Kellarin Kätköistä -tasting @ Helsinki 3.10.2023

kellarin kätköistä tasting

Meidän Viinipostin varaston uumenista löytyy monenlaisia herkkuja, minkä vuoksi päätimmekin raottaa kellarin oveamme ja maistattaa teillä näitä herkkuja tastingin merkeissä...

Kellarin Kätköistä on Viinipostin uusimpia konsepteja, jossa keräämme kuukausittain mielenkiintoisimmat aarteet kellareidemme kätköistä yhden uutiskirjeen alle. Vanhoja vuosikertoja, ikäännytettäviä viinejä, harvinaisuuksia maailmalta ja Alkon erikoiserien uutuuksia. Kannattaa siis seurailla tulevia sähköposteja (koska näitä viinejä ei julkaista sivuillamme, vaan tiedotamme niistä pelkästään uutiskirjeen muodossa) ja osallistua tähän tastingiin jos spessuviinit kiinnostavat 😉

Illan emännöi Viinipostin viiniasiantuntija Sanna ja tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Royale Estradissa. Royale Estrad sijaitsee Svenska Teaterin historiallisissa tiloissa Helsingin ydinkeskustassa.

Tilaisuudessa maistettavana seuraavat arvoviinit:

Dal Cero Vigneto Runcata

de Ladoucette Pouilly-Fumé

Perelada Finca Malaveïna

Michele Chiarlo Le Orme Barbera d'Asti

Numanthia Termes

Louis Latour Cuvée Latour

Aika: Tiistai 3.10.2023 klo 17:30

Paikka: Ravintola Royale Estrad (Pohjois-Esplanadi 2, 00130 Helsinki. Svenska Teaternin tiloissa.)

Hinta: 50 €/hlö (maksetaan ravintolassa)

TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi

Suositukset

Valmistus

Käsinpoimituista rypäleistä valmistettu viini, joka kypsyy 6kk tammitynnyreissä

Rypäleet

100% Garganega

Väri

Valkokullankeltainen

Tuoksu

Mehevää hedelmäisyyttä, paahteisuutta ja mausteisuutta, myös leveää kermaisuutta

Maku

Hapokas mutta erittäin balansoitu ja ryhdikäs. Runsas, kuiva, yrittinen ja sitruksinen

Ruokasuositus

Rasvainen kala, possu ja kana sekä runsaat äyriäisherkut

Italia
de Ladoucette Pouilly-Fumé

de Ladoucette Pouilly-Fumé

Valmistus

Maaperä on kalkkipitoista savimaata. Lämpökontrolloitu käyminen terästankeissa 6-8- viikkoa.

Rypäleet

Sauvignon Blanc

Väri

Vaalean viherkeltainen

Tuoksu

Mustaherukkainen, karviaismarjainen, sitruksinen

Maku

Kuiva, erittäin hapokas, mineraalinen

Ruokasuositus

Paistetut sekä grillatut kalat, myös runsaammat äyriäisruoat, vuohenjuusto

Ranska 41,26€
Louis Latour Pinot Noir Cuvée Latour

Louis Latour Pinot Noir Cuvée Latour

Valmistus

Käsin poimittu, fermentointi avonaisissa terästankeissa, 10-12 kk:n kypsytys ruostumattomissa terästankeissa. Kestää vanhenemista pullossa 2-3 vuotta.

Rypäleet

100% Pinot Noir

Väri

Tumman rubiininpunainen

Tuoksu

Tummaa marjaisuutta, mustaherukkaa, karpaloa, kevyttä yrttisyyttä ja lakritsimaisuutta

Maku

Keskitäyteläinen, silkkisen keskitanniininen, tumman kirsikkainen, mustaherukkainen, karpaloinen, hennon yrttinen, lisäksi lakritsin vivahteita

Ruokasuositus

Loistava yhdistelmä riistalintujen, pataruokien ja grillatun lihan sekä kypsien juustojen kanssa.

Ranska 29,99€
Chiarlo Le Orme Barbera d'Asti Superiore 2020

Chiarlo Le Orme Barbera d'Asti Superiore 2020

Valmistus

Rypäleet tähän viiniin kerätään usealta viinitarhalta Barbera d'Astin appellaation alueella. 10 päivän kuorikäyminen terästankeissa jatkuu malolaktisella käymisellä. Viiniä on kypsytetty 16 kuukautta ennen myyntiinlaskua.

Rypäleet

Barbera

Väri

Melko tiivis tummanpunainen

Tuoksu

Raikas ja hedelmäinen, kirsikkaa ja muita tummia marjoja.

Maku

Keskitäyteläinen, hienostuneen hedelmäinen. Tuntuva hapokkuus.

Ruokasuositus

Pureksittavan mehevä viini kaipaa tomaattista pastaa seurakseen. Sopii myös lampaan ja naudan kanssa nautittavaksi

Italia 29,49€
Perelada Finca Malaveina

Perelada Finca Malaveina

Valmistus

Finca Malaveïna on 19 hehtaarin viinitarha, joka on suunniteltu tuottamaan poikkeuksellisen hyviä viinejä. Viiniköynnökset kasvavat rinteessä, josta on upeat näkymät Välimerelle ja Pyreneeille. Maaperä on punaista savimaata. Pitkä maseraatio ja alkoholikäyminen 25 asteen lämpötilassa. Viini kypsyy 22 kuukautta uusissa ranskalaisissa Allier -tynnyreissä, jonka jälkeen sen annetaan levätä kellarissa ennen myyntiinlaskua.

Rypäleet

63% Merlot, 18% Cabernet Sauvignon, 17% Cabernet Franc, 2% Garnatxa Negre

Väri

Syvä kirsikanpunainen

Tuoksu

Punaisten marjojen syvä tuoksu, jossa mukana paahteisuutta sekä mausteisuutta, balsamicoa.

Maku

Täyteläinen ja tumman marjainen. Raikkaat hapot ja pehmeät tanniinit pitkällä jälkimaulla.

Ruokasuositus

Viini sopii erityisen hyvin tumman lihan ja lampaan kanssa, unohtamatta kovia kypsytettyjä juustoja.

Espanja 39,98€
Bodega Numanthia Termes

Bodega Numanthia Termes

Valmistus

Viini on valmistettu 30–50-vuotiaissa köynnöksissä kasvaneista rypäleistä. Viiniä kypsytetään ranskalaisissa tammitynnyreissä 16 kuukauden ajan. Tynnyrikypsytyksen aikana viini siirretään tynnyristä toiseen 4 kuukauden välein.

Rypäleet

Tinta de Toro

Väri

Tumman kirsikan värinen

Tuoksu

Termesin tuoksussa huumaa tummat hedelmät ja miellyttävä mausteisuus.

Maku

Viini on moniulotteinen ja tasapainoinen. Mustien hedelmien aromeja täydentää makeat mausteet kuten kaneli, timjami ja eukalyptus. Lisäksi maussa taustalla hieman toffeeta ja kaakaota. Lempeät tanniinit sekä sopiva hapokkuus tekee viinistä luonteikkaan, raikkaan ja elegantin.

Ruokasuositus

Termes sopii monipuolisesti liharuokien kanssa nautittavaksi. Yksinkertaisimmillaan sen kanssa voi tarjoilla ilmakuivattua kinkkua ja juustoja.

Espanja 30,50€