Piemonte-tasting @ Helsinki 31.10.2023

star
Piemonte-tasting @ Helsinki 31.10.2023

Tervetuloa maistelemaan viittä erilaista viiniä Italian Piemontesta!

Piemonten maakunta Luoteis-Italiassa Ranskan naapurissa tunnetaan herkuttelijoiden Mekkana sekä Italian laatuviinituotannon ydinalueena. Maan 77:stä korkeimman laatuluokituksen, DOCG-statuksen, viineistä jopa 18 tulee Piemontesta! Tastingissä pääset kuulemaan (ja maistamaan 😉) Viinipostin viiniasiantuntija Elinan johdatuksella, mitä kaikkea Piemontella on tarjota.

Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!

Tilaisuudessa maistettavana seuraavat arvoviinit:

Villa Sparina Gavi

Terre del Barolo Biologico Barolo (Vuoden Viini)

Prunotto Bansella

Enzo Bartoli Dolcetto

Gancia Brachetto 

Aika: Tiistai 31.10.2023 klo 17:30

Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)

Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)

Muuta: Tarjolla pientä syötävää

TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi

Suositukset

Villa Sparina Gavi

Villa Sparina Gavi

Valmistus

Rypäleet kasvavat 250-300 metrin korkeudessa, etelä / lounas suunnassa. Köynnökset ovat keskimäärin 30-vuotiaita. Tarhojen maaperä on savea ja merkeliä. Rypäleet poimitaan syyskuun lopussa ja lokakuun alussa. Viini käy lämpökontrolloiduissa terästankeissa.

Rypäleet

100% Cortese

Väri

Kirkas keltainen

Tuoksu

Herkän kukkainen, persikkainen, aavistus salviaa ja sitrusta

Maku

Täyteläinen, kypsän pehmeä, hienostunut, hennon sitruksinen ja aromaattinen

Ruokasuositus

Äyriäiset, kala, pasta ja erilaiset kasvisruoat

Italia 29,99€

Rypäleet

100 % Dolcetto

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Erittäin intensiivinen, hedelmäinen, kirsikkainen, marjoja, hilloa, vaniljaa ja hiven mantelia

Maku

Kuiva, raikas ja miellyttävän pehmeä

Ruokasuositus

Ihanteellinen pari lihaisten alkupalojen, punaisen lihan, pastan ja pizzan kanssa.

Italia
Prunotto Bansella Nizza

Prunotto Bansella Nizza

Valmistus

Nizzan alue on tyypillistä hiekkaista ja kalkkista savimaata, joka sopii erinomaisesti Barbera -rypäleen kasvualustaksi tuoden esille tyypilliset aromit ja säilyttäen rypäleen tuoreuden. Myös ilmasto-olosuhteet ovat erityisen suotuisat Barberan kypsymiselle. Rypäleet murskataan hellävaroen ja maseroidaan noin 7 päivän ajan, jonka jälkeen viini käy malolaktisen käymisen, joka antaa pyöreyttä ja pehmeyttä viinille. Viiniä kypsytetään 9 kuukautta toisen ja kolmannen vuoden tammitynnyreissä.

Rypäleet

100% Barbera

Väri

Syvä rubiininpunainen

Tuoksu

Herkullisessa tuoksussa mm. luumua, orvokkia, suklaata ja lakritsaa

Maku

Maku on täyteläinen ja runsas, jota tasapainottaa hyvä hapokkuus.

Ruokasuositus

Viini sopii erityisen hyvin hirvipaistille sekä pitkään haudutetuille lihapadoille.

Italia 23,99€
Terre del Barolo Biologico Barolo

Terre del Barolo Biologico Barolo

Valmistus

38 kuukautta, josta vähintään 18 kuukautta tynnyreissä

Rypäleet

100% Nebbiolo

Väri

Tummanpunainen, oransseja vivahteita

Tuoksu

Elegantti, orvokkia, punaisia marjoja, nahkaa

Maku

Erinomainen rakenne, harmoninen, kestävä, pehmeät tanniinit. Lämminhenkisen täyteläinen ja mausteisen aromikas.

Ruokasuositus

Tuhdit pastaruoat sienillä ja juustolla, tryffeli, punainen liha, riistapadat, paistit, kypsät juustot.

Italia 35,90€
Gancia Brachetto d'Acqui Dolce 6,5%

Gancia Brachetto d'Acqui Dolce 6,5%

Valmistus

Viiniin valitut rypäleet puristetaan hellästi, kuorikontaktilla saadaan aikaseksi viinin tumma rubiininpunainen väri.

Rypäleet

100% Brachetto

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Aromimaailmasta löytyy ruusua ja kypsyy hedelmää

Maku

Makean lempeä, aromaatinen ja ihastuttavan raikas

Ruokasuositus

Sellaisenaan tai makeiden jälkiruokien kanssa. Myös makeat marjat löytävät parinsa tästä viinistä.

Italia 13,93€