Gloria Ruoka & Viini -lehden Vuoden 2020 Parhaat Viinit

vuoden 2020 parhaat viinit

Glorian ruoka & viini -lehden Vuoden 2020 parhaat viinit on julkaistu!

Glorian ruoka & viinin valitsemat vuoden 15 parasta viiniä ovat hinta-laatusuhteeltaan timanttisia juomia. Viinipostin valikoimista kaksi kuohuvaa ja yksi punaviini ylsivät parhaimpien viinien joukkoon!

Gloria ruoka & viini -lehden viiniraadin jäseninä toimivat: Suomen sommelierit ry:n puheenjohtaja, ravintoloitsija Samuil Angelov, Master of Wine Essi Avellan, Haaga-Helian opettaja Terhi Oksanen-Alén, päätoimittaja Sanna Maskulin, viinitoimittaja Tuomas Tanttu.

Kuohuviinit

Kuohuviinien kärkeen kiilasi Viinipostilta jopa kaksi kuplivaa! Upean linjakas englantilaisviini sekä luomutuotettu cava.

Punaviinit

Ilahduttavimmat punaviinit löytyivät eurooppalaisten viinien valikoimasta. Kahden italialaisviinin kylkeen kiilasi syksyyn sopiva mehukas ja edullinen portugalilainen.

Vinkki! Robustin portugalilaisen kanssa kannattaa kokata TV-Kokki Meri-Tuulin lihapataa kurpitsalla.

Tekstit: Gloria Ruoka & Viini, artikkeli: Vuoden 2020 parhaat viinit

Suositukset

Albet I Noya Can Vendrell Organic

Albet I Noya Can Vendrell Organic

Raadin kommentit: ”Luomutuotannossa on ainesta cavan valttikortiksi. Edullisuudestaan huolimatta tässä cavassa on luonnetta, tyylikästä paahteisuutta, poltettua sokeria, persikkaa, ruohoa ja omenaa. Mieto ja maukas viini sopii niin aperitiiviksi kuin vaikkapa katkarapupastan, tomaattibruschettan tai paellan seuraksi. Albet i Noya on Penedésin ensimmäinen cavatuottaja, joka aloitti luomuun erikoistumisen jo 1970-luvulla”

Espanja 16,80€
Pinha Ribeiro Santo Reserva

Pinha Ribeiro Santo Reserva

Raadin kommentit: ”Arvostetulta Dãon alueelta tulevassa sekoiteviinissä yhdistyvät portugalilaisten punaisten parhaat piirteet: mehukas suutuntuma ja mehevän täyteläinen maku, jossa tuntuvat karhunvatukka, kirsikka ja kypsä karpalo. Pitkässä ja vivahteikkaassa jälkimaussa erottuvat lääkeyrtit, kahvi ja pippuriaromi. Kun etsit täydellistä punaviiniä sieni- ja kasvisruoille, se on tässä. Lempeiden tanniiniensa vuoksi viini pääse oikeuksiinsa myös lihapatojen ja paahdettujen juuresten seurassa.”

Portugali 13,99€