Hirvipyörykät ginikermakastikkeessa & Symington Altano Organic
6-7 annosta
1 kg hirvenpaistijauhelihaa ( tai 750 g hirvijauhelihaa + 250 g possunjauhelihaa)
1 iso sipuli
1 rkl voita
1 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 dl kuohukermaa tai smetanaa
1 kananmuna
3 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
100 g ilmakuivattua savukinkkua
1 rkl silputtua, tuoretta rosmariinia
Paistamiseen
voita/öljyä
Ginikermakastike4 dl kuohukermaa
1/2 – 3/4 dl giniä
2 tl karkeaa dijoninsinappia
1 rkl hunajaa
1/4 tl mustapippuria
1 rkl riistafondia
1/2 tl suolaa
Syksyn viiletessä kermaiset hirvipyörykät ja laadukas luomupunaviini lämmittävät tunnelmaa.
Lasiin kaadetaan pariksi siis Symington Altano Organic punaviiniä. Symingtonin perheen laadukas luomupunaviini on valmistettu Douro-joen varrella sijaitsevilla tarhoilla kasvaneista perinteisistä punaisista rypälelajikkeista, ja se on erinomainen viini hirvelle sekä erilaisille liharuoille. Lihapullat kermakastikkeessa tuo syksyn tunnelmaa!
- Silppua sipuli ja ruskista silppu pannulla voissa.
- Pane korppujauhot turpoamaan nesteisiin viideksi minuutiksi. Silppua ilmakuivattu kinkku ja tuore rosmariini.
- Lisää korppujauhoihin muna, mausteet, ilmakuivattu kinkku ja jauheliha. Sekoita pyörykkätaikina käsin tasaiseksi, mutta vältä liikaa vaivaamista.
- Pyörittele taikinasta noin 35-40 lihapyörykkää. Paista pyörykät parissa, kolmessa erässä voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Käytä kohtuullista lämpöä, jotta pyörykät kypsyvät sisältä kärähtämättä pinnalta. (Voit myös kypsentää pyörykät 225 asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia. )
- Nosta pyörykät pois pannulta ja pyyhkäise pannu puhtaaksi. Lisää pannulle kerma, gini ja mausteet. Kuumenna kiehumapisteeseen, laske lämpöä ja keitä kastiketta hiljalleen, kunnes se sakenee sopivaksi.
- Lisää pyörykät kuumenemaan kastikkeeseen ja silppua pinnalle tuoretta rosmariinia tai persiljaa.
- Tarjoa hirvipyörykät perunasoseen ja puolukkasurvoksen kanssa.
Suositukset
Altano Organic Red
Symingtonin perheen laadukas luomupunaviini on valmistettu Douro-joen varrella sijaitsevilla tarhoilla kasvaneista perinteisistä punaisista rypälelajikkeista. Tummanpunainen viini on täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, hieman mausteinen ja kevyesti tammen sävyttämä.