Tervetuloa Viinipostin Pääsiäisen viinit -tastingiin maistelemaan herkullisimmat viinit tulevaan sesonkiin!

Illan aikana maistelemme Viinipostin viiniasiantuntijan Minnan johdatuksella 6 erilaista viiniä, joita suosittelemme tänä pääsiäisenä erilaisten ruokien kanssa. Tule siis maistamaan niin alkumaljaksi soveltuvaa samppanjaa, kasvis- ja kalaruokien kylkeen paritettavaa valkoviiniä ja lammasruokien kaveriksi sopivia punaviinejä.

Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!

Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:

Charles de Cazanove Tradition Champagne Brut

Coto de Imaz Reserva Blanco

Lunar Apogé Lirac

Numanthia Termes

Zenato Alanera Rosso Veronese

Perelada 5 Finques Reserva

Aika: Tiistai 19.3.2024 klo 17:30

Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)

Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)

Muuta: Tilaisuudessa tarjolla pientä syötävää viinien rinnalle.

TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi

Suositukset

Charles de Cazanove Tradition Brut

Charles de Cazanove Tradition Brut

Valmistus

Pääosin Pinot Noir -sekoitus huolellisesti valituista käsin poimituista rypäleistä, 1. kypsytys ruostumattomissa terästankeissa, 2. kypsytys pullossa vähintään 24 kuukautta kellareissa täydellisen aromaattisen kypsyyden saavuttamiseksi.

Rypäleet

45% Pinot Noir, 38% Pinot Meunier, 17% Chardonnay, 37% Reserve wines.

Väri

Oljenkeltainen

Tuoksu

Sitruunainen, kevyen paahteinen

Maku

Sitruunainen, kevyen paahteinen ja keltaluumuinen

Ranska, AC Champagne 35,39€
Coto de Imaz Reserva Blanco

Coto de Imaz Reserva Blanco

Kasvuympäristö

Chardonnay-rypäleet kasvavat Finca Carbonera-tarhalla 875 metrin korkeudessa merenpinnasta. Viinitarhat sijaitsevat moreenisella rinteellä, jonka pinnalla on vahva kivikerrostuma, mikä edistää rypäleiden hyvää terveyttä ja kypsymistä. 

Valmistus

Viini on kypsynyt 12 kuukautta uusissa (höyrystetyissä) ranskalaisissa tammitynnyreissä, jonka jälkeen viini on saanut kypsyä sakkansa päällä. Vähintään 12kk pullossa ennen myyntiin laskua.

Rypäleet

Chardonnay

Väri

Kullankeltainen

Tuoksu

Runsaan hedelmäisessä tuoksussa appelsiininkukkaa, hunajaa ja vaniljaa

Maku

Kuiva, aromaattinen ja hedelmäinen. Appelsiininkukkaista ja hunajaista makumaailmaa täydentää elegantti tammisuus.

Espanja, DOCa Rioja 19,98€
Domaine des Carabiniers Lunar Apogé Lirac

Domaine des Carabiniers Lunar Apogé Lirac

Kasvuympäristö

Hiekka- ja liuskekiviset auringonpuoleiset rinteet

Valmistus

Keskimäärin 35-vuotiaiden köynnösten rypäleet Grenache (50%), Syrah (25%) ja Mourvedre (25%) on poimittu yöllä välttäen sulfiittien tarvetta, annettu käydä luonnollisine hiivoineen 32°C:ssa ja maseroitu 15 päivän ajan antosyaanien ja tanniinien uuttumisen maksimoimiseksi. Viinin on annettu asettua omassa rauhassaan hienosakkansa päällä ennen pullotustaan.

Rypäleet

50 % Grenache, 25 % Syrah, 25 % Mourvedre

Väri

Keskisyvä rubiini

Tuoksu

Tummanpuhuva: luumu, kirsikka, mustikka, mustaherukka, tuhka

Maku

Kuiva, reippaan hapokas, rouhean marjaisa, tiivis, keskitäyteläinen, 13%, tarttuvan tanniininen, pitkä

Ranska, AC Lirac 23,90€
Zenato Alanera Rosso Veronese

Zenato Alanera Rosso Veronese

Kasvuympäristö

Rypäleet tulevat Costanlunga -tarhalta, joka on maaperältään pääosin kalkkia.

Valmistus

Noin 50 % rypäleistä kuivatetaan noin 50-60 päivän ajan ennen alkoholikäymistä, jolloin viinin maku ja aromit konsentroituvat. Tämän jälkeen osa viinistä kypsytetään ranskalaisessa tammitynnyreissä ja osa terästankeissa noin 12 kuukautta.

Rypäleet

Corvina, Rondinella, Corvinone

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Runsaassa tuoksussa on tummaa marjaisuutta, suklaan ja kahvin sävyjä.

Maku

Maku on täyteläinen, tumman kirsikkainen, luumuinen, boysenmarjainen ja miellyttävän mausteinen. Hentoja salmiakin vivahteita. Jälkimakua siivittävät pehmeät tanniinit sekä raikas hapokkuus.

Italia, IGT Veneto 16,68€
Bodega Numanthia Termes

Bodega Numanthia Termes

Valmistus

Viini on valmistettu 30–50-vuotiaissa köynnöksissä kasvaneista rypäleistä. Viiniä kypsytetään ranskalaisissa tammitynnyreissä 16 kuukauden ajan. Tynnyrikypsytyksen aikana viini siirretään tynnyristä toiseen 4 kuukauden välein.

Rypäleet

Tinta de Toro

Väri

Tumman kirsikan värinen

Tuoksu

Termesin tuoksussa huumaa tummat hedelmät ja miellyttävä mausteisuus.

Maku

Viini on moniulotteinen ja tasapainoinen. Mustien hedelmien aromeja täydentää makeat mausteet kuten kaneli, timjami ja eukalyptus. Lisäksi maussa taustalla hieman toffeeta ja kaakaota. Lempeät tanniinit sekä sopiva hapokkuus tekee viinistä luonteikkaan, raikkaan ja elegantin.

Espanja, DO Toro 30,50€
Perelada 5 Finques Reserva

Perelada 5 Finques Reserva

Kasvuympäristö

Rypäleet ovat kasvaneet viidellä eri DO Empordàn alueella sijaitsevalla viinitarhalla: Garbet, Espolla, Malaveïna, La Garriga ja Pont de Molins. Niiden olosuhteet, maaperä, korkeus sekä etäisyys rannikolta vaihtelevat merkittävästi.

Valmistus

Tarkkaan valitut rypäleet tulevat DO Empordán monimuotoisilta viinitarhoilta. Rypäleet murskataan ja käytetään sekä annetaan maseroitua pitkään terästankeissa. Tämän jälkeen viini kypsytetään 18 kuukauden ajan tammessa, josta 50 % on amerikkalaisia laatu tynnyreitä ja 50 % ranskalaisia Allier -tynnyreitä.

Rypäleet

32% Cabernet Sauvignon, 26% Garnacha Negra, 21% Merlot, 11% Syrah, 7% Samsó, 2% Monastrell, 1% Cabernet Franc

Väri

Syvä kirsikanpunainen

Tuoksu

Hedelmäisen mausteinen, mukana myös paahteisuutta. Kehittyvä ja intensiivinen tuoksu.

Maku

Täyteläinen, tanniininen, tumman marjainen ja kevyesti viikunainen. Raikas hapokkuus, tiivis, ryhdikäs ja harmoninen viini, jossa pitkä silkkinen jälkimaku.

Espanja, DO Empordà 19,97€