Tommasi viinitasting @ Viinibaari Stifla Klaukkala 6.11.2024
Tervetuloa Klaukkalan uuden viinibaari Stiflan ja Viinipostin viinitastingiin keskiviikkona 6.11.2024! Illan aikana pääset maistelemaan perheomisteisen italialaisen viinitalon Tommasin viinejä Viinipostin aina yhtä ihanan asiantuntijan Minnan johdatuksella 😊 Aloitamme illan Val d’Oca tuottajan herkullisella proseccolla ja jatkamme siitä Tommasin viinien maailmaan. Viinien ohella tarjolla Stiflan herkkulautanen.
Kenkäkauppa ja viinibaari Stifla
Kahvila, viinibaari ja kenkäkauppa Stifla syntyi oivalluksesta ja tarpeen tunnistamisesta: kenkiähän voisi sovittaa myös hauskasti! Istahda siis pehmoiseen nojatuoliin, nauti kuppi samettista cappuccinoa tai elegantisti lasillinen kuplivaa samppanjaa – kaikki tämä on mahdollista ihanassa Stiflassa.
Stiflan valikoimasta löydät uniikit, kestävät ja mukavat jalkineet. Mikäs sen mukavampaa kuin sovittaa kenkiä ja tunnustella niiden istuvuutta nappaamalla kuppi kuumaa, herkkuja ja kylkeen vielä viinilasillinen? Stiflan herkuissa panostetaan lähituottajien laadukkaisiin raaka-aineisiin, artesaaniherkkuihin ja Kaffa Roasteryn tuoreeseen ja ekologiseen kahviin, ihanista mummon posliineista tarjoiltuna. Viinin kylkeen valmistuu ihanat tapasvadit – tänne on pakko päästä!
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:
Val d'Oca Rive di San Pietro di Barbozza Prosecco Brut
Aika: Keskiviikko 6.11.2024 klo 18:00-19:30
Paikka: Kenkäkauppa ja viinibaari Stifla (Myllärintie 2, 01800 Klaukkala, sisäänkäynti Gunnarintien puolelta)
Hinta: 48 €/hlö (maksetaan paikan päällä)
Ilmoittautumiset: Sähköpostitse osoitteeseen info@stifla.fi
Suositukset
Val d'Oca Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut Rive Di San Pietro Di Bardozza
Valmistus
"Rive di San Pietro" sisältää silttimäistä ja savimaista maaperää, joka on sekoittunut moreenisubstraattien kanssa kivi-sora-rakenteeksi. Korkeus vaihtelee 160-320 metrissä merenpinnan yläpuolella, etelään suuntautuvilla rinteillä. Lämpötilat ovat lähes aina alle keskiarvojen ja vuorokausivaihtelu päivä- ja yölämpötiloissa, varsinkin kesäkuukausina, on yleensä merkittävä.
Keruu syyskuun puolivälissä, vähintään 40 vuotta vanhoista viiniköynnöksistä. Fermentointi (Charmat) kontrolloidussa 16-18°C lämpötilassa ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa astioissa. Luonnollinen käyminen sakkansa päällä optimaalisen rakenteen saavuttamiseksi. Siirto autoklaaviin, jossa toinen käyminen. Lepo autoklaavissa, minkä jälkeen pullotus.
Rypäleet
85 % Glera, 15 % sekoitus muita rypäleitä
Väri
Oljenkeltainen, vihertävin heijastuksin
Tuoksu
Tuoksussa valkoisia kukkia ja tuoreita sitruunaruohon vivahteita sekä vihreää omenaa.
Maku
Harmoninen, kuiva, pitkään kestävä maku, jossa suolaiset nuotteja ja tuoreita hedelmiä
Ruokasuositus
Sopii kaikkiin tilaisuuksiin gourmet-ravintoloissa, mutta myös aperitiiviksi ystävien kanssa. Erinomainen merenelävien ja äyriäisten kanssa tai mereneläviä sisältävien pasta- tai riisiruokien parina. Sopii myös kasvisalkupalojen kanssa.
Tommasi Le Rosse Pinot Grigio
Valmistus
Valpolicella Classica alueella sijaitseva Le Rossen tarha. Käyminen ja neljän kuukauden kypsyminen terästankeissa.
Rypäleet
100 % Pinot Grigio
Väri
Kirkas oljen keltainen vihrein vivahtein.
Tuoksu
Tuoksu on kypsien omenoiden ja päärynöiden sävyttämä, ja se täydentyy herkällä heinän aromilla sekä mantelilla.
Maku
Viini on kuiva ja tasapainoinen. Sillä on erittäin raikas jälkimaku.
Ruokasuositus
Kevyet alkupalat, vihannes- ja pastakeitot, herkät kalat. Mainio seurusteluun.
Tommasi Le Fornaci Lugana
Valmistus
Rypäleet ovat peräisin kahdelta tarhalta, joiden maaperä poikkeaa toisistaan. Toisen tarhan maaperä on kalkki- ja savipitoinen, se tuo viiniin upeaa struktuuria. Toisen tarhan hiekkainen maaperä vaikuttaa viinin aromikkuuteen ja eleganssiin.
Sadonkorjuu alkaa rypäleiden saavuttaessa täydellisen kypsyyden. Viini kehittyy hiivasakkojen päällä noin kolmen kuukauden ajan, jonka jälkeen se jatkaa vielä kypsymistään terästankeissa.
Rypäleet
100% Turbiano
Väri
Intensiivinen kirkas keltainen.
Tuoksu
Tuoksu on runsas ja hedelmäinen, siinä korostuu trooppiset hedelmät ja greippi.
Maku
Maultaan viini on kuiva, raikas, harmoninen ja elegantti. Maun intensiivisyys tiivistyy mineraalisuuteen ja manteliseen jälkimakuun.
Ruokasuositus
Kalat, kasviskeitot, vaaleat lihat sekä nuoret juustot. Antipastit, seurustelu.
Tommasi Valpolicella
Valmistus
Rypäleet on poimittu Tommasin omilta viinitarhoilta Valpolicella Classicon alueella. Viinikäyminen tapahtui kontrolloidussa lämpötilassa terästankeissa. Kypsytys käymistankeissa kuuden kuukauden ajan.
Rypäleet
Corvina 60%, Rondinella 30%, Molinara 10%
Väri
Keskisyvä rubiininpunainen
Tuoksu
Tuoksu on aromikas ja hedelmäinen, siitä erottuu kirsikkaa, hapankirsikkaa, luumua, mausteita, paahteisuutta ja nahkaa.
Maku
Kuiva, ryhdikkään hapokas, keskitanniininen, mehukas ja tasapainoinen viini.
Ruokasuositus
Monikäyttöinen laadukas arkiviini sopii niin pastoille, pizzoille, juustoille kuin haudutetuille liharuoillekin.
Tommasi Crearo
Valmistus
Rypäleet on poimittu 8 hehtaarin kokoiselta Conca d'Oro- viinitarhalta Valpolicella Classicon alueella. Jokainen lajike käy kontrolloidussa lämpötilassa erikseen, jonka jälkeen viini sekoitetaan. Viini kypsyy ensin 6 kk 255l tynnyreissä ja sen jälkeen 12 kk slvanolialaisissa tammitynnyreissä (65hl). Ennen myyntiin laskua viini saa rauhoittua vähintään kuusi kuukautta pulloissa.
Rypäleet
Corvina 60%, Oseleta 15%, Cabernet Franc 25%
Väri
Syvä rubiininpunainen
Tuoksu
Luumu, kirsikka, pippuri, nahka
Maku
Kuiva, ryhdikkään hapokas ja pehmeätanniininen, tiivis, pyöreä, täyteläinen
Ruokasuositus
Aromikkaat tummat lihat, erityisesti riista. Myös kovat kypsytetyt juustot