Grand Champagne Helsinki 2023

grand champagne 2023

Helsingissä kuplii jälleen! Grand Champagne järjestetään Vanhalla Ylioppilastalolla 11.5.-13.5.2023!

Tervetuloa nauttimaan keväisestä viikonlopusta kanssamme kuplivassa hengessä Grand Champagne 2023 -tapahtumaan. Viikonlopun aikana pääset tutustumaan kattavaan samppanjavalikoimaan ja osallistumaan uskomattomille Master Class -luennoille.

Ruinartin kellaremestari Frédéric Panaïotis Helsingissä 11.-12.5.2023

Torstaina ja perjantaina tähtivieraanamme on myös Ruinartin kellaremestari Frédéric Panaïotis. Panaïotis isännöi kaksi ”The art of Rosé” Master Class -luentoa. Voit varata paikkasi näihin ainutlaatuisiin maistelutilaisuuksiin Grand Champagnen sivuilta

Viinipostin samppanjat

Viiniposti tuo Helsinkiin tänä vuonna näyttävän kattauksen samppanjamaailman ikoneita, meitä pääset tervehtimään seuraavien samppanjatalojen pisteillä:

Moët & Chandon

Moët & Chandon

Moët & Chandonin samppanjatalon menestystarina alkaa jo vuodesta 1743. Siinä kiteytyvät samppanjan loistelias historia, nerokas markkinointi sekä vauhdikkaat käänteet Napoleonia myöten. Tänä päivänä Champagnen suurimman talon tasalaatuisuudestaan tunnetut samppanjat ovat rakastettuja ympäri maailman.

Grand Champagnessa aukeaa seuraavat samppanjat:

Veuve Clicquot

Veuve Clicquot

Veuve Clicquot'n vuonna 1772 alkanut historia kytkeytyy vahvasti nuorena leskeytyneen madame Clicquot'n elämäntyöhön ja persoonaan. Rohkea ja rautainen liikenainen luotsasi perheyrityksensä merkittäväksi samppanjataloksi. Veuve Clicquot'n talon maine perustuu samppanjoiden upean runsaaseen makuun, perinteiden jatkuvuuteen sekä intohimoon ja täydellisyyden tavoitteluun viininvalmistuksessa. Kuten madame Clicquot itse kuvaili: "Ainoastaan yhtä laatua - parasta".

Grand Champagnessa aukeaa seuraavat samppanjat:

Rare and fine -pullot:

 • Veuve Clicquot La Grande Dame 2015
 • Veuve Clicquot La Grande Dame Rosé 2008
 • Veuve Clicquot La Grande Dame Rosé 2012
Dom Pérignon

Dom Pérignon

1600- ja 1700-luvuilla eläneellä Dom Pérignonilla oli kunnianhimoinen tavoite valmistaa maailman parasta viiniä. Lukuisten kokeilujen, kärsivällisyytensä ja sitkeytensä ansiosta tästä työteliäästä munkista tuli erottamaton osa samppanjan historiaa. Dom Pérignonin kuuluisa "juon tähtiä" -lausahdus kuvastaa yhä makuelämystä, jonka saa kokea, kun lasi täytetään tällä legendaarisella viinillä. Munkki Dom Pérignonin perinnön vaalimisen ohella tämä upea samppanjatalo on tullut tunnetuksia yhtenä Champagnen moderneimmista ja kokeilunhaluisimmista toimijoista.

Grand Champagnessa aukeaa seuraavat samppanjat:

Rare and fine -pullot:

 • Dom Pérignon Rosé Vintage 2008
 • Dom Pérignon Vintage 2004 Plénitude 2
Ruinart

Ruinart

Vuonna 1729 perustettu Ruinart on maailman vanhin samppanjatalo. Alusta lähtien talon samppanjatyylissä on tavoiteltu täydellistä tasapainoa ja eleganssia. Tänä päivänä Ruinart tunnetaan hienostuneita, miellyttäviä ja erittäin korkealaatuisia samppanjoita tuottavana talona, jonka tyyli perustuu pitkälti Chardonnay-rypäleeseen.

Grand Champagnessa aukeaa seuraavat samppanjat:

Rare and fine -pullot:

Krug

Krug

Vuodesta 1843 lähtien Krugin samppanjatalon unelmana on ollut tuottaa poikkeuksellisen erinomaista ja moniulotteista samppanjaa. Perustaja Joseph Krugin linjaamien periaatteiden mukaisesti talon kulmakiven, Grande Cuvéen, ensimmäinen käyminen tapahtuu pienissä tammitynnyreissä, ja sen upea runsaus on peräisin taidokkaasta perusviinien yhdistelystä. Krugin samppanjoiden ensiluokkainen laatu ja omaperäiset toimintatavat viininvalmistuksessa ovat niittäneet maailmanlaajuista tunnustusta viiniasiantuntijoilta. Krug onkin tammen käytön taituri vailla vertaa.

Grand Champagnessa aukeaa seuraavat samppanjat:

Rare and fine -pullot:

 • Krug Rosé 24ème Édition
 • Krug Vintage 2003 Magnum
G.H. Martel

G.H. Martel

G.H. Martel on Vuonna 1869 Avenay Val d’Or kylässä Epernayn lähellä perustettu Samppanjatalo. G.H. Martel & Co groupilla on yli 200 hehtaaria omia viljelyjä ja se ostaa rypäleitä viljelijöiltä yli 800 hehtaarin alueelta. Yrityksellä on kolme perinteistä rypäleiden puristamoa ja 20 000 m2 kellareita. G.H. Martel & Co samppanjan persoonallinen maku ja hienostuneisuus perustuu Rapeneau-perheen taitoon, joka on siirtynyt isältä pojalle neljän sukupolven ajan.

Grand Champagnessa aukeaa seuraavat samppanjat:

Rare and fine -pullot:

 • G.H. Martel Collection Familiale 2000
 • G.H. Martel Champagne Collection Familiale 1995
 • G.H. Martel Champagne Collection Familiale 1975
 • Chateau de Bligny Clos du Chateau 6 Cepages X Theo Fabergé 2013