Viinilehden raadin parhaimmistoa: Hanaviinit

Viinilehden raadin parhaimmistoa: Hanaviinit

Tässä on parhaat hanaviinit 2021 mitä Alkosta löytyy!

Viinilehden parhaimpia pisteitä saaneita hanaviinejä tulee tässä! Listassa tähtiä keränneitä hanaviinejä, hinta-laatusuhteeltaan LÖYTÖ viinit sekä sydämiä (=luonteikas viini) keränneitä hanapakkauksia.

Viinilehden raadin, eli Juha Berglundin ja Antti Rinta-Huumon, tehtävänä on arvioida Alkon olemassa olevaa viinivalikoimaa sekä sen uusia tulokkaita. Arvioinnissa he pisteyttävät viinit hinta-laatusuhteen mukaan sekä antavat tähtiä yhdestä viiteen. Tämän lisäksi viini voi ansaita myös sydämen =Luonteikas viini -arvion.

Hinta-laatusuhteen he arvioivat seuraavalla pisteytyksellä:

-2: Ryöstö

-1: Kallis

0: Laatu vastaa hintaa

1: Edullinen ostos

2: LÖYTÖ viinit

Kurkkaa myös lista parhaimpia pisteitä saaneista punkuista ja lista parhaimpia pisteitä saaneista kuohuvista!

Tommasi Pinot Grigio valittiin Vuoden Hanaviiniksi 2020, tutustu LÖYTÖ arvion saaneeseen valkkariin täältä!

Suositukset

Twiga Hill 1.5 l viinipussi

Twiga Hill 1.5 l viinipussi

***-tähteä

Laadukas ja hyvin tehty

Hinta-laatusuhde: EDULLINEN OSTOS

Arvio: “Kypsän marjainen, tummasävytteinen, mustaherukkaa, karhunvatukkaa, paahteista mausteisuutta tarjoileva tuoksu. Keskitäyteläinen, nuorekas maku toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi pippurisuutta, vihreäsävytteistä yrttisyyttä ja metsäistä havuisuuttakin. Reilu hapokkuus ja hieman suuta kuivattavat tanniinit tuovat suutuntumaan särmää. Viini jättää hieman suuta supistavan jälkivaikutelman.”

Ruokasuositus: “Yleisviini tummien liharuokien ja riistan seuraan. Myös kovat, suolaiset juustot.”

Etelä-Afrikka 18,98€
Nau Mai Sauvignon Blanc 1.5 l viinipussi

Nau Mai Sauvignon Blanc 1.5 l viinipussi

****-tähteä

Harmoninen, laadultaan erinomainen

Hinta-laatusuhde: EDULLINEN OSTOS

Arvio: “Vihertäväsävytteinen ja avoin tuoksu on yrttinen ja hieman myös savuinen. Siitä voi erottaa muun muassa herukkapensaan lehtiä, karviaista sekä raparperia. Keskitäyteläinen, kuiva maku on reilun hedelmäinen ja helposti lähestyttävä. Siinä on tuoksua seuraten herukkaisuutta ja myös karviaismarjaa muistuttavia piirteitä. Hedelmäisyys tuo suutuntumaan runsautta ja kokonaisuus jättää pitkään suussa viipyvän, herkullisen jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.”

Ruokasuositus: “Marinoidut kala- ja äyriäisruoat.”

Uusi-Seelanti 24,99€
Black Tower Riesling hanapakkaus

Black Tower Riesling hanapakkaus

***-tähteä

Laadukas ja hyvin tehty

Hinta-laatusuhde: EDULLINEN OSTOS

Arvio: “Kypsän hedelmäinen, puhdaspiirteinen tuoksu. Siinä on persikkaa, omenaa, kukkaisuutta ja hentoa hunajaa. Puolikuiva maku allekirjoittaa tarkasti tuoksun aromit. Viinistä voi lisäksi erottaa sitruksisuutta ja persikan kiveä. Hentoa makeus saa tasapainoa reilusta hapokkuudesta ja viini on miellyttävän tasapainoinen. Se jättää eloisan sitruksisen ja omenaisen jälkivaikutelman.”

Ruokasuositus: “Hyvin viilennettynä seurusteluun, sekä salaattien, kalaruokien ja äyriäisherkkujen seuraan.”

Saksa 35,89€
Tommasi Bardolino

Tommasi Bardolino

***-tähteä

Laadukas ja hyvin tehty

Hinta-laatusuhde: EDULLINEN OSTOS

Arvio: “Avoin ja kypsän marjainen, punasävytteinen tuoksu. Siinä on kirsikkaa, lähes hillomaista punaherukkaa, karpaloa ja puolukkaa. Keskitäyteläinen maku tuo tuoksun aromien lisäksi mieleen yrttisyyttä ja hentoa savua. Suutuntumaltaan melko eloisa maku saa ryhtiä punasävytteisen marjaisesta hapokkuudesta ja kevyesti suuta supistavasta tanniinisuudesta. Viini jättää kirsikkaisen jälkivaikutelman.”

Ruokasuositus: “Pitkään hautuneet, reilusti yrttiset pataruoat. Myös täyteläiset kasvispaistokset.”

Italia 37,95€
Tommasi Pinot Grigio hanapakkaus

Tommasi Pinot Grigio hanapakkaus

****-tähteä

Harmoninen, laadultaan erinomainen

Hinta-laatusuhde: LÖYTÖ

Arvio: “Puhdaspiirteisen hedelmäinen, erittäin herkullinen tuoksu muistuttaa aromeiltaan omenaa, persikkaa, päärynää ja hentoa yrttisyyttäkin. Kuiva, mutta erittäin hedelmäinen, viehkeän viehättävä maku toistaa tuoksun aromit. Viinistä voi lisäksi erottaa kukkaisuutta, puhdaspiirteisen sitruksista vivahdetta ja persikan kiveäkin. Eloisa hapokkuus ja aavistuksen kielen päältä kutitteleva pirskahtelevuus antavat kokonaisuudelle eloa ja kantavat viiniä miellyttävästi veden kielelle nostattavaan, raikkaaseen jälkivaikutelmaan.”

Ruokasuositus: “Monikäyttöinen viini kala- ja äyriäisruokien, sekä salaattien seuraan.”

Italia 37,99€
Tommasi Graticcio Appasionato hanapakkaus

Tommasi Graticcio Appasionato hanapakkaus

****-tähteä

Harmoninen, laadultaan erinomainen

Hinta-laatusuhde: LÖYTÖ

Arvio: “Avoin, makeita vivahteita tarjoileva tuoksu tuo mieleen kuivatut hedelmät, hyvin kypsien marjojen, kuten kirsikan ja herukan vivahteet, makean mausteisuuden ja orastavan nahkaisuudenkin. Maku on melko täyteläinen toistaen tuoksun aromit. Viinissä on hentoa yrttisyyttä, erittäin kypsää karpaloa ja hentoa paahteisuuttakin. Aluksi melko mehukaskin suutuntuma saa eloa kypsästä hapokkuudesta ja kevyesti suuta kuivattavasta tanniinisuudesta. Viini jättää ryhdikkään, hieman jopa kukkaisenkin jälkivaikutelman.”

Ruokasuositus: “Täyteläiset pastat ja yrttiset lihapadat. Myös vaalea liha ja kovat, suolaiset juustot.”

Italia 37,99€
Tommasi Valpolicella hanapakkaus

Tommasi Valpolicella hanapakkaus

***-tähteä

Laadukas ja hyvin tehty

Hinta-laatusuhde: EDULLINEN OSTOS

Arvio: “Erittäin kypsiä, lähes hillottuja marjoja aromeiltaan muistuttava tuoksu. Siinä on kirsikkaa, mustaherukkaa ja makean mausteisia vivahteita. Keskitäyteläinen maku toistaa tuoksun marjaiset vivahteet. Viinistä voi erottaa myös yrttisiä ja kypsän karpaloisia aromeja. Alun lähes makea suutuntuma ryhdittyy tuntuvan hapokkuuden ansiosta ja viini jättääkin hieman suuta supistavan jälkivaikutelman.”

Ruokasuositus: “Pitkään haudutetut, yrttiset kasvis- ja lihapadat. Myös paistettu tai grillattu vaalea liha.”

Italia 39,98€