Mistä roseeviinin kaunis väri on peräisin?

Mistä roseeviinin kaunis väri on peräisin?

Kesä on nurkan takana ja roseeviinit pääsevät yhä useamman viininystävän ostoskoriin. Oletko miettinyt mistä roseeviinin kaunis väri on peräisin ja miten roseeviinin valmistus menee? Viiniposti selvitti onko viinin värin takana vaaleanpunaiset rypäleet vai jotain muuta.

Roseeviiniä voi valmistaa monella eri tapaa. Lähtökohtaisesti roseeviiniä valmistetaan samalla menetelmällä kuin punaviiniä. Tummien rypäleiden kuoret antavat viiniin värin. Yksi valmistustapa on kuorien uuttaminen rypälemehussa niin kauan kunnes haluttu väri on saavutettu. Vaaleanpunaisen/persikkaisen värin saa jo päivässä. Jos kuorien annettaisiin vaikuttaa pitkään, muuttuisi roseeviini punaviiniksi. Toinen tapa valmistaa roseeta on nimeltään Saigneé. Tässä tumman rypäleen kuoresta irtoava väri valutetaan vaalean rypälemehun joukkoon. Kuoret eivät missään vaiheessa ole kosketuksissa rypälemehuun. Roseen väri on peräisin rypäleiden kuorista. Värisävyyn vaikuttaa:
  • Valmistusmenetelmä
  • Uuttamisaika
  • Rypälelajike
roseen eri värit Roseevinit voivat olla hyvinkin eri värisiä
Testaa kotona valmista roseeviinitastingiämme! Kutsu jälleen ystävät koolle ja maistelkaa Viinipostin valitsemia roseita! Löydätkö sinä oikeat tuoksut ja maut?
Ohjeet tastingiin täältä!
Kiinnostaako roseeviinit enemmän? Lue Viinipostin Liisan mielenkiintoinen artikkeli roseesta täältä( tuolta muuten löytyy myös ihania roseeviinejä testiinkin)!
Julkaistu 5/2018