Tuhtien liharuokien punaviinit

punaviini lihalle

Millainen punaviini lihalle sopii?

Etenkin tuhtien ja voimakasaromisten liharuokien kanssa, kannattaa valita viinejä, jotka ovat täyteläisiä, mutta eivät jätä ruoan makua varjoon. Olemme poimineet sinulle kolmea upeaa punaviiniä, joiden makumaailmaa siivittää marjaisuus ja täyteläisyys.

Nämä viinit sopivat erinomaisesti esimerkiksi espressolampaan kanssa.

Suositukset

Antinori Marchesi Chianti Classico Riserva

Antinori Marchesi Chianti Classico Riserva

Antinorien aatelisen suvun historia on merkittävä ja pitkä ­– myös viinialalla. Vuodesta 1385, jo 26 sukupolven ajan he ovat vaalineet viininvalmistuksen perinteitä, intohimoa ja intuitiota.

Intensiivisen rubiininpunaisen viinin tuoksu on runsas ja tiivis: Hapankirsikkaa, mustaherukkaa, viikunaa, karpaloa, balsamicoa, hieman savuisuutta ja mausteita. Suussa kuiva, hapokas, ryhdikkään tanniininen ja täyteläinen viini jatkaa hedelmäisillä, yrttisillä ja maanläheisillä aromeillaan pitkään. Sopii tiiviinmakuisille, yrttisillekin liha tai kasvisruoille, eritysesti tomaattikastikkeessa. Myös lihapadat, laadukkaat pihvit sekä kovat juustot: happojen sekä tanniinien ansiosta yhdisteleminen on vaivatonta!

Hellän puristuksen jälkeen rypälemäski kävi viikon ajan terästankeissa 28-30 asteen lämpötilassa. Käymisen jälkeen kuorista irtoavien osien uuttamista jatkettiin vielä 8-9 päivää, jonka aikana myös happoja pyöristävä malolaktinen käyminen tapahtui. Sangiovese on kypsynyt terästankeissa, Cabernet Sauvignon tammitynnyreissä, ja blendauksen jälkeen ne ovat saaneet levätä yhdessä sekä suurissa että pienemmissä unkarilaisissa tynnyreissä. Vuosikerta 2013 on pullotettu kesäkuussa 2015.

Italia 42,59€
Poggio al Tufo Rompicollo

Poggio al Tufo Rompicollo

Tommasin perheyrityksen omistaman Poggio al Tufon tarhat sijaitseeToscanan kuuluisassa Maremmassa. Viinit imevät maanläheiset arominsa vulkaanisesta maaperästä, johon myös ”Tufo” tilan nimessä viittaa. Erinomaisen hintalaatusuhteen omaava monikäyttöinen ruokaviini seuraa supertoscanalaisten esimerkkiä blendillä, jossa paikallista Sangiovesea täydentää rustiikki Cabernet Sauvignon.

Intensiivisen rubiininpunainen viini tuoksuu varsin avoimesti kypsälle kirsikalle, mustaherukalle, nahalle ja yrteille. Suussa se on kuiva, rehevän marjainen ja maanläheinen. Lajikkeilleen tyypillisesti ruokahalua herättävä hapokkuus ja runsas, mutta kypsä ja mukavan jauhoinen tanniinisuus tekevät viinistä varteenotettavan kumppanin usealle ruokalajille. Ei olekaan ihme, että Rompicollo löytyy usean laaturavintolan viinilistalta!

Rompicollo on käynyt kontrolloidussa lämpötilassa terästankeissa 10 päivän ajan. Sen jälkeen sitä on kypsytetty vuoden ajan 35 hehtolitran slavonialaisissa tammiastioissa.

Italia 13,28€