Itämainen suppissoppa
4 annosta
reilu 1 l tuoreita suppilovahveroita (tai 3–4 dl pakastettuja)
1 rkl öljyä
1 rkl keltaista currytahnaa (esim. Mild curry paste Rajah)
1 sipuli
2–4 valkosipulinkynttä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
4–5 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota (esim. sieni-yrttimaustekuutiota, Knorr)
1/2 tl mustapippuria
1 1/2 tl basilikaa
1 1/2 rkl soijakastiketta
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
Ruokatoimittaja Marita Joutjärven itämainen keitto hurmaa lämmittävällä maullaan.
”Tämän ohjeen olen tehnyt vuosia sitten MAKU-lehteen. Soppa sai suursuosion ennen kaikkea makunsa, mutta myös laktoosittomuutensa vuoksi. Kookosmaito sopii suppisten makuun loistavasti!” kertoo Marita Joutjärvi.
- Kääntele halkaistuja suppilovahveroita ensin kattilan pohjalla. Kun enin neste on haihtunut lisää öljyloraus, currytahna ja hienonnetut sipulit, kääntele hetki.
- Kaada mukaan tomaattimurska ja vesi. Lisää liemikuutiot sekä pippuri ja anna hautua noin 30 minuuttia.
- Lisää mukaan loput mausteet ja kookosmaito. Anna hautua vielä hetki. Tarkista maku.
- Keitto on sekä laktoositon että gluteeniton.
- Jos käytät kuivattuja suppilovahveroita, käytä niitä noin 50 grammaa ja pane ne likoamaan keittoon käytettävään nesteeseen noin tuntia ennen käyttöä.
Kurkkaa viinisuositukset sieniruoille!
(Kuva: Unsplash)