Viini blineille

viini blineille

Millainen viini blineille sopii?

Blinien täytteet määräävät millaisen viinin kanssa niitä tulisi nauttia. Herkulliset blinit täytetään usein smetanalla, mädillä, kylmäsavulohella tai kylmäsavustetulla porolla. Kylkeen valitaan usein lisukkeiksi myös maustekurkkuja, hunajaa ja sipulia – minkäslainen viini sitten näiden elementtien kanssa toimisi?

Valkoviinit pariutuvat kauniista eleganttien blinien kanssa. Etenkin ranskalainen sancerre on ihastuttava pari blinin ja sen voimakkaankin makuisten päällisten kanssa.

Alta löydät kolme suosikkiamme blinien seuraan.

Kurkkaa herkullisten blinien reseptit K-Ruoasta!

Oletko myös juustoisen ruokien kuten racletten ja juustofonduen kaveri? Muista katsoa nämä viinivinkit ennen kuin lähdet Alkoon!

Suositukset

Plan B Sauvignon Blanc

Plan B Sauvignon Blanc

Gastronominen sauvignon ei häpeile olemuksellaan, vaan edustaa nuorekasta Frankland River -alueella sijaitsevaa Plan B! -viinitaloaan tyylillä. Ei ihme, että talo palkittiin ”Australian mustana hevosena”!

Vaalean vihertävänkeltaisen viinin tuoksu on antava ja tulvillaan raikkaan yrttisiä sauvignonin aromeja: herukan- ja tomaatinlehtien seassa on myös vastaleikattua ruohoa ja karviaismarjaa. Suussa kuiva, raikkaan sitruksisen hapokas ja maukkaan yrttinen trooppishedelmäisellä lisäyksellä. Keskitäyteläinen kokonaisuus ei ujostele olemuksellaan, vaan komppaa mainiosti blinejä!

Australia 12,98€
Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Raikkaassa, hedelmäisessä ja hennon yrttisessä viinissä, on kevyen öljymäinen suutuntuma. Jäännössokeri pyöristää kivasti hapokkuutta, joten kokonaisuus on hienosti tasapainossa. Aromaattinen, jälkimaultaan pitkä viini on oiva kumppani esimerkiksi graavi- ja kylmäsavulohelle sekä blineille.

Viinilehti:

****-tähteä

”Harmoninen, laadultaan erinomainen”

❤️ = Luonteikas viini

Saksa 15,90€
Franck Millet Sancerre

Franck Millet Sancerre

Tyylipuhdas sancerre: kuiva ja runsaan hapokas, tiivis makumaailma täydentyy limellä ja vihreällä omenalla. Jälkimaku on pitkä ja runsaan mineraalinen. Viini sopii erinomaisesti ravuille sekä monille muille ruoille, jotka kaipaavat runsasta hapokkuutta, siis oiva pari blineille! Upea, tyylikäs kokonaisuus, joka palkittiin hopeamitalilla Vuoden Viinit 2018 kilpailussa.

Viinilehti:

****-tähteä

”Harmoninen, laadultaan erinomainen”

❤️ = Luonteikas viini

Ranska 21,99€