Parsajäätelö
Ainekset
300 g vihreää parsaa
3 dl punaista maitoa
6 keltuaista
120 g sokeria
2 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
hippunen suolaa
No nyt on villiä! Tiesitkö, että parsasta voit valmistaa myös jäätelöä? Viinipostilla on tähän loistava resepti. Kokeilunhaluisille kulinaristeille!
- Kuori parsat ja leikkaa kovat kannat pois.
- Keitä parsat kypsiksi ja leikkaa kahtia.
- Pilko latvaosat suupalan kokoisiksi pieniksi palasiksi.
- Soseuta tyviosat monitoimikoneella ja paseeraa vielä tiiviin siivilän lävitse.
- Kaada maito kattilaan, lisää joukkoon halkaistun vaniljatangon siemenet, tanko ja sokeri. Kiehauta ja anna jäähtyä.
- Vatkaa keltuaiset kevyesti ja sekoita maitoon, nosta lämpötilaa rauhallisesti 55 asteeseen (käytä lämpömittaria!) ja sekoittele samalla.
- Poista vaniljatanko ja sekoita parsasose maidon joukkoon.
- Vaahdota kerma, sekoita kerma ja munamaitoseos keskenään ja aja jäätelökoneessa jäätelöksi.
- Lisää loppuvaiheessa parsanpalat ja pieni ripaus suolaa. Anna jähmettyä pakastimessa vähintään pari tuntia.