Viini racletelle ja juustofonduelle

viini racletelle

Mikä viini racletelle ja juustofonduelle? Valkoista vai punaista?

Juustoisten herkkujen kanssa voit parittaa halutessasi niin meheviä punaviinejä kuin raikkaan aromikkaita valkoviinejä. Suomalaiset suosivat etenkin punaviinejä juustojensa kanssa, mutta runsaiden juustoruokien kylkeen sopisi myös raikas, hapokas ja aromaattinen valkoviini, joka leikkaa juuston rasvaisuutta. Alta löydät 3 x viini racletelle ja juustofonduelle!

Punaviini on aina hankala parittaa sulaneen juuston kanssa, mutta ei huolta – Viiniposti vinkkaa mikä viini racleten kanssa (ja juustofonduen!) toimii varmasti! Jos kuitenkin rakastat punaviiniä, muista ottaa huomioon, että se ei ole liian täyteläinen tai tanniininen. Esimerkiksi mehevät ja hilloiset punaviinit sopivat oikein mukavasti racletten kanssa nautittavaksi, etenkin jos pöydässä tarjoillaan myös leikkeleitä.

Alta löydät kolme ihanaa viinisuositusta juustoisen ruokien, kuten fonduen ja racletten, kanssa nautittavaksi!

Raclettepizza ja juustofondue ovat talviloman herkkuja – Kurkkaa Kotilieden Himahella-blogista reseptit!

Tee raclette-illastasi täydellinen näillä vinkeillä

K-Ruoasta lisää inspiraatiota niin raclette- kuin juustofondue iltaan!

Oletko juustojen ystävä? Niin mekin! Siksi koottiinkin yhteen 7 erilaista juustoa ja niille sopivat viinit.

Kuva: Tiina Rantanen

Suositukset

E. Guigal Côtes-du-Rhône Rouge

E. Guigal Côtes-du-Rhône Rouge

Rhônelainen klassikko, jonka laatu perustuu tarkoin valittuihin rypäleisiin Etelä-Rhônen eri tarhoilta. Hieman jo kehittyneessä ja muhevassa tuoksussa on Syrah rypäleelle tyypillisiä nyansseja kuten tummia marjoja, luumua, lakritsaa ja mausteisuutta. Viini on maultaan melko täyteläinen, herkullisen mehevä ja lempeän mausteinen. Taustalla Grenache-rypäleen tuomaa raikasta marjaisuutta ja hapankirsikoiden hapokkuutta. Monipuolinen viini, joka lämmittää talvisena iltana tai siivittää upeasti niin juustofonduen kuin raclette-illalliset.

Ranska 17,94€
Plan B Off Dry Riesling

Plan B Off Dry Riesling

Plan B! Riesling ihastuttaa selkeän lempeällä makuprofiilillaan. Keskisyvän vihertävän keltaisen viinin tuoksussa hurmaavat omenavaha, lime, punaisen omenan kuori, aprikoosi ja papaija. Maultaan se on puolimakea, mutta erittäin raikkaan hapokas, keskitäyteläinen ja runsaan hedelmäinen. Jäännössokerinsa ja raikkaan hapokkuutensa ansiosta viini siivittää kevättalven raclette ja juustofondue ruokia erinomaisesti.

Australia 16,89€
Engel Riesling Grand Cru Praelatenberg Organic

Engel Riesling Grand Cru Praelatenberg Organic

Useasti palkittu ainutlaatuinen Grand Cru -luomuviini perheomisteiselta tilalta Alsacen sydämestä taipuu kauniisti juhlavan juustofonduen tai racletten pariksi. Runsaan mineraalinen, kypsän hedelmäinen ja kuiva valkoviini on valittu Vuoden Luomuviiniksi 2021 (Viinilehti).

Ranska 24,99€