El Coto -tasting @ Helsinki 27.5.2024

el coto tasting

Tervetuloa Viinipostin El Coto -tastingiin tiistaina 27.5.! Saamme vieraaksemme Espanjasta asti viinitalon edustajan Iñigo Echavarrin, joka esittelle meille riojalaisen viinitalon herkullisimpia viinejä.

Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!

Espanjan suosituin rioja-viinien tuottaja: El Coto

El Coto perustettiin vuonna 1970 pyrkimyksenä luoda viinimerkki, joka edustaisi uutta suuntaa Riojan viineille. Päätettiin, että El Coto keskittyisi ainoastaan laatuviineihin crianzasta ylös päin, ja että pullojen sisällön tulisi kauttaaltaan olla niin hyviä, että etiketissä esiintyvä komeasarvinen peura symboloisi taattua laatua. Ymmärrettiin, että tämä vaatisi aikaa, hankintoja, investointeja ja huippuosaamista niin viinitarhoilla, viinimössä kuin markkinoinnin ja jakelunkin tahoilla. Malttia ja taloudellista sietokykyä nopean tuoton sijaan.

Vaikka El Coto on viinitilaksi varsin nuori, on se jo nyt yksi johtavista D.O.Ca -tuottajista. El Coto -viinejä viedään ympäri maailmaa, niitä löytyy Espanjan lisäksi noin 50 eri maasta.

Koska kaikki El Coton punaviinit ikääntyvät tammitynnyreissä, niitä tarvitaan ”jokunen”. Tällä hetkellä kokoelma käsittää n. 67 000 ranskalaista tai amerikkalaista 225 litran tynnyriä, joiden keski-ikä on 4,7 vuotta. Riojan laki ei aseta tynnyreille ikävaatimuksia, mutta El Coto haluaa viineihinsä aitoja puun aromeja ja uusii siksi jatkuvasti valikoimaansa. Maailman suurimpana yksittäisenä tynnyreiden ostajana El Coto kuluttaa vuosittain 3 miljoonaa euroa pelkästään tammitynnyreiden hankintaan – ja se on vasta alkua todellisille kustannuksille: jokainen tynnyri tyhjennetään, puhdistetaan vesihöyryllä ja täytetään uudelleen viinillä kaksi kertaa vuodessa laadun vaalimiseksi.

Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:

Coto de Imaz Reserva Blanco

El Coto Semidulce (tulossa Alkoon)

El Coto Crianza

Coto de Imaz Reserva

Coto de Imaz Gran Reserva

Aika: Maanantai 27.5.2024 klo 17:30

Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)

Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)

Muuta: Tilaisuudessa tarjolla pientä syötävää viinien rinnalle. Tilaisuus pidetään englanniksi.

TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi