Viini juustoille

viini juustoille

Asiantuntijat neuvovat millainen viini juustoille sopii parhaiten

Viini ja juusto ovat luotuja toisilleen! Oikein valittu viini juustoille kohottaa kuitenkin makuelämyksen uudelle tasolla. Näillä helpoilla opeilla pääset pitkälle.

millainen viini juustoille sopii

Juustojen ja viinien yhdistämiseen pätevät samat perussäännöt, kuin muidenkin ruokien kohdalla. Juustoja jaotellaan mm. rasvaisuuden, kovuuden ja kypsytyksen perusteella. Rasvat kaipaavat happoja, voimakkaat maut hedelmää. Kypsyttäminen voimistaa juuston makua sekä kasvattaa umamipitoisuutta. Usein juustot ovat kuitenkin kypsytettyinä myös voimakkaan suolaisia, ja tämä helpottaa yhteensopivuutta viinien kanssa. Perussääntö on – aivan kuten muulloinkin: kevyttä kevyelle ja voimakkaalle voimaa.

Tässä jutussa nostamme kuusi erilaista viiniä, joille kaikille suosittelemme erilaisia juustoja. Näiden ohjeiden avulla loistat seuraavan juusto-viini-illan yhteydessä!

Kurkkaa täältä lisää viini ja juusto yhdistelmiä!

Suositukset

La Brique Cidre Bouché Brut 5%

La Brique Cidre Bouché Brut 5%

Pehmeille juustoille: brie ja camembert

La Brique Cidre Bouché siideri on pastöroimaton maalaissiideri, jossa on perinteisiä ja alueelle tyypillisiä ominaisuuksia. Termillä bouché tarkoitetaan perinteistä kuohuviinipulloon pullotettua siideriä, joka saa hiilihapponsa kuohuviinien tapaan käydessään pullossa. Siideri sopii niin omenapiirakan kuin pehmeiden juustojen, kuten brien ja camembertin pariksi.

Ranska 6,98€
Plan B Off Dry Riesling

Plan B Off Dry Riesling

Pehmeille juustoille

Lempeä ja selkeänmakuinen riesling, jonka 25g/l jäännössokeria miltei katoaa raikkaan hapokkuuden taakse! Runsaan hedelmäisyytensä vuoksi viini taipuu kauniisti pehmeiden juustojen seuraan.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐ Harmoninen ja laadultaan erinomainen, Hinta-laatusuhde: EDULLINEN OSTOS

Australia 16,89€
Perelada 5 Finques Reserva

Perelada 5 Finques Reserva

Koville juustoille

Täyteläinen ja kehittynyt taidonnäyte Empordán alueelta. Seitsemän rypälelajiketta Pereladan viideltä eri tarhalta tuovat jokainen 5 Finques -viiniin oman ominaispiirteensä ja yhdessä ne muodostavat harmonisen, ryhdikkään ja moniulotteisen kokonaisuuden. Syvän kirsikanpunaisen viinin tuoksu on hedelmäisen mausteinen, hieman paahteinen, kehittyvä ja intensiivinen. Maku on täyteläinen, tanniininen, tumman marjainen ja kevyesti viikunainen, jota siivittää pitkä silkkinen jälkimaku. Viinin maanläheiset, mehevät ja tummamarjaisat aromit löytävät parinsa tummien liharuokien ja kovien juustojen joukosta.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐⭐ Tyylikäs huippuviini, ❤️=Luonteikas viini, Hinta-laatusuhde: EDULLINEN OSTOS

Espanja 18,99€
Antinori Peppoli

Antinori Peppoli

Pitkään kypsytetyille juustoille

Yli 600 vuotta viiniä valmistanut firenzeläinen Antinorin suku tunnetaan chianti classicon taitureina. Pèppoli on Chianti Classico hedelmäisimmillään; Sangiovesen raikasta punamarjaisuutta täydentävät Merlot'n muhkeus ja Syrah'n mausteisuus. Pèppolin viinitila sijaitsee Chianti Classicon sydämessä, vain 5 km Tenuta Tignanellon viinitarhoilta. Viiniä viljellään 50 hehtaarin alueella ja ensimmäinen Pèppoli Chianti Classico valmistui vuonna 1985. Savustetuille ja grillatuille ruoille sekä pitkään kypsytetyille juustoille.

Italia 21,95€
Graham's Late Bottled Vintage Port 2018

Graham's Late Bottled Vintage Port 2018

Voimakkaanmakuisille juustoille: parmesaani ja sinihomejuusto

Makean täyteläinen ja tiiviin hedelmäinen klassinen portviini on omiaan juustojen, etenkin stiltonin ja muiden laadukkaiden sinihomejuustojen kanssa. Myös muut voimakkaanmakuiset juustot kuten parmesaani nauttivat Graham's LBV:n seurasta.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐ Harmoninen ja laadultaan erinomainen, ❤️=Luonteikas viini, Hinta-laatusuhde: EDULLINEN OSTOS

Portugali 24,99€
Château Grand Ormeau

Château Grand Ormeau

Miedoille juustoille

Château Grand Ormeau on Lalande de Pomerolin taikuutta… Tämä viini on tunnettu yli kahden vuosisadan takaa. 1900-luvulta alkaen se on kuulunut alueen parhaimpien viinien joukkoon ja nimensä puolesta se tunnetaan vieläkin paremmin nimenomaan Pomerolina. Rubiininpunainen, harmoninen, tasapainoinen ja monimuotoinen, kauniiden pehmeiden tanniinin sävyttämä ja täynnä mehukkaita maukkaita hedelmiä.

Ranska 34,90€