Gustave Lorentz Alsace -tasting @ Tampere 23.1.2025
Torstaina 23.1.2025 Viinipostin vieraaksi saapuu alsacelaisen viinitalo Gustave Lorentzin vientipäällikkö Pascal Schielé.
Ranskassa Saksan rajalla sijaitseva aurinkoinen Alsace tunnetaan erityisesti upean mineraalisista ja gastronomisista valkoviineistään. Illan aikana maistamme neljä erilaista viiniä Gustave Lorentzin valikoimasta.
Varaathan paikkasi ajoissa! Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Ravintola Ponsissa.
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:
Gustave Lorentz L'ami des Crustacés Pinot Blanc
Gustave Lorentz Grand Cru Kanzlerberg Riesling
Gustave Lorentz Évidence Pinot Noir
Aika: Torstai 23.1.2025 klo 18:00
Paikka: Ravintola Pons (Hämeenkatu 13 – 7. kerros, 33100 Tampere)
Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)
Muuta: Tilaisuus järjestetään englanniksi. Tarjolla pientä purtavaa ravintolan puolesta.
Ilmoittaudu täyttämällä alla oleva lomake!
Suositukset
Onnea! Crémant d'Alsace
Valmistus
Keski-Alsacen savinen ja kalkkinen maaperä sekä aurinkoiset olosuhteet ovat otolliset korkealaatuisten ja “gastronomisten” viinien tuotantoon. Onnea! Crémant on valmistettu perinteisellä menetelmällä ja kypsynyt sakan päällä 24 kuukautta.
Rypäleet
60% Pinot Blanc Auxerrois, 18% Pinot Gris, 12% Pinot Noir, 10% Chardonnay
Väri
Vaaleankeltainen
Tuoksu
Sitruksinen, mineraalinen, hedelmäinen
Maku
Kuiva, hapokas, sitruksinen, mineraalinen, hedelmäinen
Ruokasuositus
Seurustelu, tapas ja antipasti, pikkusuolaiset, vähärasvainen kala
Gustave Lorentz L'Ami des Crustaces
Valmistus
Rypäleet on korjattu Keski-Alsacessa, Bergheimin kylää ympäröivien kukkuloiden tarhoilta, joissa maaperä on pääosin savea ja kalkkikiveä. Viini on kypsynyt terästankeissa.
Rypäleet
100 % Pinot Blanc
Väri
Kuulas vaalean keltainen
Tuoksu
Raikas, hedelmäinen ja hieman kukkainen
Maku
Suutuntuma on miellyttävän mineraalinen ja samalla pehmeä ja pyöreä, maussa runsaasti hedelmää, mm. persikkaa.
Ruokasuositus
Kaikenlaisille äyriäisruoille sekä kalalle.
Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Kanzlerberg
Valmistus
3,2 hehtaarin kokoinen Grand Cru Kanzlerberg sijaitsee Ribeauvillen kylässä ja on eteläisin sekä pinta-alaltaan pienin Alsacen 51:stä Grand Cru:sta. Viinitarha sijaitsee 250 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella rinteillä, jotka suuntaavat etelää kohti. Maaperä on erityisesti kalkkikiveä, joka on muodostunut jopa 150 miljoonaa vuotta sitten. Kalkkikiveä peittää vielä raskas savimaa, joka on hieman tyypillisempi muille Alsacen viinitarhoille kuin Grand Cru:lle.
Rypäleet
100 % Riesling
Väri
Vaalea kullankeltainen
Tuoksu
Rikkaassa aromimaailmassa aistittavissa sitrushedelmiä, aprikoosia ja kevään kukkia, kuin myös vahaa sekä kiveä.
Maku
Tasapainoinen sitrushedelmien täyttämä maku, jota elävöittää raikas hapokkuus sekä mineraalisuus.
Ruokasuositus
Parhaimmillaan savustetun lohen, nieriän tai taimenen seurana.
Gustave Lorentz Pinot Noir Evidence
Valmistus
Rypäleet tulevat tarhoilta, jotka sijaitsevat lähellä Altenberg de Bergheim Classé Grand Cru:ta. Evidence -luomuviinisarjan nimi tarkoittaa todistetta tai paremminkin osoitusta. Nimi viittaa viinitarhojen monimuotoisuuteen, joka kunnioittaa luonnonmukaisia viljelymenetelmiä. Erityisenä todisteena monimuotoisuudesta on riistalintujen paluu viinitarhoille. Sarjan etiketeissä esiintyvät höyhenet viittaavatkin kyseisiin lintuihin sekä viinien eleganssiin.
Rypäleet
100 % Pinot Noir
Väri
Tumma kirsikanpunainen.
Tuoksu
Aromimaailmassa hapankirsikkaa.
Maku
Kirsikkaa, hieman tammea.
Ruokasuositus
Vaalea liha, riista, kevyesti maustetut ruoat.