Pääsiäisen viinit -tasting @ Helsinki 19.3.2024
Tervetuloa Viinipostin Pääsiäisen viinit -tastingiin maistelemaan herkullisimmat viinit tulevaan sesonkiin!
Illan aikana maistelemme Viinipostin viiniasiantuntijan Minnan johdatuksella 6 erilaista viiniä, joita suosittelemme tänä pääsiäisenä erilaisten ruokien kanssa. Tule siis maistamaan niin alkumaljaksi soveltuvaa samppanjaa, kasvis- ja kalaruokien kylkeen paritettavaa valkoviiniä ja lammasruokien kaveriksi sopivia punaviinejä.
Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:
Charles de Cazanove Tradition Champagne Brut
Aika: Tiistai 19.3.2024 klo 17:30
Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)
Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)
Muuta: Tilaisuudessa tarjolla pientä syötävää viinien rinnalle.
TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi
Suositukset
Charles de Cazanove Tradition Brut
Valmistus
Pääosin Pinot Noir -sekoitus huolellisesti valituista käsin poimituista rypäleistä, 1. kypsytys ruostumattomissa terästankeissa, 2. kypsytys pullossa vähintään 24 kuukautta kellareissa täydellisen aromaattisen kypsyyden saavuttamiseksi.
Rypäleet
45% Pinot Noir, 38% Pinot Meunier, 17% Chardonnay, 37% Reserve wines.
Väri
Oljenkeltainen
Tuoksu
Sitruunainen, kevyen paahteinen
Maku
Sitruunainen, kevyen paahteinen ja keltaluumuinen
Coto de Imaz Reserva Blanco
Kasvuympäristö
Chardonnay-rypäleet kasvavat Finca Carbonera-tarhalla 875 metrin korkeudessa merenpinnasta. Viinitarhat sijaitsevat moreenisella rinteellä, jonka pinnalla on vahva kivikerrostuma, mikä edistää rypäleiden hyvää terveyttä ja kypsymistä.
Valmistus
Viini on kypsynyt 12 kuukautta uusissa (höyrystetyissä) ranskalaisissa tammitynnyreissä, jonka jälkeen viini on saanut kypsyä sakkansa päällä. Vähintään 12kk pullossa ennen myyntiin laskua.
Rypäleet
Chardonnay
Väri
Kullankeltainen
Tuoksu
Runsaan hedelmäisessä tuoksussa appelsiininkukkaa, hunajaa ja vaniljaa
Maku
Kuiva, aromaattinen ja hedelmäinen. Appelsiininkukkaista ja hunajaista makumaailmaa täydentää elegantti tammisuus.
Domaine des Carabiniers Lunar Apogé Lirac
Kasvuympäristö
Hiekka- ja liuskekiviset auringonpuoleiset rinteet
Valmistus
Keskimäärin 35-vuotiaiden köynnösten rypäleet Grenache (50%), Syrah (25%) ja Mourvedre (25%) on poimittu yöllä välttäen sulfiittien tarvetta, annettu käydä luonnollisine hiivoineen 32°C:ssa ja maseroitu 15 päivän ajan antosyaanien ja tanniinien uuttumisen maksimoimiseksi. Viinin on annettu asettua omassa rauhassaan hienosakkansa päällä ennen pullotustaan.
Rypäleet
50 % Grenache, 25 % Syrah, 25 % Mourvedre
Väri
Keskisyvä rubiini
Tuoksu
Tummanpuhuva: luumu, kirsikka, mustikka, mustaherukka, tuhka
Maku
Kuiva, reippaan hapokas, rouhean marjaisa, tiivis, keskitäyteläinen, 13%, tarttuvan tanniininen, pitkä
Zenato Alanera Rosso Veronese
Kasvuympäristö
Rypäleet tulevat Costanlunga -tarhalta, joka on maaperältään pääosin kalkkia.
Valmistus
Noin 50 % rypäleistä kuivatetaan noin 50-60 päivän ajan ennen alkoholikäymistä, jolloin viinin maku ja aromit konsentroituvat. Tämän jälkeen osa viinistä kypsytetään ranskalaisessa tammitynnyreissä ja osa terästankeissa noin 12 kuukautta.
Rypäleet
Corvina, Rondinella, Corvinone
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Runsaassa tuoksussa on tummaa marjaisuutta, suklaan ja kahvin sävyjä.
Maku
Maku on täyteläinen, tumman kirsikkainen, luumuinen, boysenmarjainen ja miellyttävän mausteinen. Hentoja salmiakin vivahteita. Jälkimakua siivittävät pehmeät tanniinit sekä raikas hapokkuus.
Bodega Numanthia Termes
Valmistus
Viini on valmistettu 30–50-vuotiaissa köynnöksissä kasvaneista rypäleistä. Viiniä kypsytetään ranskalaisissa tammitynnyreissä 16 kuukauden ajan. Tynnyrikypsytyksen aikana viini siirretään tynnyristä toiseen 4 kuukauden välein.
Rypäleet
Tinta de Toro
Väri
Tumman kirsikan värinen
Tuoksu
Termesin tuoksussa huumaa tummat hedelmät ja miellyttävä mausteisuus.
Maku
Viini on moniulotteinen ja tasapainoinen. Mustien hedelmien aromeja täydentää makeat mausteet kuten kaneli, timjami ja eukalyptus. Lisäksi maussa taustalla hieman toffeeta ja kaakaota. Lempeät tanniinit sekä sopiva hapokkuus tekee viinistä luonteikkaan, raikkaan ja elegantin.
Perelada 5 Finques Reserva
Kasvuympäristö
Rypäleet ovat kasvaneet viidellä eri DO Empordàn alueella sijaitsevalla viinitarhalla: Garbet, Espolla, Malaveïna, La Garriga ja Pont de Molins. Niiden olosuhteet, maaperä, korkeus sekä etäisyys rannikolta vaihtelevat merkittävästi.
Valmistus
Tarkkaan valitut rypäleet tulevat DO Empordán monimuotoisilta viinitarhoilta. Rypäleet murskataan ja käytetään sekä annetaan maseroitua pitkään terästankeissa. Tämän jälkeen viini kypsytetään 18 kuukauden ajan tammessa, josta 50 % on amerikkalaisia laatu tynnyreitä ja 50 % ranskalaisia Allier -tynnyreitä.
Rypäleet
32% Cabernet Sauvignon, 26% Garnacha Negra, 21% Merlot, 11% Syrah, 7% Samsó, 2% Monastrell, 1% Cabernet Franc
Väri
Syvä kirsikanpunainen
Tuoksu
Hedelmäisen mausteinen, mukana myös paahteisuutta. Kehittyvä ja intensiivinen tuoksu.
Maku
Täyteläinen, tanniininen, tumman marjainen ja kevyesti viikunainen. Raikas hapokkuus, tiivis, ryhdikäs ja harmoninen viini, jossa pitkä silkkinen jälkimaku.