Villa Conchi - Hurmaa vieraasi juhlakauden tyylikkäimmällä kakulla

Villa Conchi ja Kakkukatrin kakku
Ainekset

18-20 cm irtopohjavuokaan

Pohja

1 kananmuna

0,5 dl sokeria

50 g voita sulatettuna

1 dl maitoa

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhe

1 tl vaniljasokeri

1 varsi raparperia +1 rkl sokeria

Raparperisose

3 vartta raparperiä

1 dl vettä

1 dl sokeria

Täyte

2 dl vispikermaa

100 g tuorejuustoa

1 dl vaniljajogurttia

Raparperisose

0,5 dl Villa Conchi Cava

3 liivatetta

2 tl vaniljasokeria

(0,5 dl sokeria)

Kiille

Raparperisoseen liemi n.0,5 dl

1,5 dl Villa Conchi Cava

2 liivatetta

Resepti ja kuvat: Kakkukatri

Raparperi-kuohuviinijuustokakku Kakkukatrin tapaan kevään ja kesän juhliin

Kakkukatri loi upean raparperi-kuohuviinijuustokakun, jossa maistuu raparperin lisäksi raikkaan hedelmäinen Villa Conchi cava. Villa Conchin kaunis pullo sopii loistavasti juhlakattauksiin ja Kakkukatri inspiroitui myös koristelemaan kakun Villa Conchin juhlavaan etikettiin sopivaksi. Etiketti puolestaan on aikanaan saanut inspiraationsa kakkupaperista. Kakussa on mehevä raparperipiirakka pohjana ja cavaa on käytetty niin täytteessä kuin kiilteessäkin. Testaa ja hurmaa vieraasi!

Ohjeet:

Pohja:

  1. Aloita valmistamalla pohja.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohja vuoan pohjalle.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  4. Mittaa jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe erilliseen astiaan. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahtoon nesteet ja sulatettu rasva. Sekoita joukkoon siivilän läpi kuivat aineet.
  5. Kaada taikina vuokaan.
  6. Pilko yhden raparperin varsi ja sekoita sokeria palojen joukkoon. Lisää raparperit taikinan päälle ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä.

Raparperisose:

  1. Mittaa aineet kattilaan ja anna kiehua kunnes raparperit ovat pehmeitä.
  2. Jäähdytä.
  3. Siivilöi jäähtynyt sose ja laita neste talteen kiillettä varten.
  4. Raparperisose tulee täytteeseen.

Täyte:

  1. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää jogurtti, tuorejuusto, raparperisose ja vaniljasokeri. Maista. Lisää tarvittaessa sokeria.
  2. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  3. Kuumenna Villa Conchi Cava, purista pehmenneet liivatteet kuiviksi ja liuota ne nesteeseen.
  4. Kaada seos ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan hyvin sekoittaen.
  5. Kaada täyte raparperipiirakkapohjan päälle.
  6. Tasoita pinta ja laita kakku hyytymään jääkaappiin noin 4 tunniksi.
  7. Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  8. Lämmitä raparperiliemi.
  9. Purista pehmenneet liivatteet kuiviksi ja lisää ne kuumaan raparperiliemeen.
  10. Lisää Villa Conchi cava
  11. Jos et halua kakun sisältävän alkoholia niin kiehauta Cava raparperiliemen kanssa ja lisää liivatteet koko nestemäärään. Tällöin jäähdytä liivateseosta ennen kakun päälle laittamista.
  12. Kaada kiilleneste varovasti lusikan kautta kakun pinnalle.
  13. Anna hyytyä jääkaapissa.
  14. Koristele ihanilla kullanvärisillä pitsikuvioisilla tuilekekseillä ja turkooseilla marengeilla.

Koristeet:

  1. Sekoita veden joukkoon öljy ja sitten jauhot vispilällä.
  2. Lämmitä paistinpannu ja säädä se keskilämmölle.
  3. Nosta ruokalusikallinen taikinaa kuumalle pannulle.
  4. Paista tuilea niin kauan, että siihen muodostuu pitsimäinen kuvio ja öljy lakkaa räiskymästä.
  5. Nosta tuilet talouspaperille jäähtymään.
  6. Värjää valmiit tuilet pensselin avulla kultaisella tomuvärillä.

Marengit:

  1. Erottele valkuainen keltuaisesta metallikulhoon.
  2. Kuumenna vettä kattilassa kiehuvaksi. Siirrä kattila pois levyltä ja nosta kulho kattilan päälle ja vatkaa valkuaista vesihauteen päällä.
  3. Lisää sokeria pikkuhiljaa koko ajan vatkaten. Vatkaa niin kauan, että marenkia kokeillessa et tunne sokerikiteitä sormien välissä.
  4. Lisää viinietikka ja väriaine sekä vatkaa vielä hetki.
  5. Pursota tai nostele marenkeja leivinpaperille pellin päälle.
  6. Kuivata 100 asteisessa uunissa n. 1,5 tuntia.
  7. Sammuta uuni ja anna marenkien vielä olla jälkilämmöllä uunissa uunin luukku hiukan raollaan.

Suositukset

Villa Conchi Cava Brut Selección

Villa Conchi Cava Brut Selección

Kevään ja kesän juhliin raikkaan elegantti Villa Conchi Cava Brut Selección! Viinitarhojen sijainti korkealla sekä Chardonnay-rypäle osana blendiä tuovat viinin makuun syvyyttä ja raikkautta. Kuiva, mutta tyylikkään paahteinen ja runsaan hedelmäinen makumaailma hurmaa sinut ja ystäväsi. Sopii niin maljaksi juhlissa kuin pikkusuolaisten kumppanina.

Helsingin Sanomien vapun kuohuviinitesti 20.4.2023:

⭐⭐⭐⭐ Erinomainen, luonteikas, tasapainoinen ja puhdaspiirteinen

Viinilehti:

⭐⭐⭐ Laadukas ja hyvin tehty, edullinen ostos

Suomalaisten suosikkicava on saatavilla 0,75l lisäksi myös magnumissa 1,5l ja vaikka kahdelle henkilölle sopivassa 0,375l koossa!

Espanja 13,95€