Kellarin Kätköistä -tasting @ Helsinki 3.10.2023
Meidän Viinipostin varaston uumenista löytyy monenlaisia herkkuja, minkä vuoksi päätimmekin raottaa kellarin oveamme ja maistattaa teillä näitä herkkuja tastingin merkeissä...
Kellarin Kätköistä on Viinipostin uusimpia konsepteja, jossa keräämme kuukausittain mielenkiintoisimmat aarteet kellareidemme kätköistä yhden uutiskirjeen alle. Vanhoja vuosikertoja, ikäännytettäviä viinejä, harvinaisuuksia maailmalta ja Alkon erikoiserien uutuuksia. Kannattaa siis seurailla tulevia sähköposteja (koska näitä viinejä ei julkaista sivuillamme, vaan tiedotamme niistä pelkästään uutiskirjeen muodossa) ja osallistua tähän tastingiin jos spessuviinit kiinnostavat 😉
Illan emännöi Viinipostin viiniasiantuntija Sanna ja tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Royale Estradissa. Royale Estrad sijaitsee Svenska Teaterin historiallisissa tiloissa Helsingin ydinkeskustassa.
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat arvoviinit:
Michele Chiarlo Le Orme Barbera d'Asti
Aika: Tiistai 3.10.2023 klo 17:30
Paikka: Ravintola Royale Estrad (Pohjois-Esplanadi 2, 00130 Helsinki. Svenska Teaternin tiloissa.)
Hinta: 50 €/hlö (maksetaan ravintolassa)
TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi
Suositukset
Valmistus
Käsinpoimituista rypäleistä valmistettu viini, joka kypsyy 6kk tammitynnyreissä
Rypäleet
100% Garganega
Väri
Valkokullankeltainen
Tuoksu
Mehevää hedelmäisyyttä, paahteisuutta ja mausteisuutta, myös leveää kermaisuutta
Maku
Hapokas mutta erittäin balansoitu ja ryhdikäs. Runsas, kuiva, yrittinen ja sitruksinen
Ruokasuositus
Rasvainen kala, possu ja kana sekä runsaat äyriäisherkut
de Ladoucette Pouilly-Fumé
Valmistus
Maaperä on kalkkipitoista savimaata. Lämpökontrolloitu käyminen terästankeissa 6-8- viikkoa.
Rypäleet
Sauvignon Blanc
Väri
Vaalean viherkeltainen
Tuoksu
Mustaherukkainen, karviaismarjainen, sitruksinen
Maku
Kuiva, erittäin hapokas, mineraalinen
Ruokasuositus
Paistetut sekä grillatut kalat, myös runsaammat äyriäisruoat, vuohenjuusto
Louis Latour Pinot Noir Cuvée Latour
Valmistus
Käsin poimittu, fermentointi avonaisissa terästankeissa, 10-12 kk:n kypsytys ruostumattomissa terästankeissa. Kestää vanhenemista pullossa 2-3 vuotta.
Rypäleet
100% Pinot Noir
Väri
Tumman rubiininpunainen
Tuoksu
Tummaa marjaisuutta, mustaherukkaa, karpaloa, kevyttä yrttisyyttä ja lakritsimaisuutta
Maku
Keskitäyteläinen, silkkisen keskitanniininen, tumman kirsikkainen, mustaherukkainen, karpaloinen, hennon yrttinen, lisäksi lakritsin vivahteita
Ruokasuositus
Loistava yhdistelmä riistalintujen, pataruokien ja grillatun lihan sekä kypsien juustojen kanssa.
Chiarlo Le Orme Barbera d'Asti Superiore 2020
Valmistus
Rypäleet tähän viiniin kerätään usealta viinitarhalta Barbera d'Astin appellaation alueella. 10 päivän kuorikäyminen terästankeissa jatkuu malolaktisella käymisellä. Viiniä on kypsytetty 16 kuukautta ennen myyntiinlaskua.
Rypäleet
Barbera
Väri
Melko tiivis tummanpunainen
Tuoksu
Raikas ja hedelmäinen, kirsikkaa ja muita tummia marjoja.
Maku
Keskitäyteläinen, hienostuneen hedelmäinen. Tuntuva hapokkuus.
Ruokasuositus
Pureksittavan mehevä viini kaipaa tomaattista pastaa seurakseen. Sopii myös lampaan ja naudan kanssa nautittavaksi
Perelada Finca Malaveina
Valmistus
Finca Malaveïna on 19 hehtaarin viinitarha, joka on suunniteltu tuottamaan poikkeuksellisen hyviä viinejä. Viiniköynnökset kasvavat rinteessä, josta on upeat näkymät Välimerelle ja Pyreneeille. Maaperä on punaista savimaata. Pitkä maseraatio ja alkoholikäyminen 25 asteen lämpötilassa. Viini kypsyy 22 kuukautta uusissa ranskalaisissa Allier -tynnyreissä, jonka jälkeen sen annetaan levätä kellarissa ennen myyntiinlaskua.
Rypäleet
63% Merlot, 18% Cabernet Sauvignon, 17% Cabernet Franc, 2% Garnatxa Negre
Väri
Syvä kirsikanpunainen
Tuoksu
Punaisten marjojen syvä tuoksu, jossa mukana paahteisuutta sekä mausteisuutta, balsamicoa.
Maku
Täyteläinen ja tumman marjainen. Raikkaat hapot ja pehmeät tanniinit pitkällä jälkimaulla.
Ruokasuositus
Viini sopii erityisen hyvin tumman lihan ja lampaan kanssa, unohtamatta kovia kypsytettyjä juustoja.
Bodega Numanthia Termes
Valmistus
Viini on valmistettu 30–50-vuotiaissa köynnöksissä kasvaneista rypäleistä. Viiniä kypsytetään ranskalaisissa tammitynnyreissä 16 kuukauden ajan. Tynnyrikypsytyksen aikana viini siirretään tynnyristä toiseen 4 kuukauden välein.
Rypäleet
Tinta de Toro
Väri
Tumman kirsikan värinen
Tuoksu
Termesin tuoksussa huumaa tummat hedelmät ja miellyttävä mausteisuus.
Maku
Viini on moniulotteinen ja tasapainoinen. Mustien hedelmien aromeja täydentää makeat mausteet kuten kaneli, timjami ja eukalyptus. Lisäksi maussa taustalla hieman toffeeta ja kaakaota. Lempeät tanniinit sekä sopiva hapokkuus tekee viinistä luonteikkaan, raikkaan ja elegantin.
Ruokasuositus
Termes sopii monipuolisesti liharuokien kanssa nautittavaksi. Yksinkertaisimmillaan sen kanssa voi tarjoilla ilmakuivattua kinkkua ja juustoja.