Itsenäisyyspäivän kuohuvat

kuohuviini itsenäisyyspäivään

Kuohuviini itsenäisyyspäivään

Suomen itsenäisyyttä juhlistetaan tyylikkäässä seurassa. Olemme valinneet sinulle kippistelyyn kolme erinomaista kuohuvaa ja parittaneet niiden kanssa Himahellan Tiinan crostineja. Valitse oma itsenäisyyspäivän kuohuviini alla olevista suosituksista!

Vältä kiireet ja valmista Kotilieden Himahella -blogin Tiina Rantasen menu: Alkupalaksi Mustikkagraavattua siikaa cocktailpiirakalla, pääruoaksi Haudutettua lampaanpotkaa & bataatti-piparjuurisosetta ja jälkiruoaksi Karpaloinen Gin & Tonic -vaahto!

Suositukset

Villa Conchi  Impérial Reserva Extra Brut

Villa Conchi Impérial Reserva Extra Brut

Suuren suosion saavuttaneen Villa Conchin cava-perheen uusin jäsen: Tämä pitkään kypsytetty reserva-cava on tyylikäs, paahteinen, kypsän hedelmäinen ja kerrassaan täydellinen itsenäisyyspäivän juoma!

Villa Conchi Cava-talon viineille luonteenomaista ovat raikkaus, nykyaikaisuus ja tyylikkyys. Samaa linjaa noudattaa myös Xarel.lo, Macabeo, Parellada ja Chardonnay rypäleistä valmistettu Imperial Extra Brut, joka on saanut kypsyä pullossa kellarin viileydessä hiivasakkansa päällä 20 kuukauden ajan ennen uudelleen korkitusta ja viimeistelyä hienoisella, vain muutaman gramman dosagella eli pehmentävällä sokerilisäyksellä. Tuloksena on intensiivinen ja kypsä viini, jonka tuoksussa aistii briossia, kypsää omenaa, kamomillan kukkia ja aprikoosia, sekä raikasta greippiä. Maku on erittäin kuiva ja raikas, mousseltaan pehmeä, eloisa ja moniulotteinen kokonaisuus.

Villa Conchi Imperial Cava Extra Brut on tyylikäs juhlamalja ja aperitiivi, mutta toimii raikkaan hapokkuutensa ansiosta myös suolaisten tapasten tai paistetun kalafileen rinnalla.

Espanja 18,90€
Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut Organic

Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut Organic

Viinilehden Vuoden Kuohuviini 2018 sopii oivallisesti itsenäisyyspäivän kilistelyyn.

Keskisyvän sitruunankeltaisen kuohuviinin tuoksu on runsas ja kypsän hedelmäinen. Siitä voi aistia mm. keltaista omenaa, persikkaa, greippiä, briossia ja alkavaa pähkinäisyyttä. Suussa kuiva ja runsaan hapokas, mousseltaan suuntäyttävä mutta pehmeä kokonaisuus täydentää aromien kirjoaan keltaisella luumulla ja makeilla mausteilla. Jälkimaku tuntuu pitkänä ja eloisana sitrushedelmien, kypsien makeiden hedelmien ja miedon paahteisten aromien tanssina.

Älä epäröi yhdistää tätä ryhdikästä viiniä ruokaan! Se kestää runsaatkin, grillatut ja paistetut kalat, ja nauttii juustokuorrutteisista kasvispiirakoista tai runsaista kala- tai kanasalaateista.

Ranska 17,98€

Juhlista Suomea Viinilehden moninkertaisella Vuoden Samppanjalla!

Syvän kullankeltaisen värinen samppanja, jonka tuoksu on moniulotteinen ja houkutteleva: tuoretta briossia, paahdettua kahvipapua, mangoa, aprikoosia, pistaasia ja mantelia. Suussa kuiva, hapokas ja mousseltaan intensiivinen. Maussa luumua, kypsää kirsikkaa ja kerroksittain nugaata ja kermaisuutta, pitkässä jälkimaussa hiven vaniljaa ja praliinia. Kypsä ja syvä viini runsaan reserveviinien määrän ja pitkän pullokypsytyksen ansiosta.

Samppanjan sopii sellaisenaan nautittavaksi mutta voit parittaa sen myös esimerkiksi ostereiden, foie gras’n, pata negra-kinkun, katkarapujen ja kypsien juustojen kanssa.

Ranska