Rauansalo - mustaherukkainen viskicocktail

mustaherukkainen viskicocktail

Mustaherukkainen viskicocktail sopii syksyiseen lasiin

Alkavaan syksyyn sopivat drinkit vinkkaa juuri oman ravintolan avannut joensuulainen Ortjo Nieminen.

Ortjo tykkää hyödyntää cocktaileissa erilaisia shrubeja, jotka syntyvät viinietikasta ja marjoista tai hedelmistä. Rauansalo on ollut Ortjon entisen työpaikan cocktaillistan yksi suursuosikeista, joka syntyy mustaherukka-shrubista ja bourbon-viskistä (tutustu viskivalikoimaan). Etikan ansiosta shrubit säilyvät pitkään ja niissä pystyy hyödyntämään kesän marjasatoa, kuten mustaherukoita, vinkkaa Ortjo. Ortjo kannustaakin myös kotibaarimestareita kokeilemaan erilaisia shrubeja rohkeasti kotona.

Ainekset:

4 cl Bourbon-viskiä

6 cl Mustaherukka-shrubia*

Vichyä

Koristeeksi mustaherukkaterttu tai pakastetut herukanmarjat

Ohjeet:

  1. Mittaa kaikki raaka-aineet paitsi vichy shakeriin ja ravista jäiden kanssa.
  2. Täytä highball-lasi jäillä, kaada shakerin sisältö lasiin ja toppaa vichyllä.
  3. Koristele lopuksi pienellä mustaherukkatertulla tai pakastetuilla herukanmarjoilla.

*Mustaherukka-shrub

5 dl vettä

1,25 dl omena-hunajaviinietikkaa

1,25 dl punaviinietikkaa

500 g sokeria

300 g mustaherukkaa

50 g mustaherukanlehtiä

  1. Kiehauta kaikki raaka-aineet.
  2. Siirrä pois liedeltä ja peitä kannella.
  3. Anna olla huoneenlämmössä 16–24 tuntia.
  4. Siivilöi hyvin ja pullota.
  5. Säilytä kylmässä. Shrub säilyy etikan takia erittäin hyvin.