Viinilehden Vuoden punainen hanaviini 2022 – Tommasi Graticcio Appassionato

Viinilehden Vuoden punainen hanaviini 2022 – Tommasi Graticcio Appassionato

Viinilehden Vuoden punainen hanaviini 2022 on valittu

Viinilehden vankkumattomat viiniasiantuntijat Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo ovat jälleen kruunanneet Vuoden punaisen hanaviinin. Tommasi Graticcio Appassionato voitti muut Alkon punaiset hanaviinit ja sai upeat arvostelut Viinilehdeltä ja Vuoden punainen hanaviini 2022-tittelin.

Tuomariston kommentti

”Hyvä hanaviini on teknisesti laadukas ja tasapainoinen mutta myös monikäyttöinen. Siksi viinien särmikkyys ja luonteikkuus ei tässä kilpailussa erityisesti korostu. Tänä vuonna punaviinikilpailussa oli mukana paljon meheviä viinejä etenkin Portugalista. Monessa punaviinissä oli pientä makeutta, joka pyöristi ja pehmensi makua. Niin kauan kuin makeus ei maistu viinissä läpi, tämä ei ole mielestämme ongelma. Lopullinen kärkikolmikko erottui molemmissa sarjoissa varsin helposti. Pohjois-Venetosta tuleva voittajapunaviini on erittäin vivahteikas. Siitä löytyy makeaa mausteisuutta, kuivattujen hedelmien ja kypsän kirsikan aromeja, jopa nahkaisuutta. Viini on muhevan hedelmäinen mutta myös luonteikkaan vivahteikas ja persoonallinen.” (Lähde Viinilehti.fi)

Tommasi Graticcio Appassionaton arvio

”Avoin, kuivattuja hedelmiä ja makeaa mausteisuutta tarjoava tuoksu. Siinä on lisäksi kypsää kirsikkaisuutta, paahteisuutta - myös orastavaa nahkaisuutta. Maku on täyteläinen ja toistaa tarkasti tuoksun aromit. Alun mehukkaasta ja lähes makeitakin vivahteita tarjoilevasta viinistä voi erottaa myös kukkaisuutta, suklaata, kahvia, makeaa mustikkaa, mansikkaa ja karhunvatukkaakin. Suutuntuma saa eloa kypsästä hapokkuudesta ja kevyesti suuta kuivattavasta tanniinisuudesta. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, ryhdikkään ja vivahteikkaan jälkivaikutelman.

Yleisviini tummien liharuokien, riistan ja kovien, suolaisten juustojen seuraan.”

⭐⭐⭐⭐ -tähteä

❤️ = Luonteikas viini

Hinta-laatusuhde = LÖYTÖ

(Lähde: Viinilehti.fi)

Suositukset

Tommasi Graticcio Appasionato hanapakkaus

Tommasi Graticcio Appasionato hanapakkaus

Venetolaisen Tommasin perheen viinit ovat voittaneet lukuisia palkintoja ympäri maailman. Uusimman tunnustuksen sai Tommasi Graticcio Appassionato, jonka Viinilehti valitsi Vuoden punaiseksi hanaviiniksi 2022.

Tommasi Graticcio on valmistettu Valpolicellan perinteisistä rypälelajikkeista, joista osa on kuivattu Amaronen esimerkin mukaisesti. Tämä tuo viiniin makeaa mausteisuutta, pehmeää intensiivisyyttä ja kuivattujen hedelmien aromeja. Graticcio on loistava seurusteluviini, mutta löytää parinsa myös tummista liharuoista ja suolaisista juustoista.

Italia 39,98€