Viini racletelle ja juustofonduelle

viini racletelle

Mikä viini racletelle ja juustofonduelle? Valkoista vai punaista?

Juustoisten herkkujen kanssa voit parittaa halutessasi niin meheviä punaviinejä kuin raikkaan aromikkaita valkoviinejä. Suomalaiset suosivat etenkin punaviinejä juustojensa kanssa, mutta runsaiden juustoruokien kylkeen sopisi myös raikas, hapokas ja aromaattinen valkoviini, joka leikkaa juuston rasvaisuutta. Alta löydät 3 x viini racletelle ja juustofonduelle!

Punaviini on aina hankala parittaa sulaneen juuston kanssa, mutta ei huolta – Viiniposti vinkkaa mikä viini racleten kanssa (ja juustofonduen!) toimii varmasti! Jos kuitenkin rakastat punaviiniä, muista ottaa huomioon, että se ei ole liian täyteläinen tai tanniininen. Esimerkiksi mehevät ja hilloiset punaviinit sopivat oikein mukavasti racletten kanssa nautittavaksi, etenkin jos pöydässä tarjoillaan myös leikkeleitä.

Alta löydät kolme ihanaa viinisuositusta juustoisen ruokien, kuten fonduen ja racletten, kanssa nautittavaksi!

Raclettepizza ja juustofondue ovat talviloman herkkuja – Kurkkaa Kotilieden Himahella-blogista reseptit!

Tee raclette-illastasi täydellinen näillä vinkeillä

K-Ruoasta lisää inspiraatiota niin raclette- kuin juustofondue iltaan!

Oletko juustojen ystävä? Niin mekin! Siksi koottiinkin yhteen 7 erilaista juustoa ja niille sopivat viinit.

Kuva: Tiina Rantanen

Suositukset

Plan B Shiraz

Plan B Shiraz

Muhkean marjainen, miellyttävän pyöreä ja pehmeä aussipunkku hurmaa niin sellaisenaan kuin racletten tai juustofonduen kanssa.

Australia 14,79€
E. Guigal Côtes-du-Rhône Blanc

E. Guigal Côtes-du-Rhône Blanc

Kaikkiaan kuutta eri rypälelajiketta sisältävä viini on aromeiltaan runsas ja monivivahteinen ja siitä on hyvin tunnistettavissa päärypälelajikkeen, Viognierin, tyypilliset kukkeat ja hieman paahteiset aromit. Runsaan hedelmäinen ja tiivisarominen valkoviini sopii hyvin juustofonduen tai racletten keralla nautittavaksi.

Ranska 17,49€
Engel Riesling Grand Cru Praelatenberg Organic

Engel Riesling Grand Cru Praelatenberg Organic

Useasti palkittu ainutlaatuinen Grand Cru -luomuviini perheomisteiselta tilalta Alsacen sydämestä taipuu kauniisti juhlavan juustofonduen tai racletten pariksi. Runsaan mineraalinen, kypsän hedelmäinen ja kuiva valkoviini on valittu Vuoden Luomuviiniksi 2021 (Viinilehti).

Ranska 24,95€