Signature cocktail

Signature cocktail

Ravintola Palacen Bar Manager Mikko Ilves vinkkaa kevään ja kesän parhaat cocktailit. 

Mikon työpaikalla Ravintola Palacessa suosituin drinkki on Signature. Cocktailin raaka-aineet vaihtuvat vuodenajan mukaan, ja kevääseen Mikko yhdistää jasmiinitee-cordialia, kotimaista luomuvodkaa ja Mont-Ferrant Americano Organic Cava Brut Nature kuohuviiniä. Cordial on baareissa yleistynyt siirappi, johon lisätään maun ja säilyvyyden parantamiseksi sitruunahappoa. Cordial maustetaan usein marjoilla, sitrushedelmillä tai yrteillä.

Tämä drinkki sopii vapun juhlistamiseen tai kevään valmistujaisiin.

Mikon mukaan vodka, tee ja kuohuviini on helposti lähestyttävä yhdistelmä, ja se sopii hyvin juhlaan kuin juhlaan. Valitse kotimainen luomuvodka, jonka maussa on sekä yrttisyyttä että pehmeyttä.

Ainekset:

3 cl kotimaista luomuvodkaa

3 cl tee-cordialia(*)

6 cl Mont-Ferrant Americano Organic Cava Brut Nature -kuohuviiniä

koristeeksi syötäviä kukkia tai yrtin oksa

(*) Tee-cordial
1 dl kuumaa vettä
5 g teetä, esimerkiksi jasmiini
0,5 dl sokeria
3 g sitruunahappoa

Sekoita kuuma vesi ja tee. Hauduta pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi teelehdet pois, ja sekoita haudukkeeseen sokeri sekä sitruunahappo. Säilytä cordial jääkaapissa.

Ohjeet:

Mittaa hämmennyslasiin kotimainen luomuvodka ja tee-cordial. Lisää jäitä ja sekoita, kunnes juoma on kylmä. Siivilöi viinilasiin. Täytä lasi jäillä, lisää kuohuviini ja koristele esimerkiksi syötävällä kukalla tai rosmariinin tai timjamin oksalla.