Rauansalo - mustaherukkainen viskicocktail
Mustaherukkainen viskicocktail sopii syksyiseen lasiin
Alkavaan syksyyn sopivat drinkit vinkkaa juuri oman ravintolan avannut joensuulainen Ortjo Nieminen.
Ortjo tykkää hyödyntää cocktaileissa erilaisia shrubeja, jotka syntyvät viinietikasta ja marjoista tai hedelmistä. Rauansalo on ollut Ortjon entisen työpaikan cocktaillistan yksi suursuosikeista, joka syntyy mustaherukka-shrubista ja bourbon-viskistä (tutustu viskivalikoimaan). Etikan ansiosta shrubit säilyvät pitkään ja niissä pystyy hyödyntämään kesän marjasatoa, kuten mustaherukoita, vinkkaa Ortjo. Ortjo kannustaakin myös kotibaarimestareita kokeilemaan erilaisia shrubeja rohkeasti kotona.
Ainekset:
4 cl Bourbon-viskiä
6 cl Mustaherukka-shrubia*
Vichyä
Koristeeksi mustaherukkaterttu tai pakastetut herukanmarjat
Ohjeet:
- Mittaa kaikki raaka-aineet paitsi vichy shakeriin ja ravista jäiden kanssa.
- Täytä highball-lasi jäillä, kaada shakerin sisältö lasiin ja toppaa vichyllä.
- Koristele lopuksi pienellä mustaherukkatertulla tai pakastetuilla herukanmarjoilla.
*Mustaherukka-shrub
5 dl vettä
1,25 dl omena-hunajaviinietikkaa
1,25 dl punaviinietikkaa
500 g sokeria
300 g mustaherukkaa
50 g mustaherukanlehtiä
- Kiehauta kaikki raaka-aineet.
- Siirrä pois liedeltä ja peitä kannella.
- Anna olla huoneenlämmössä 16–24 tuntia.
- Siivilöi hyvin ja pullota.
- Säilytä kylmässä. Shrub säilyy etikan takia erittäin hyvin.