Kulissien takana - Minna

Minna Viiniposti

Tiesitkö, että Viinipostin takana häärää viinialan ammattilaisia viinien maahantuontiyrityksistä?

Uudessa juttusarjassa kurkistamme viinipostilaisten työpäiviin. Millainen on viininmaahantuojan työpäivä, keitä me olemme ja miten olemme päätyneet alalle? 

Viinipostin kulisseissa häärää reilun 30 hengen iloinen joukko. Työtehtävämme ovat yhtä kaukana toisistaan kuin asuinpaikkamme: joku asuu Hangossa ja suunnittelee tv-mainoksia, kun toinen viettää suuren osan ajastaan Lapissa kiertämässä ravintoloita. Kaikkia yhdistää rakkaus hyvään juomaan, ruokaan ja yhdessäoloon.

Kuka?

Nimi: Minna, 39

Kaupunki: Espoo

Rooli: Tuoteasiantuntija

Päädyin alalle

Päätin lukion jälkeen lähteä Irlantiin hotelliin töihin ja siellä sain ajatuksen hakeutua ravintola-alalle. Opiskelin ensin tarjoilijan tutkinnon ja sen perään restonomiksi. Työskentelin opintojen ohella Helsingin ravintoloissa. Ravintola vuosien aikana minulle syntyi rakkaus viinin ja ruuan yhdistämiseen sekä aitoihin tarinoihin viinien takana. Interbrandsille siirryin Moët Hennessyltä jakelun vaihdon mukana. Työvuosieni aikana olen päässyt käymään eri viinialueilla ja taloilla.  Ja nyt saan onnekseni jakaa tietoa ja tarinoita viinien takaa.

Tavallinen työpäiväni koostuu

Roolini on monipuolinen, pidän tastingeja ja koulutuksia yrityksille, ravintolahenkilökunnalle ja kuluttajille. Toimistolla valmistelen materiaalit niitä varten. Ylläpidän lisäksi tuotetietojamme. Olen aina valmiina työskentelemään messuilla ja tapahtumissa, joissa saan tavata ihmisiä ja puhua viineistä ja ruuasta. Olenkin melko tuttu kasvo jo monille Viinipostin tastingeissä ja muissa tapahtumissa käyneille 😊

Parasta työssäni on

työkaverit ja jaettu intohimo hyviin juomiin, ravintoloihin ja ruokiin.

Viinissä minua kiehtoo

 

satojen vuosien historia, tietotaito ja ikuinen oppiminen. Joka päivä voi oppia jotain uutta viineistä. Edustamamme samppanjatalojen tarinat kiehtovat minua ja pystyisin puhua niistä loputtomasti! Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Ruinart, Krug ja Dom Pérignon ovat maailman tunnetuimpia samppanjataloja, eikä syyttä – jokainen näistä taloista on muovannut samppanjan alueen historiaa omalla tavallaan.

Suosittelen kaikille

kokeilemaan rohkeasti erilaisia viinejä, ravintoloiden viinimenut ovat mahtava tapa tutustua erilaisiin viineihin ja nauttia niistä sille sopivan ruuan kanssa.