Gustave Lorentz Alsace -tasting @ Ranskan suurlähetystö 24.1.2025
Perjantaina 24.1. Viinipostin vieraaksi saapuu alsacelaisen viinitalo Gustave Lorentzin vientipäällikkö Pascal Schielé.
Ranskassa Saksan rajalla sijaitseva aurinkoinen Alsace tunnetaan erityisesti upean mineraalisista ja gastronomisista valkoviineistään. Illan aikana maistamme neljä erilaista viiniä Gustave Lorentzin valikoimasta.
Varaathan paikkasi ajoissa! Tilaisuus järjestetään Ranskan suurlähetystössä ja paikkoja on rajallisesti.
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:
Gustave Lorentz L'ami des Crustacés Pinot Blanc
Gustave Lorentz Grand Cru Kanzlerberg Riesling
Gustave Lorentz Évidence Pinot Noir
Gustave Lorentz Muscat End Récolte Finale
Aika: Perjantai 24.1.2025 klo 17:30
Paikka: Ranskan suurlähetystö (Itäinen Puistotie 13, 00140 Helsinki)
Hinta: 30 €/hlö (Maksetaan paikanpäällä)
Muuta:
- Suurlähetystöön päästäksesi tarvitset virallisen henkilöllisyystodistuksen (passi tai henkilökortti). Huomioithan, että ajokortti ei kelpaa.
- Tarjolla pientä purtavaa
- Tilaisuus järjestetään englanniksi
- Huomioithan, että otamme vastaan vain korttimaksun
- Ilmoittautumiset ovat sitovia
TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi
Suositukset
Onnea! Crémant d'Alsace
Valmistus
Keski-Alsacen savinen ja kalkkinen maaperä sekä aurinkoiset olosuhteet ovat otolliset korkealaatuisten ja “gastronomisten” viinien tuotantoon. Onnea! Crémant on valmistettu perinteisellä menetelmällä ja kypsynyt sakan päällä 24 kuukautta.
Rypäleet
60% Pinot Blanc Auxerrois, 18% Pinot Gris, 12% Pinot Noir, 10% Chardonnay
Väri
Vaaleankeltainen
Tuoksu
Sitruksinen, mineraalinen, hedelmäinen
Maku
Kuiva, hapokas, sitruksinen, mineraalinen, hedelmäinen
Ruokasuositus
Seurustelu, tapas ja antipasti, pikkusuolaiset, vähärasvainen kala
Gustave Lorentz L'Ami des Crustaces
Valmistus
Rypäleet on korjattu Keski-Alsacessa, Bergheimin kylää ympäröivien kukkuloiden tarhoilta, joissa maaperä on pääosin savea ja kalkkikiveä. Viini on kypsynyt terästankeissa.
Rypäleet
100 % Pinot Blanc
Väri
Kuulas vaalean keltainen
Tuoksu
Raikas, hedelmäinen ja hieman kukkainen
Maku
Suutuntuma on miellyttävän mineraalinen ja samalla pehmeä ja pyöreä, maussa runsaasti hedelmää, mm. persikkaa.
Ruokasuositus
Kaikenlaisille äyriäisruoille sekä kalalle.
Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Kanzlerberg
Valmistus
3,2 hehtaarin kokoinen Grand Cru Kanzlerberg sijaitsee Ribeauvillen kylässä ja on eteläisin sekä pinta-alaltaan pienin Alsacen 51:stä Grand Cru:sta. Viinitarha sijaitsee 250 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella rinteillä, jotka suuntaavat etelää kohti. Maaperä on erityisesti kalkkikiveä, joka on muodostunut jopa 150 miljoonaa vuotta sitten. Kalkkikiveä peittää vielä raskas savimaa, joka on hieman tyypillisempi muille Alsacen viinitarhoille kuin Grand Cru:lle.
Rypäleet
100 % Riesling
Väri
Vaalea kullankeltainen
Tuoksu
Rikkaassa aromimaailmassa aistittavissa sitrushedelmiä, aprikoosia ja kevään kukkia, kuin myös vahaa sekä kiveä.
Maku
Tasapainoinen sitrushedelmien täyttämä maku, jota elävöittää raikas hapokkuus sekä mineraalisuus.
Ruokasuositus
Parhaimmillaan savustetun lohen, nieriän tai taimenen seurana.
Gustave Lorentz Pinot Noir Evidence
Valmistus
Rypäleet tulevat tarhoilta, jotka sijaitsevat lähellä Altenberg de Bergheim Classé Grand Cru:ta. Evidence -luomuviinisarjan nimi tarkoittaa todistetta tai paremminkin osoitusta. Nimi viittaa viinitarhojen monimuotoisuuteen, joka kunnioittaa luonnonmukaisia viljelymenetelmiä. Erityisenä todisteena monimuotoisuudesta on riistalintujen paluu viinitarhoille. Sarjan etiketeissä esiintyvät höyhenet viittaavatkin kyseisiin lintuihin sekä viinien eleganssiin.
Rypäleet
100 % Pinot Noir
Väri
Tumma kirsikanpunainen.
Tuoksu
Aromimaailmassa hapankirsikkaa.
Maku
Kirsikkaa, hieman tammea.
Ruokasuositus
Vaalea liha, riista, kevyesti maustetut ruoat.
Gustave Lorentz Muscat End Récolte Finale
Valmistus
Gustave Lorentxin gastronominen Muscat, joka on tuotettu Bergheimin parhaalla terroirilla. Ilmasto-olosuhteet vuosikerralle 2015 olivat ihanteelliset.
Rypäleet
100 % Muscat
Väri
Kullankeltainen
Tuoksu
Kukkainen, persikkainen, vivahteikas, ilmeikäs, aistittavissa myös mintun ja lakritsin aromeja
Maku
Puolimakea, keskihapokas, persikkainen, kermainen, keltaluumuinen, hunajainen, kukkainen, vivahteikas
Ruokasuositus
Erinomainen viiniä nautittavaksi aperitiivina ja hanhenmaksan kanssa tai ihan sellaisenaan.