Viini fonduen kanssa tai raclettelle

viini fonduen kanssa

Mikä viini fonduen kanssa sopii? Tai racletten?

Juustoisten herkkujen kanssa voit parittaa halutessasi niin meheviä punaviinejä kuin raikkaan aromikkaita valkoviinejä. Suomalaiset suosivat etenkin punaviinejä juustojensa kanssa, mutta runsaiden juustoruokien kylkeen sopisi myös raikas, hapokas ja aromaattinen valkoviini, joka leikkaa juuston rasvaisuutta!

Punaviini on aina hankala parittaa sulaneen juuston kanssa, mutta ei huolta – Viiniposti vinkkaa mikä viini fonduen kanssa toimii varmasti! Jos kuitenkin rakastat punaviiniä, muista ottaa huomioon, että se ei ole liian täyteläinen tai tanniininen. Esimerkiksi mehevät ja hilloiset punaviinit sopivat oikein mukavasti racletten kanssa nautittavaksi, etenkin jos pöydässä tarjoillaan myös leikkeleitä.

Alta löydät kolme ihanaa viinisuositusta juustoisen ruokien, kuten fonduen ja racletten, kanssa nautittavaksi!

Oletko juustojen ystävä? Niin mekin! Siksi koottiinkin yhteen 7 erilaista juustoa ja niille sopivat viinit.

Tee raclette-illastasi täydellinen näillä vinkeillä

Raclettepizza ja juustofondue ovat talviloman herkkuja – Kurkkaa Kotilieden Himahella-blogista reseptit!

K-Ruoasta lisää inspiraatiota niin raclette- kuin juustofondue iltaan!

Suositukset

Gustave Lorentz Sylvaner Réserve

Gustave Lorentz Sylvaner Réserve

Alsacen maineikkaan perheyrityksen, Gustave Lorentzin Sylvaner on tyyliltään raikkaan hedelmäinen ja sitrusmainen. Se on oiva pari suolaisille piiraille sekä tuhdeille juustoaterioille kuten raclettelle ja juustofonduelle.

Ranska 11,20€
Nau Mai Sauvignon Blanc

Nau Mai Sauvignon Blanc

Eloisa Uusi-Seelantilainen valkoviini! Suutuntumaa ryhdittää reilu hapokkuus, joka kantaa kokonaisuutta pitkään, herkullisesti veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan. Hapokkuudessaan sopii loistavasti rasvaisten juustoruokien kanssa.

Viinilehti: “**** -tähteä” “Harmoninen, laadultaan erinomainen” “Edullinen ostos”

Uusi-Seelanti 13,99€
Coto de Imaz Reserva

Coto de Imaz Reserva

Tammitynnyreissä sekä pullossa kypsynyt Riojan Reserva kuuluisalta El Cotolta, joka on Espanjan suosituin Rioja-viinien tuottaja. Pehmeä, kypsän kirsikkainen ja paahteinen kumppani nauttii niin grilliherkkujen seurasta kuin juustoisista antimista!

Espanja 18,65€