Viini blineille

viini blineille

Millainen viini blineille sopii?

Blinien täytteet määräävät millaisen viinin kanssa niitä tulisi nauttia. Herkulliset blinit täytetään usein smetanalla, mädillä, kylmäsavulohella tai kylmäsavustetulla porolla. Kylkeen valitaan usein lisukkeiksi myös maustekurkkuja, hunajaa ja sipulia – minkäslainen viini blineille sitten sopisi?

Valkoviinit pariutuvat kauniista eleganttien blinien kanssa. Etenkin ranskalainen sancerre on ihastuttava pari blinin ja sen voimakkaankin makuisten päällisten kanssa. Klassinen saksalainen Riesling ja Uuden-Seelannin Sauvignon Blanc ovat myös oivia pareja blinien kanssa, samppanjaa unohtamatta!

Alta löydät neljä viinisuosikkiamme blinien seuraan.

Kurkkaa herkullisten blinien reseptit K-Ruoasta!

Oletko myös juustoisen ruokien kuten racletten ja juustofonduen kaveri? Muista katsoa nämä viinivinkit ennen kuin lähdet Alkoon!

Suositukset

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Rheingaun klassikkoalueella sijaitsevilla Prinz von Hessenin tiluksilla on pitkä ja vaiheikas historia; niin tilan perustaja kuin nykyinen johtajakin ovat Suomen kuninkaaksikin aikoinaan kaavaillun Friedrich Karlin jälkeläisiä alenevassa polvessa! 

Talon puhdaspiirteinen ja puolikuiva Riesling löytää täydellisen parinsa kaloista ja etenkin blineistä. Kuivahko maku on myös puhtaan hedelmäinen: ananasta, persikkaa, keltaista luumua, Golden Delicious -omenaa sekä lopussa limetti-yrttinen vivahde. Miellyttävän raikas, kevyen öljymäinen suutuntuma. Jäännössokeri pyöristää kivasti hapokkuutta, joten kokonaisuus on balanssissa.

Saksa 16,99€
Franck Millet Sancerre

Franck Millet Sancerre

Tyylipuhdas sancerre on klassinen valinta blineille. Kuiva ja runsaan hapokas, tiivis makumaailma täydentyy limellä ja vihreällä omenalla, jälkimaun ollessa pitkä ja runsaan mineraalinen. Viini sopii erinomaisesti ravuille sekä monille muille ruoille, jotka kaipaavat runsasta hapokkuutta.

Ranska 28,90€
Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc on kuin luotu blinien kaveriksi. Tämä viinimaailman ikoniviini, Cloudy Bay Sauvignon Blanc, on raikas ja puhtaan sitruksinen uusi-seelantilainen valkoviini, jonka kuiva makumaailma tarjoaa alkuun passionhedelmää ja sitruksia. Hetken päästä ne antavat tilaa persikalle ja guavalle, sekä tasapainoisen pehmeälle suolaiselle mineraalisuudelle.

Uusi-Seelanti 34,99€
Moët & Chandon Impérial Brut lahjapakkaus

Moët & Chandon Impérial Brut lahjapakkaus

Blinien kanssa kelpaa nautiskella myös kuohuvaa - miltä kuulostaisi maailman suosituin samppanja?

Moët & Chandon Impérial Brut istuu kauniisti blinipöytään runsaan täyteläisellä makumaailmallaan. Moniulotteinen makumaailma tarjoaa hedelmiä, valkeita kukkia ja herkullista briossia.

Ranska 58,98€