Zenaton viiniperhe luo tunnelmallisen joulun

mitä viiniä jouluksi

Mitä viiniä jouluksi? Zenaton viiniperhe luo tunnelmallisen joulun!

Zenaton Valpolicellan alueen muhkea-aromiset ja silkkisen tiiviit punaviinit ovat erityisen suosittuja iltojen pimetessä ja joulun lähestyessä. Samasta tuoteperheestä löytyy koko juhla-aterian kaari kuohu- ja valkoviineineen.

Jouluaterian kylmät kalat graavilohesta silleihin ja savusiikaan kaipaavat viiniltä runsasta hedelmäisyyttä sekä raikasta hapokkuutta. Niitä löytyy sekä kepeämmästä Zenato Pinot Grigiosta että tiivisaromisemmasta Zenato Lugana San Benedettosta.

Olipa tarjolla sitten kinkkua tai kalkkunaa, punaviinien sisarkolmikon nuorin, Zenato Valpolicella Superiore on erittäin monikäyttöinen viini useille liharuoille ja taipuu kypsän hedelmäisyytensä ansiosta myös makeille laatikoille.

Upean elegantti ja täyteläinen Zenato Ripassa Valpolicella Superiorkruunaa aterian kun tarjolla on juhlavia tummia liharuokia, kuten lammasta, poroa tai hirveä. Ripassa maistuu myös juustojen kera. Ja ihan sellaisenaankin, hyvässä seurassa!

Zenato Amarone della Valpolicella Classicon itse joulu. Sen luumuiset, kirsikkahilloiset, viikunaiset ja suklaiset aromit viettelevät jo tuoksullaan ja suussa lämmin, suuri ja pehmeä, loputtoman pitkä ja moniulotteinen makumaailma kruunaa tunnelmallisen illan. Se pärjää jopa suklaalle, ja juustovalikoiman, kuivattujen hedelmien ja pähkinöiden kanssa täydellinen ilta voikin jatkua yöhön saakka.

Mitäs täydellisestä joulusta vielä puuttuu – no tietenkin ne lahjat!

Sergion nimeä kantava Zenato Amarone della Valpolicella Classico Riserva on arvokas lahja, joka ikääntyy viinikellarissa vielä vuosikymmeniä. Myös viiniasiantuntijoiden ylistämä Zenato Ripassa Valpolicella Superiore on kaunis ele kutsuvieraalta isäntäväelle, oli juhlan syy mikä tahansa.

Buon Natale!

Suositukset

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

Riistapaisteille & Lampaalle (tai vaikkapa lahjaksi!)

Upen täyteläinen ja mehevä viini, joka on valmistettu perinteisellä Ripasso-mentelmällä, jolloin viini käy uudelleen puristettujen Amarone-rypäleiden kanssa. Täyteläistä makua ja makean mausteisia sävyjä tukee kirsikkainen hapokkuus ja pehmeät tanniinit. Laadukas viini on voittanut lukuisia kilpailuja ja sopii hyvin niin arkeen kuin juhlaan, erityisesti liharuokien seuraan.

Italia 24,49€
Zenato Valpolicella Superiore

Zenato Valpolicella Superiore

Kinkulle & Kalkkunalle

Sydämiä viinioppaissa kerännyt viini, jonka täyteläinen maku on mehevä, notkea ja miellyttävän rustiikkinen. Erinomainen viini liharuoille ja joulun kinkulle sekä kalkkunalle. Loistokumppani myös joulupöydän laatikoiden kanssa.

Italia 15,48€
Zenato Pinot Grigio

Zenato Pinot Grigio

Kalapöytään

Klassinen italialainen runsaan hedelmäinen, mutta samalla eloisa, raikas ja tasapainoinen viini, jossa aistittavissa mm. kypsää omenaa, sitruunaisuutta ja hentoa yrttisyyttä. Viini toimii monipuolisesti kalaruokien kumppanina. Tämä lempeä viini on myös varma valinta noutopöytään.

Italia 13,99€
Zenato Lugana San Benedetto

Zenato Lugana San Benedetto

Kalapöytään

Herkullisen hedelmäinen ja hennon hunajainen viini hurmaa mineraalisuudellaan ja eloisuudellaan. Tasapainoisen rakenteen mutta runsaan makumaaiman vuoksi, viini istuukin täydellisesti jouluiseen kalapöytään. Zenato on historiansa alusta asti panostanut pienen, Garda-järven eteläkärjessä sijaitsevan Luganan viinialueen tunnettuuden nostamiseen.

Italia 18,99€
Zenato Lugana Riserva

Zenato Lugana Riserva "Sergio Zenato"

Kalapöytään

Runsaassa tuoksussa mm. trooppisia hedelmiä, kukkaisuutta, voita ja pähkinää. Melko runsas maku on kuiva, monikerroksinen ja lavea. Jälkimakua siivittää trooppiset hedelmät, hieman kukkaiset sävyt, miellyttävä paahteisuus ja hento mineraalisuus.

Italia 39,87€
Zenato Amarone della Valpolicella Classico

Zenato Amarone della Valpolicella Classico

Nautiskeluun & Juustoille

Amaronen historia on peräisin Rooman ajoilta, jolloin viinien säilyminen talven yli oli haaste. Roomalaiset keksivät, että jos viinirypäleitä kuivaa ennen niiden puristamista muutaman kuukauden ajan, saadaan alkoholipitoisempaa viiniä, joka säilyy pidempään. Alkoholin lisäksi säilyvyyteen vaikutti jäännössokeri, jota viineissä oli runsaasti. Viini on erittäin täyteläinen, maultaan makeahko ja rakenteeltaan harmonisen tasapainoinen.

Italia 49,89€
Zenato Amarone Valpolicella Classico Riserva Sergio Zenato

Zenato Amarone Valpolicella Classico Riserva Sergio Zenato

Lahjaviini

Tätä Zenaton perustajan nimeä kantavaa huippuviiniä tuotetaan vain parhaimpina vuosina ja se valmistetaan valikoiduista rypäleistä. Rypäleiden kuivatusmenetelmän ja pitkän kypsytyksen ansiosta viini on todella täyteläinen, tyylikkään kehittynyt, lähes pureksittavan hedelmäinen, tumman suklaan ja kirsikan sävyttämä. Upea viini sellaisenaan nautittavaksi tai riistan kumppaniksi.

Italia 97,95€