Piemonte-tasting @ Helsinki 31.10.2023
Tervetuloa maistelemaan viittä erilaista viiniä Italian Piemontesta!
Piemonten maakunta Luoteis-Italiassa Ranskan naapurissa tunnetaan herkuttelijoiden Mekkana sekä Italian laatuviinituotannon ydinalueena. Maan 77:stä korkeimman laatuluokituksen, DOCG-statuksen, viineistä jopa 18 tulee Piemontesta! Tastingissä pääset kuulemaan (ja maistamaan 😉) Viinipostin viiniasiantuntija Elinan johdatuksella, mitä kaikkea Piemontella on tarjota.
Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat arvoviinit:
Terre del Barolo Biologico Barolo (Vuoden Viini)
Aika: Tiistai 31.10.2023 klo 17:30
Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)
Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)
Muuta: Tarjolla pientä syötävää
TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi
Suositukset
Villa Sparina Gavi
Valmistus
Rypäleet kasvavat 250-300 metrin korkeudessa, etelä / lounas suunnassa. Köynnökset ovat keskimäärin 30-vuotiaita. Tarhojen maaperä on savea ja merkeliä. Rypäleet poimitaan syyskuun lopussa ja lokakuun alussa. Viini käy lämpökontrolloiduissa terästankeissa.
Rypäleet
100% Cortese
Väri
Kirkas keltainen
Tuoksu
Herkän kukkainen, persikkainen, aavistus salviaa ja sitrusta
Maku
Täyteläinen, kypsän pehmeä, hienostunut, hennon sitruksinen ja aromaattinen
Ruokasuositus
Äyriäiset, kala, pasta ja erilaiset kasvisruoat
Enzo Bartoli Dolcetto
Rypäleet
100 % Dolcetto
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Erittäin intensiivinen, hedelmäinen, kirsikkainen, marjoja, hilloa, vaniljaa ja hiven mantelia
Maku
Kuiva, raikas ja miellyttävän pehmeä
Ruokasuositus
Ihanteellinen pari lihaisten alkupalojen, punaisen lihan, pastan ja pizzan kanssa.
Prunotto Bansella Nizza
Valmistus
Nizzan alue on tyypillistä hiekkaista ja kalkkista savimaata, joka sopii erinomaisesti Barbera -rypäleen kasvualustaksi tuoden esille tyypilliset aromit ja säilyttäen rypäleen tuoreuden. Myös ilmasto-olosuhteet ovat erityisen suotuisat Barberan kypsymiselle. Rypäleet murskataan hellävaroen ja maseroidaan noin 7 päivän ajan, jonka jälkeen viini käy malolaktisen käymisen, joka antaa pyöreyttä ja pehmeyttä viinille. Viiniä kypsytetään 9 kuukautta toisen ja kolmannen vuoden tammitynnyreissä.
Rypäleet
100% Barbera
Väri
Syvä rubiininpunainen
Tuoksu
Herkullisessa tuoksussa mm. luumua, orvokkia, suklaata ja lakritsaa
Maku
Maku on täyteläinen ja runsas, jota tasapainottaa hyvä hapokkuus.
Ruokasuositus
Viini sopii erityisen hyvin hirvipaistille sekä pitkään haudutetuille lihapadoille.
Terre del Barolo Biologico Barolo
Valmistus
38 kuukautta, josta vähintään 18 kuukautta tynnyreissä
Rypäleet
100% Nebbiolo
Väri
Tummanpunainen, oransseja vivahteita
Tuoksu
Elegantti, orvokkia, punaisia marjoja, nahkaa
Maku
Erinomainen rakenne, harmoninen, kestävä, pehmeät tanniinit. Lämminhenkisen täyteläinen ja mausteisen aromikas.
Ruokasuositus
Tuhdit pastaruoat sienillä ja juustolla, tryffeli, punainen liha, riistapadat, paistit, kypsät juustot.
Gancia Brachetto d'Acqui Dolce 6,5%
Valmistus
Viiniin valitut rypäleet puristetaan hellästi, kuorikontaktilla saadaan aikaseksi viinin tumma rubiininpunainen väri.
Rypäleet
100% Brachetto
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Aromimaailmasta löytyy ruusua ja kypsyy hedelmää
Maku
Makean lempeä, aromaatinen ja ihastuttavan raikas
Ruokasuositus
Sellaisenaan tai makeiden jälkiruokien kanssa. Myös makeat marjat löytävät parinsa tästä viinistä.
Villa Sparina Gavi
Valmistus
Rypäleet kasvavat 250-300 metrin korkeudessa, etelä / lounas suunnassa. Köynnökset ovat keskimäärin 30-vuotiaita. Tarhojen maaperä on savea ja merkeliä. Rypäleet poimitaan syyskuun lopussa ja lokakuun alussa. Viini käy lämpökontrolloiduissa terästankeissa.
Rypäleet
100% Cortese
Väri
Kirkas keltainen
Tuoksu
Herkän kukkainen, persikkainen, aavistus salviaa ja sitrusta
Maku
Täyteläinen, kypsän pehmeä, hienostunut, hennon sitruksinen ja aromaattinen
Ruokasuositus
Äyriäiset, kala, pasta ja erilaiset kasvisruoat
Enzo Bartoli Dolcetto
Rypäleet
100 % Dolcetto
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Erittäin intensiivinen, hedelmäinen, kirsikkainen, marjoja, hilloa, vaniljaa ja hiven mantelia
Maku
Kuiva, raikas ja miellyttävän pehmeä
Ruokasuositus
Ihanteellinen pari lihaisten alkupalojen, punaisen lihan, pastan ja pizzan kanssa.
Prunotto Bansella Nizza
Valmistus
Nizzan alue on tyypillistä hiekkaista ja kalkkista savimaata, joka sopii erinomaisesti Barbera -rypäleen kasvualustaksi tuoden esille tyypilliset aromit ja säilyttäen rypäleen tuoreuden. Myös ilmasto-olosuhteet ovat erityisen suotuisat Barberan kypsymiselle. Rypäleet murskataan hellävaroen ja maseroidaan noin 7 päivän ajan, jonka jälkeen viini käy malolaktisen käymisen, joka antaa pyöreyttä ja pehmeyttä viinille. Viiniä kypsytetään 9 kuukautta toisen ja kolmannen vuoden tammitynnyreissä.
Rypäleet
100% Barbera
Väri
Syvä rubiininpunainen
Tuoksu
Herkullisessa tuoksussa mm. luumua, orvokkia, suklaata ja lakritsaa
Maku
Maku on täyteläinen ja runsas, jota tasapainottaa hyvä hapokkuus.
Ruokasuositus
Viini sopii erityisen hyvin hirvipaistille sekä pitkään haudutetuille lihapadoille.
Terre del Barolo Biologico Barolo
Valmistus
38 kuukautta, josta vähintään 18 kuukautta tynnyreissä
Rypäleet
100% Nebbiolo
Väri
Tummanpunainen, oransseja vivahteita
Tuoksu
Elegantti, orvokkia, punaisia marjoja, nahkaa
Maku
Erinomainen rakenne, harmoninen, kestävä, pehmeät tanniinit. Lämminhenkisen täyteläinen ja mausteisen aromikas.
Ruokasuositus
Tuhdit pastaruoat sienillä ja juustolla, tryffeli, punainen liha, riistapadat, paistit, kypsät juustot.
Gancia Brachetto d'Acqui Dolce 6,5%
Valmistus
Viiniin valitut rypäleet puristetaan hellästi, kuorikontaktilla saadaan aikaseksi viinin tumma rubiininpunainen väri.
Rypäleet
100% Brachetto
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Aromimaailmasta löytyy ruusua ja kypsyy hedelmää
Maku
Makean lempeä, aromaatinen ja ihastuttavan raikas
Ruokasuositus
Sellaisenaan tai makeiden jälkiruokien kanssa. Myös makeat marjat löytävät parinsa tästä viinistä.