Kulissien takana - Christer

Kulissien takana - Christer

Tiesitkö, että Viinipostin takana häärää viinialan ammattilaisia viinien maahantuontiyrityksistä?

Uudessa juttusarjassa kurkistamme viinipostilaisten työpäiviin. Millainen on viininmaahantuojan työpäivä, keitä me olemme ja miten olemme päätyneet alalle? 

Viinipostin kulisseissa häärää reilun 30 hengen iloinen joukko. Työtehtävämme ovat yhtä kaukana toisistaan kuin asuinpaikkamme: joku asuu Hangossa ja suunnittelee tv-mainoksia, kun toinen viettää suuren osan ajastaan Lapissa kiertämässä ravintoloita. Kaikkia yhdistää rakkaus hyvään juomaan, ruokaan ja yhdessäoloon.

Kuka?

Nimi: Christer, 46

Kaupunki: Nummelalaistunut turkulainen

Rooli: Key Account Manager aka asiakaspalvelija

Päädyin alalle

ravintoloiden ja Ruotsin laivan kautta 😊

Ravintola-ala on aina kiinnostanut minua, ja olin nuorempana töissä monissa ravintolassa niin Turussa kuin Helsingissäkin sekä Itämeren laivoilla. Vuonna 2004 aloitin myyntityön, asiakkainani juurikin ravintolat. Viinejä olen kaupustellut ravintoloihin 12 vuotta, nykyisellä työnantajallani Interbrandsillä olen ollut töissä pian kolme vuotta. Aika menee ku siivil ku o mugavaa, vanha turkulainen sanonta. 😊

Tavallinen työpäiväni koostuu

aika paljon kotimaan matkustuksesta; myyntialueeni on Helsinki sekä Länsi-Suomi, joten käyn usein tapaamassa asiakkaita mm. Turussa, Porissa ja Vaasassa. Työhöni kuuluu paljon kommunikointia asiakkaiden kanssa, koulutusta, maistatuksia, kuluttajatapahtumia ravintoloissa. Olen vanhanaikainen ja tykkään tavata ja jutella ihmisten kanssa kasvokkain. Mielestäni asiakkaan kuunteleminen on myyjälle tärkeä ominaisuus.

Työhöni kuuluu tietysti myös myynnin taustatyötä ja hallinnollisia tehtäviä, joita hoidan toimistosta käsin.

Parasta työssäni on

ihmiset! Kanssakäyminen ihmisten kanssa on työssäni parasta ja se on minulle tärkeää sekä mieluisaa. Työni suola ovat tyytyväiset asiakkaat. On hyvin palkitsevaa, kun löydämme asiakkaan kanssa heille täydellisesti istuvan tuotteen. Ravintola-alan elämäntapa on aina viehättänyt minua, sellainen ”rakkaudesta ruokaan, viiniin ja elämyksiin” -asenne on lähellä sydäntäni ja siksi tämä ala on minusta niin mukava ja kiinnostava.

Viinissä minua kiehtoo

jatkuvan oppimisen mahdollisuus, sen hyväksyminen, että ikinä ei ole valmis ja kaikkitietävä. Viinin maailma on loputon, mitä enemmän oppii, sitä enemmän ymmärtää miten vähän tietää. Viinin kautta pääsee käsiksi myös moneen eri kulttuuriin ja tapoihin ja historiaan.

Suosittelen kaikille

maistamaan jumalten luomaa liittoa, tartaria rosésamppanjan kanssa. Hitusen tanniinisen, ryhdikkään ja hienostuneen hapokkaan rosésamppanjan ja tartarin yhdistelmä on enemmän kuin osiensa summa. Kokeile mm. Ruinartin tai Veuve Clicquot’n roseeta. Kippis!