Trashmatazz

Moderni ja hedelmäinen versio Boulevardierista
Baarimestari Sampsa Tukia sekoitti kesän kunniaksi kolme virkistävää cocktailia (linkki kahteen muuhun tuosta alta!). Sampsan drinkeissä on aromeja niin Italian rannoilta kuin suomalaisesta puutarhasta.
Viime vuonna PRO-palkinnon baarimestarien sarjassa pokannut Sampsa Tukia on yksi jyväskyläläisen DeLorean cocktail-baarin omistajista. Kaikki raaka-aineet käytetään DeLoreanissa mahdollisimman tehokkaasti, ja tämä näkyy Sampsan kesäcocktaileissa.
On the rocks -lasista tarjottavan Trashmatazzin makua Sampsa kuvailee moderniksi ja hedelmäiseksi versioksi Boulevardierista. Katkero tosin on korvattu raikkaalla sitruscordialilla. “Se ei ole ihan yhtä stydi kuin klassinen Boulevardier ja näin ollen helpompi nauttia”. Ruisviski luo drinkkiin runkoa, ja italialainen super premium -vermutti Antica Formula sisältää vaniljan, sahramin ja koiruohon aromeja. Eksoottiset mausteet ja sitrukset vievät ajatukset Italian piazzoille ja rannoille. ”Trahsmatazzissa on vahvoja makuja, mutta uskallan väittää, että se yllättää monet positiivisesti.”
Ainekset:
2 cl suomalaista ruisviskiä
2 cl Antica Formula -vermuttia
4 cl hävikkisitruscordialia
Jäitä
Ohjeet:
Mittaa kaikki ainesosat jäillä täytettyyn on the rocks-lasiin. Hämmennä juomaa kevyesti ja nauti.
Hävikkisitruscordial
100 g sitrushedelmien perkeitä (lime, sitruuna, appelsiini)
1 dl vettä
20 g sokeria
1/2 tl sitruunahappoa
Laita sitrusten perkeet astiaan ja lisää vettä niin paljon, että ne peittyvät. Peitä astia kelmulla ja anna uuttua vuorokauden ajan huoneenlämmössä. Siivilöi neste harsoliinan läpi. Lisää sokeri ja sitruunahappo. Sekoita, kunnes sokeri ja happo ovat sulaneet nesteeseen.