Pienet viinipullot

pienet viinipullot

Alkossa on huima tarjonta viinejä myös pienemmissä puolikkaissa pulloissa. Vietät sitten rentouttavaa iltaa itseksesi tai tiedät, että viiniä ei tule illallisella kulumaan paljoa, kannattaa sinun nappaa pienet viinipullot Alkoreissullasi mukaan.

Tavallinen viinipullo on kooltaan 0,75l, kun taas pienet pullot ovat puolikkaita 0,375l tai jopa piccolo kokoisia 0,2l. Alkosta löytyy viiniä myös 0,187-, 0,25- ja 0,5-litran pulloissa.

Alta löydät Viinipostin suosituksia 0,375l kokoisista pienistä pulloista! Pienet viinipullot voi nauttia itseksesi, antaa lahjaksi tai käyttää ruoanlaitossa, pieni pullo takaa ettei hävikkiä synny!

Vinkki! Usein juhlia järjestäessä, pikinikille mentäessä tai illanviettoon viiniä ostaessa alkaa pohtimaan kuinka monta lasillista tulee viinipullosta? Riittääkö viinipullo vai kannattaisiko ostaa suurempi hanapakkaus? Kokosimme yleisimmät pakkauskoot ja kuinka monta lasillista (12cl) kustakin saa tänne!

Suositukset

Gancia Asti 37,5cl

Gancia Asti 37,5cl

Suomen suosituin italialainen kuohuviini Gancia Asti on paikallaan kun kuohuviiniltä toivotaan pehmeyttä, makeaa hedelmäisyyttä sekä maltillista alkoholiprosenttia. Oivallinen kuohuviini myös jälkiruokien kumppaniksi, ja pienen kokonsa vuoksi ei sitä mene hukkaankaan jos jälkiruoan seurana haluaa vain tilkan maistaa.

Italia
GCF Signature Colmar P. Blanc half btl

GCF Signature Colmar P. Blanc half btl

Signature de Colmar – nimi viittaa kauniiseen Colmarin kaupunkiin. Kuten kaupungin tunnelma, myös viini on iloinen ja kepeä ja tarkoitettu huolettomaan nautiskeluun. Kierrekorkkinsa ansiosta pullo on helppo avata ja sulkea esimerkiksi eväsretkellä. Se sopii mainiosti kepeille pikkusuolaisille, salaateille, parsalle ja vaalealle kalalle.

Ranska 7,99€
Tons de Duorum 0,375l

Tons de Duorum 0,375l

Syvän rubiininpunainen viini viekoittelee intensiivisellä tuoksullaan: raikasta tummaa hedelmäisyyttä, mansikkaa ja karhunvatukkaa. Pyöreät ja täyteläiset tanniinit. Lopputuloksena raikas, pehmeä ja elegantti viini. Punaisen lihan, grilliruoan, pastan ja pehmeiden juustojen kanssa oiva viinivalinta.

Portugali 9,69€
Villa Antinori Rosso 37,5

Villa Antinori Rosso 37,5

Klassikkoviini, joka luotiin alun perin ensimmäiseksi kypsytyksestä nauttivaksi chiantiksi vuonna 1928. Sittemmin mm. syrah’sta runsautta ja mausteisuutta saanut viini muutettiin Toscana IGT.ksi vuonna 2001.

Italia 10,99€
GH Martel Prestige Brut half btl

GH Martel Prestige Brut half btl

Samppanjaa lahjaksi tai juhlahetkeen itselleen! G.H. Martel & Co Prestige Champagne Brut on kypsän hedelmäinen, hennon paahteinen ja kermainen. Samppanjassa on tyylikkäät kuplat, jotka kantavat kokonaisuutta pitkään, hieman suuta supistavaan jälkivaikutelmaan.

Psst! Helsingin Sanomien viiniasiantuntija Jouko Mykkänen valitsi kyseisen samppanjan Viikon Viiniksi, lue juttu täältä

Mykkänen toteaa: ”Edulliseksi samppanjaksi tässä on yllättävästi miellyttävän monipuolinen ja herkullinen, rapean rapsakka maku.” Tähtiä samppanja sai ****!!!

Viinilehti:

****-tähteä

”Harmoninen, laadultaan erinomainen”

YMPÄRISTÖVASTUULLINEN PAKKAUS

Ranska 16,99€