Forest Whisky Sour
Suomalaisesta metsästä inspiraatiota saanut whisky sour resepti
Alkavaan syksyyn sopivat drinkit vinkkaa juuri oman ravintolan avannut joensuulainen Ortjo Nieminen.
Forest Whisky Sour -drinkki huokuu suomalaisuutta ja metsämaisemaa. Siihen istuu kotimainen, leppäsavustettu ruisviski. Itsetehty mäntysiirappi kruunaa kokonaisuuden, mutta Ortjo muistuttaa, että kun neulasia lähtee keräämään siirappia varten, tulisi puun olla jo kaatunut tai lupa keräämiseen saatu maanomistajalta.
Ainekset:
4 cl Kotimaista ruisviskiä
3 cl Sitruunamehua
2 cl Mäntysiirappia*
2 cl kananmunanvalkuaista
Koristeeksi männyntupsu
Ohjeet:
- Mittaa raaka-aineet shakeriin ja ravista jäiden kanssa.
- Kaada juoma jäillä täytettyyn on the rocks -lasiin ja koristele männyntupsulla.
*Mäntysiirappi
2,5 dl vettä
500 g sokeria
100 g männyn neulasia
- Kiehauta vesi ja sokeri.
- Laita blenderiin neulaset ja jäähtynyt siirappi ja aja tasaiseksi.
- Siivilöi ja pullota.
- Käytä 2 viikon sisällä.