Vuoden Viinit 2023 -kilpailun palkitut -tasting @ Helsinki 13.6.2023

Tervetuloa maistamaan Vuoden Viinit 2023 -kilpailun palkittuja viinejä! Tastingissä pääset maistamaan yli tuhannen viinin joukosta parhaaksi viiniksi valittua luomu Baroloa sekä viittä muuta palkittua viiniä.
Illan emännöi Viinipostin viiniasiantuntija Sanna. Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:
KUNNIAMAININTA: Perelada Stars Cava Brut Reserva
KULTAA: Cloudy Bay Sauvignon Blanc
PRONSSIA: Nau Mai Sauvignon Blanc
KUNNIAMAININTA: Engel Riesling Grand Cru Praelatenberg Organic
KULTAA: Gustave Lorentz Grand Cru Kanzlerberg Riesling
VUODEN VIINI 2023 & VUODEN PUNAVIINI 2023: Platinaa & Kultaa: Terre del Barolo Biologico Barolo
Aika: Tiistai 13.6.2023 klo 17:15
Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)
Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)
TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi
Suositukset

Perelada Stars Cava Brut Reserva
Vuoden Viinit 2023: Kunniamaininta sarjassa Kuohuviinit, hinta alle 13 euroa
Valmistus
Satovuoden valikoiduista Macabeo, Xarel-lo ja Parellada -rypäleistä vapaasti valunut mehu on käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa, ja pulloissa tapahtuneen toisen käymisen jälkeen viini on saanut kypsyä hiivasakkansa päällä 15 kuukauden ajan.
Rypäleet
40% Xarel.lo, 30% Parellada, 30% Macabeo
Väri
Keskisyvä sitruunankeltainen
Tuoksu
Runsas ja kypsä tuoksu, jossa persikkaa ja mangoa säestävät karamellisoitu sitruunan kuori, kuivattu omena ja tuulahdus briossia.
Maku
Kuiva, runsas ja erittäin raikas makumaailma. Sitrushedelmien hapokkuus sekä nostattava mousse tuovat veden kielelle. Keskitäyteläinen olemus täydentyy loppumaussa kuivatuilla yrteillä ja kevyellä paahteisuudella.
Ruokasuositus
Aperitiiviksi ja juhlamaljaksi sekä tapasten tai antipaston kanssa. Toimii myös äyriäisten kanssa.

Vuoden Viinit 2023: Pronssia sarjassa Uuden maailman valkoviinit, hinta 13-18 euroa
Valmistus
Malborough’n alue nauttii runsaista aurinkotunneista, ja terästankeissa käyttäminen vaalii Sauvignon Blancin luonteikasta aromikkuutta. Viinit ovat parhaimmillaan nuorekkaan raikkaina.
Rypäleet
100% Sauvignon Blanc
Väri
Keskivaalea vihertävänkeltainen
Tuoksu
Mustaherukanlehdet, lime, sitruunamelissa ja vastaleikattu ruoho
Maku
Kuiva, raikkaan hapokas, keskitäyteläinen, mineraalinen, herukanlehtinen, yrttinen
Ruokasuositus
Parsa, foliokala yrteillä, ravut, yrttipiirakat

Cloudy Bay Sauvignon Blanc
Vuoden Viinit 2023: Kultaa sarjassa Sauvignon Blanc, hinta 13 euroa tai yli, valkoviini
Valmistus
100% Sauvignon Blanc The Estate, Motukawa, Widow's Block, Red Shed ja Mustang tarhoilta. Tarhat sijaitsevat Wairaun laaksossa, jossa maaperä ja ilmasto on lajikkeelle suotuisa. Viini valmistetaan huolella valituista viineistä, joista jokainen on omalta palstaltaan. Suurin osa viinistä käy terästankeissa, mutta 5 % viineistä käy suurissa tammitynnyreissä täyteläisemmän suutuntuman saavuttamiseksi, kuitenkin ilman tuntuvaa tammen läsnäoloa aromeissa. Hiivakannoista osa on villejä. Vuoden 2022 blendiin päätyi 77 viiniä mahdollisesta 107:stä.
Rypäleet
100% Sauvignon Blanc
Väri
Haalean kullansävyinen.
Tuoksu
Tuoksu on raikkaan hapokas, siinä on runsaasti sitruksien, limen - ja kivihedelmien aromeja.
Maku
Viini on kuiva ja alkuun passionhedelmäinen sekä sitruksinen. Hetken päästä ne antavat tilaa persikalle ja guavalle, sekä tasapainoisen pehmeälle suolaiselle mineraalisuudelle.
Ruokasuositus
Cloudy Bay Sauvignon Blanc sopii upeasti raikkaiden kala- ja äyriäisruokien kanssa. Sopii erinomaisesti parsalle ja ravuille.

Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Kanzlerberg
Vuoden Viinit 2023: Kultaa sarjassa Euroopan valkoviinit, hinta yli 18 euroa
Valmistus
3,2 hehtaarin kokoinen Grand Cru Kanzlerberg sijaitsee Ribeauvillen kylässä ja on eteläisin sekä pinta-alaltaan pienin Alsacen 51:stä Grand Cru:sta. Viinitarha sijaitsee 250 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella rinteillä, jotka suuntaavat etelää kohti. Maaperä on erityisesti kalkkikiveä, joka on muodostunut jopa 150 miljoonaa vuotta sitten. Kalkkikiveä peittää vielä raskas savimaa, joka on hieman tyypillisempi muille Alsacen viinitarhoille kuin Grand Cru:lle.
Rypäleet
100% Riesling
Väri
Vaalea kullankeltainen.
Tuoksu
Rikkaassa aromimaailmassa aistittavissa sitrushedelmiä, aprikoosia ja kevään kukkia, kuin myös vahaa sekä kiveä.
Maku
Tasapainoinen sitrushedelmien täyttämä maku, jota elävöittää raikas hapokkuus sekä mineraalisuus.
Ruokasuositus
Parhaimmillaan savustetun lohen, nieriän tai taimenen seurana.

Engel Riesling Grand Cru Praelatenberg Organic
Vuoden Viinit 2023: Kunniamaininta sarjassa Luomuvalkoviinit, hinta 13 euroa tai yli
Valmistus
Tämä viini on valmistetttu Grand Cru -tarhojen parhaista jalohomeisista Riesling-rypäleistä. Käsinkorjuu, puristus kokonaisin rypäletertuin, kylmäkäsittely 8-10°C, fermentointi 18-20°C, kypsytys noin 8 kuukautta.
Rypäleet
100% Riesling
Väri
Vaalea keltainen
Tuoksu
Runsas mineraalinen ja hedelmäinen
Maku
Hedelmäinen ja raikas
Ruokasuositus
Mainio ruokakumppani kaikille mereneläville.

Terre del Barolo Biologico Barolo
VUODEN VIINI 2023 & VUODEN PUNAVIINI 2023: Platinaa & Kultaa
Valmistus
Kypsytys 38 kuukautta, josta vähintään 18 kuukautta tynnyreissä
Rypäleet
100% Nebbiolo
Väri
Tummanpunainen, oransseja vivahteita
Tuoksu
Elegantti, orvokkia, punaisia marjoja, nahkaa
Maku
Erinomainen rakenne, harmoninen, kestävä, pehmeät tanniinit. Lämminhenkisen täyteläinen ja mausteisen aromikas.
Ruokasuositus
Tuhdit pastaruoat sienillä ja juustolla, tryffeli, punainen liha, riistapadat, paistit, kypsät juustot.