Viini blineille

viini blineille

Millainen viini blineille sopii?

Blinien täytteet määräävät millaisen viinin kanssa niitä tulisi nauttia. Herkulliset blinit täytetään usein smetanalla, mädillä, kylmäsavulohella tai kylmäsavustetulla porolla. Kylkeen valitaan usein lisukkeiksi myös maustekurkkuja, hunajaa ja sipulia – minkäslainen viini blineille sitten sopisi?

Valkoviinit pariutuvat kauniista eleganttien blinien kanssa. Etenkin ranskalainen sancerre on ihastuttava pari blinin ja sen voimakkaankin makuisten päällisten kanssa.

Alta löydät kolme suosikkiamme blinien seuraan.

Kurkkaa herkullisten blinien reseptit K-Ruoasta!

Oletko myös juustoisen ruokien kuten racletten ja juustofonduen kaveri? Muista katsoa nämä viinivinkit ennen kuin lähdet Alkoon!

Suositukset

Kendermanns Classic Riesling

Kendermanns Classic Riesling

Runsaan aromikas ja klassinen riesling syntyy Pfalzin auringon alla saksalaisella osaamisella! Kuiva ja runsaan hedelmäinen kokonaisuus sopii loistavasti blinien kanssa nautittavaksi, mutta viinin kelpaa parittaa myös tulisia makuja sisältävien ruokien kanssa.

Saksa 11,28€
Gustave Lorentz Sylvaner Réserve

Gustave Lorentz Sylvaner Réserve

Alsacen maineikkaan perheyrityksen, Gustave Lorentzin Sylvaner on tyyliltään raikkaan hedelmäinen ja sitrusmainen. Se on oiva pari blinien lisäksi suolaisille piiraille ja kalaruoille.

Ranska 11,95€
Franck Millet Sancerre

Franck Millet Sancerre

Tyylipuhdas sancerre on klassinen valinta blineille. Kuiva ja runsaan hapokas, tiivis makumaailma täydentyy limellä ja vihreällä omenalla, jälkimaun ollessa pitkä ja runsaan mineraalinen. Viini sopii erinomaisesti ravuille sekä monille muille ruoille, jotka kaipaavat runsasta hapokkuutta.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐ tähteä, Harmoninen ja laadultaan erinomainen, ❤️ = Luonteikas viini

Ranska 23,90€
Moët & Chandon Impérial Brut

Moët & Chandon Impérial Brut

Blinien kanssa kelpaa nautiskella myös kuohuvaa - miltä kuulostaisi maailman suosituin samppanja?

Moët & Chandon Impérial Brut istuu kauniisti blinipöytään runsaan täyteläisellä makumaailmallaan. Moniulotteinen makumaailma tarjoaa hedelmiä, valkeita kukkia ja herkullista briossia.

Ranska 53,98€