Alkon luomumerkinnät

Alkon luomumerkinnät

Oletko huomannut Alkon hyllynreunoissa erivärisiä merkintöjä tuotetietojen yhteydessä? Vaaleanvihreä raita tarkoittaa Ekoa, mutta mitä kaikkea tämä Eko-merkintä pitää sisällään? Mitä Alkon luomumerkinnät oikein tarkoittavat?

Suora lainaus Alkon sivulta: Eko-symbolin alta löydät kuusi erilaista ympäristöpanostuksiin liittyvää tietoa ja satojen juomien Eko-valikoiman. Sieltä löytyvät vanhat tutut luomut ja biodynaamiset sekä niiden lisänä lokakuusta lähtien vegaaniset, alkuviinit, paikallisesti ekosertifioidut ja kevyempään lasiseen viinipulloon pakatut juomat.” https://www.alko.fi/vastuullisesti/eko-eettinen/eko-symbolit Tällä hetkellä Alkoissa on myynnissä yhteensä 661 luomutuotetta. Luomu usein yhdistetään vihreään väriin, mutta Alkoissa kannattaa olla tarkka tämän osalta. Vaaleanvihreä Eko-merkintä hyllyn reunassa ei siis tarkoita automaattisesti, että viini on luomua, vaan se voi tarkoittaa kevyempää lasipulloa. Jotta löytää luomutuotteet Alkosta, tulee tarkastella Eko-merkinnän lisäksi pieniä pyöreitä symboleja tuotetiedoissa.
Alkon luomumerkinnät Luomumerkki Alkossa

Alko aikoo päivittää 2018 kevään aikana ”Eko” – sanan tilalle ”Vihreä valinta”. Tällä muutoksella oletettavasti koitetaan kommunikoida paremmin kuluttajalle kuinka laajasta käsitteestä on kyse.

Viinikoulu: Kiinnostuitko luonnonmukaisista viineistä? Tiedätkö mitä eroa on luomu- ja biodynaamisilla viineillä? Mitä tarkoittavat paljon puhutut alkuviinit, joita myös natural- tai natuviineiksi tituleerataan? Entäpä reilu kauppa ja Alkon uusi EKO-merkki? Lue Viinipostin artikkeli aiheesta!

Kotitasting: Kutsu ystävät koolle ja viettäkää hauska ilta viinitastingin merkeissä. Viinipostin huhtikuun teemana on luonnonmukaisuus, minkä vuoksi valitsimme sinulle neljä viiniä maisteltavaksi. Viininmaistelua ja erityisesti arviointia helpottamaan olemme kehittäneet tulostettavan tasting-alustan. Sinun tehtäväksesi jää vain ystävien kutsuminen koolle. Lue vinkit täältä!

Julkaistu 4/2018