Jälkiruokaviinit laskiaispullalle

viini laskiaispullalle

Laskiaispulla hillolla vai mantelimassalla? Entäpä mitä jälkiruokaviiniä tälle herkulle? Nappaa mukaan viini laskiaispullalle, jolloin tämä kausiherkku pääsee aivan uudelle tasolle. Lue lisäksi laskiaisesta ja miksi sitä juhlitaan.

Suositukset

Feiler-Artinger Beerenauslese 0.375 l

Feiler-Artinger Beerenauslese 0.375 l

Itävallan itäosassa Burgenlandin alueella pienessä Rustin kylässä sijaitseva perheomistuksessa oleva Feiler-Artingerin viinitila koostuu 30 hehtaarista luomuviiniviljelmiä. Tuottaja Feiler-Artinger ja Rustin kylä ovat maailman tunnettuja makeasta viinistään. Mahtavan ilmastonsa takia Rustin kylässä voidaan myös viljellä valko- ja punaviinejä joita Feiler-Artingerin perhe myös tuottaa. Kahden sukupolven tilaa pyörittävät Hans ja Inge Feiler ja heidän poikansa Kurt. Perhe suuresti kunnioittaa ja rakastaa luontoa ja täten Feiler-Artingerin koko tuotanto on luomusertifioitu.

Rehellisen puhdaspiirteinen beerenauslese on valmistettu myöhään poimituista ja osittain jalohomeen kurtistamista rypäleistä. Vaalean kullankeltainen viini on tulvillaan eksoottista hedelmää kuten aprikoosia ja mandariinia, kukkia ja marmeladia. Sen makeutta tasapainottavat sitruksiset hapot, ja jälkimaku on pitkä ja botrytiksen ansiosta miellyttävän terävä. Erinomainen kumppani homejuustoille, piirakoille (erityisesti omena-) ja linnunmaksalle sekä tulisille pikkusuolaisille.

Star rating Viinilehti 

Itävalta 21,89€