Tuhtien liharuokien punaviinit

punaviini lihalle

Millainen punaviini lihalle sopii?

Etenkin tuhtien ja voimakasaromisten liharuokien kanssa, kannattaa valita viinejä, jotka ovat täyteläisiä, mutta eivät jätä ruoan makua varjoon. Olemme poimineet sinulle kolmea upeaa punaviiniä, joiden makumaailmaa siivittää marjaisuus ja täyteläisyys.

Nämä viinit sopivat erinomaisesti esimerkiksi espressolampaan kanssa.

Suositukset

Pradorey Adaro Organic

Pradorey Adaro Organic

Yksi tuottajan huippuviineistä, kunnianosoitus viinitilan perustajalle Javier Cremades de Adarolle. Perhetilan uniikki 100 % Tempranillo korkealta Ribera del Duerosta, Duero-joen varrelta on tyylikäs, samettisen tanniininen, intensiivinen, hedelmäinen ja raikas. Tumman kirsikanpunaisessa, runsaan hedelmäisessä viinissä lisäksi vaniljan ja lakritsin aromeja pitkän tynnyrikypsytyksensä ansiosta. Samettiset tanniinit sekä vaniljan ja lakritsin aromit luovat laadukkaan ja miellyttävän kokonaisuuden. 100 % Tempranillo.

Espanja 19,99€
Coto de Imaz Gran Reserva

Coto de Imaz Gran Reserva

Kehittynyt ja moniulotteinen Gran Reserva Riojan kuuluisalta El Cotolta, joka on Espanjan suosituin Rioja-viinien tuottaja. Tiileen vivahtavan punaisen viinin tuoksussa kirsikkaa, kuivattuja marjoja, nahkaa, paahteisuutta ja yrttisyyttä. Maultaan viini on kuiva, hapokas mutta pehmeä ja täyteläinen sekä kypsän tanniininen.

Espanja 28,25€
Antinori Marchesi Chianti Classico Riserva

Antinori Marchesi Chianti Classico Riserva

Antinorien aatelisen suvun historia on merkittävä ja pitkä ­– myös viinialalla. Vuodesta 1385, jo 26 sukupolven ajan he ovat vaalineet viininvalmistuksen perinteitä, intohimoa ja intuitiota.

Intensiivisen rubiininpunaisen viinin tuoksu on runsas ja tiivis: Hapankirsikkaa, mustaherukkaa, viikunaa, karpaloa, balsamicoa, hieman savuisuutta ja mausteita. Suussa kuiva, hapokas, ryhdikkään tanniininen ja täyteläinen viini jatkaa hedelmäisillä, yrttisillä ja maanläheisillä aromeillaan pitkään. Sopii tiiviinmakuisille, yrttisillekin liha tai kasvisruoille, eritysesti tomaattikastikkeessa. Myös lihapadat, laadukkaat pihvit sekä kovat juustot: happojen sekä tanniinien ansiosta yhdisteleminen on vaivatonta!

Italia 48,20€