Tom of Avenger

Tom of Avenger drinkki on DeLorean baarin suosituimpia
Baarimestari Sampsa Tukia sekoitti kesän kunniaksi kolme virkistävää cocktailia (linkki kahteen muuhun tuosta alta!). Sampsan drinkeissä on aromeja niin Italian rannoilta kuin suomalaisesta puutarhasta.
Viime vuonna PRO-palkinnon baarimestarien sarjassa pokannut Sampsa Tukia on yksi jyväskyläläisen DeLorean cocktail-baarin omistajista. Kaikki raaka-aineet käytetään DeLoreanissa mahdollisimman tehokkaasti, ja tämä näkyy Sampsan kesäcocktaileissa. Juomaan tulee myös hävikkisitruksista tehtyä cordialia. ”Cordialin pohjana käytetään puristettujen sitrushedelmien perkeitä. Uutamme niistä maut talteen, ja kun mehuun lisätän sitrushappoa ja sokeria, saadaan todella aromaattinen, hapan siirappi.”
Ainekset:
2 cl suomalaista luomuvodkaa
2 cl vaaleaa makeaa vermuttia
4 cl hävikkisitruscordialia
Jäitä
Ohjeet:
Täytä sekoituslasi (mikä tahansa iso lasi käy) jäillä. Mittaa kaikki raaka-aineet sekoituslasiin. Hämmennä juoma kylmäksi jäiden kanssa ja siivilöi lopuksi cocktaillasiin. Tähän drinkkiin ei tarvitse koristetta.
Hävikkisitruscordial
100 g sitrushedelmien perkeitä (lime, sitruuna, appelsiini)
1 dl vettä
20 g sokeria
1/2 tl sitruunahappoa
Laita sitrusten perkeet astiaan ja lisää vettä niin paljon, että ne peittyvät. Peitä astia kelmulla ja anna uuttua vuorokauden ajan huoneenlämmössä. Siivilöi neste harsoliinan läpi. Lisää sokeri ja sitruunahappo. Sekoita, kunnes sokeri ja happo ovat sulaneet nesteeseen.