The Barö – Luksusta luonnon keskellä

The Barö – Luksusta luonnon keskellä

Inkoossa saariston syleilyssä oleva The Barö on yksinkertaisesti Elämys — niin maisemallisesti, miljööllisesti, esteettisesti kuin ruoallisesti. Huippuluokan saaristohotelli ja siihen kuuluva The Berg -ravintola tarjoavat nautinnollista ylellisyyttä ja sydämellistä hemmottelua.

The Barö saaristohotelliVasemmalla: BR on sekä hotelli Barön että ravintola Bergin logo. Oikealla: Tyylikästä, eleettömän eleganttia voisi kuvailla Barön tyyliä.

Vain tunnin ajo Helsingistä, ja saavut upeaan Inkoon saaristoon ja Bärösundiin. Vuoden 2021 kesäkuussa meren rantaan kallioille avatussa The Barössä on ekologisesti rakennetut 12 majoitusrakennusta ja niissä 24 asiakaspaikkaa. Hotellialueeseen kuuluu myös terassialueita, rantasauna poreammeineen ja korkeatasoinen 35 paikkainen The Berg ravintola. Suunnitteilla on laajentaa meren rannan kallioille vielä lisää majoitustilaa tulevan kesän alkuun mennessä.

The Barö saaristohotellin mökitMajoitusrakennuksiin voi kävellä ”lautapolkua” pitkin.

Vaikka korona on pistänyt monia kapuloita rattaisiin, silti asiakkaat ovat ottaneet Barön innolla vastaan. Kesällä majoitukseen oli jopa tuhannen ihmisen jono! Toiminta jatkuu läpi vuoden, ja tarjolla on monenmoista aktiviteettia, kuten kalastusta, metsästystä, marjastusta ja sienestystä, melontaa, sähköpyöräilyä, vaellusreittejä, joogaa sekä ratsastusmahdollisuus ja golfkenttäkin löytyy läheltä.

Majoitusrakennuksiin kävellään kallion laella puupäällystettyä polkua kuin ”laituria” pitkin. Tarjolla on laadukas sviitti saunoineen ja porealtaineen tai huoneita, joissa on oma takka ja terassi. Kaikissa huoneissa on upeat panoraamaikkunat, joista voi taivastella hulppeaa merimaisemaa. Huoneet on kytketty toisiinsa terassilla.

Todella modernit, erilliset majoitusrakennukset on sisustettu aistikkaasti laadukkailla tekstiileillä ja huonekaluilla. Huoneiden nimien taustalla löytyy tarinaa skandinaavisesta mytologiasta, josta kielivät nimet Bergvalla Bor, Hycklesun Niorun ja Hycklesund.

Silmän, suun ja sielun iloja

Hyvä ruoka on valtava osa matkailuelämystä. The Berg -ravintola huokuu alueen saaristolaisuutta, aitoja ja puhtaita raaka-aineksia ja sydämellä tehtyä ruokaa sekä palvelua. Kalat, kuten kuhat, siiat, hauet ja silakat, saadaan pääasiassa lähikalastajilta. Äyriäiset ja muut merenelävät ovat pohjoismaisia, mahdollisimman läheltä nekin. Muun muassa osa astioista ja kynttilät on valmistettu lähitienoolla, inkoolaisin voimin.

The Barön ravintola The Berg

Vasemmalla: Ravintolasali on tumman hämyinen, joka sulautuu suurten ikkunoiden kautta upeaan saaristolaismaisemaan. Oikealla: Ravintolan seinillä komeilevat taiteilija Kirsi Tuokon

Ravintola elää sesongin sykkeessä ja menu vaihtuu lähes kuukausittain. Kaiken pohjana on paikalliset tuotteet ja pohjoismainen keittiö — new nordic -tyyliin, jolloin keskitytään raaka-aineiden parhaisiin puoliin. Ruoille on todella taitavalla maulla valittu myös laadukkaat juomakumppanit, kaikki 100-prosenttisesti Euroopan alueelta. Illan voi aloittaa vaikka samppanjatastingillä (3 samppanjalasillista ja opastus, 49 €).

Lauri Saarikoski The Berg ravintolasta

- Haluamme Barössä antaa asiakkaallemme upean kokemuksen ja nautinnon kauniissa saaristolaisympäristössä, korostavat keittiömestari Lauri Saarikoski ja ravintolapäällikkö Henri Virtanen (taustalla)

The Berg tarjoilee à la carte lounasta ja illallista. Kolmen ruokalajin menu vaihtelee 39—55 € ja viinipaketti siihen on noin 35 €. Ennen joulua menu sisälsi alkuun heinäsorsaa, katajanmarjaa ja inkoolaisia marjoja, pääruoaksi kuhaa, sinisimpukoita ja puikulaperunaa sekä lopuksi tyrniä, lakritsia ja jogurttia.

The Bergin annoksiaVasemmalla: Kielenvieväksi alkuruoaksi tuodaan 42-asteiseksi kypsennettyä jääkellarinlohta, joka on saanut seurakseen pikkelöityä retikkaa ja rapsakkaa tattarikeksiä. Täydellinen juomakumppani annokselle on Comte Lafond Sancerre 2019.
Keskellä: Punajuurilantit ja -pikkukuutiot on kypsennetty maukkaiksi, ja mukana täydentämässä on mm. ruskistettua heraa ja hollandaisekastiketta. Michele Chiarlo, Barbera Cipressi Nizza 2018 saatteli annoksen vielä upeammalle tasolle.
Oikealla: Tämä ”hauki-wallenberg” oli tehty taivaalliseen uuteen uskoon. Rapsakan, paneroidun ja uppopaistetun pallon sisältä suuhun suli ihana inkoolaisperunasose, jonka joukossa oli haukea. Höysteenä pikkelöityä fenkolia ja simpukkakastiketta. Régnard, Chablis Grand Régnard 2019 oli viinivalintana napakymppi haukiherkulle.
The Bergin annoksia
Vasemmalla: Pääruokana maistui peuraa kahdella tavalla, osso bucona ja fileenä katajanmarjalla maustetun puolukkakastikkeen ja haudutetun kaalin kera. Punaviini Prunotto Barbaresco 2018 myötäili nautinnollisesti molempaa peuraa.
Keskellä: Aterian huipennuksena stout-oluesta valmistetulla siirapilla höystetty marenki, jonka alta paljastui paahdetulla voilla maustettu stoutjäätelö ja karpalot. Kokonaisuuden kruunasi todellinen yllättäjä: pikarillinen punaista vermuttia — mikä yhdistelmä! Tämän jälkeen olo oli täydellisen onnellinen ja kiitollinen fantastisesta ja korkealuokkaisesta ruokaelämyksestä.
Oikealla: The Berg on valinnut ruoka-annoksilleen täydelliset juomakumppanit.
Kesällä 50 paikkaisen ravintolan ulkopuolella oleva terassi sekä kallion nokalla oleva viihtyisä sunset-samppanjaterassi kutsuvat nauttimaan niin tarjoilusta kuin maisemistakin.
Yöpyjälle tarjotaan ilahduttava aamiaisyllätys. Paikallinen puuseppä on nikkaroinut kauniit puulaatikot, jotka kätkevät sisälleen sesongin mukaan yksilöllisen aamiaisen, kuten: purkillisen omenapuuroa, toisen jogurttia marjoineen, lautasellisen juustoja, lihaleikkeleitä, kasviksia, hedelmiä, salaattia ja ihanaa leipää. Boxinsa painikkeeksi voi itse hakea haluamansa kahvin ja tuoremehun. Kesällä aamiaisen voi nautiskella vaikka kalliolla.
Wi-Boxin mallasleipää ja The Bergin aamiainenVasemmalla: Taivaallinen mallasleipä on Wi-Box-leipomolta Tammisaaresta. Bergissä leipä silataan vielä omanlaisekseen, ja se saa seurakseen kinuskiaromista, paahdettua voita.
Oikealla: Aamiainen tarjotaan nerokkaasti yksilöllisestä puulaatikosta. Voit nauttia sen ravintolassa, terassilla, huoneessa tai vaikka kalliolla.

Sydäntalvea taitetaan Berg-ravintolassa tammi-huhtikuussa 2022 Chef’s Table -illoilla, jolloin saariston vierailijoita hellitään eturivin keittiömestarien taidonnäytteillä, 7 ruokalajin signature-menuilla (89 €). Parastaan panevat silloin muun muassa NOMAn Toni Toivanen, Shelterin Teemu Laurell, GRÖNin Toni Kostian, Inarin Kim Mikkola, ASKin Filip Langhoff, ORAn Sasu Laukkonen sekä Boom Namin ja Lily Leen Tomi Björck ja Serko Rantanen. Huippukeittiömestarit ovat itse paikalla keskiviikkoisin ja torstaisin omalla viikollaan, ja The Bergin keittiömestari Lauri Saarikoski jatkaa samoilla raaka-aineilla muina päivinä.

Erikoisiltojen aikana asiakkaat pääsevät konkreettisesti seuraamaan huippukokkien työskentelyä ravintolasalin keskellä olevan keittiön ympärillä kiertävän Chef’s Tablen ääressä.

Lisätietoja:

The Barö ja The Berg

Barösundintie 679, 10270 Inkoo

+358 50 551 7022

www.thebaro.fi

#thebaromoments

Teksti ja kuvat: Marita Joutjärvi