Kevään kuplivin tasting @ Helsinki 23.4.2025

Tervetuloa Viinipostin kevään kuplivimpaan tastingiin maistelemaan juhlakauden herkullisimmat kuohuviinit ja samppanjat. Näillä kuplilla taklaat niin vapun, äitienpäivän, valmistujaiset kuin kesän tulevat juhlat!
Illan aikana maistelemme Viinipostin viiniasiantuntijan Minnan johdatuksella 6 erilaista kuplivaa, joita suosittelemme tänä keväänä ja kesänä erinäisiin juhlallisuuksiin tai miksei vain sellaisenaan!
Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:
Mont-Ferrant Americano Organic Cava Brut Nature
Perelada Stars Cava Brut Reserva
Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut
Veuve Clicquot Rosé Champagne Brut
Moët & Chandon Rosé Impérial Champagne Brut
Aika: Keskiviikko 23.4.2025 klo 17:30 (kesto noin 1,5 h)
Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)
Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)
Muuta:
- Tilaisuudessa tarjolla pientä syötävää viinien rinnalle
- Tilaisuus järjestetään suomeksi
- Tilaisuudessa tullaan kuvaamaan
TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi
Suositukset

Mont-Ferrant Americano Organic Cava Brut Nature
Valmistus
Rypäleet viiniin tulevat paikallisilta luomuviljelijöiltä. Valmistetaan perinteisellä menetelmällä ja kypsyy kellarissa vähintään yhdeksän kuukauden ajan
Rypäleet
55% Xarel·lo, 30% Macabeu , 10% Chardonnay, 5% Parellada
Väri
Heleän vaaleankeltainen
Tuoksu
Sitruksinen, savuinen ja mineraalinen
Maku
Raikkaita vaaleita hedelmiä, kuiva, hapokas, sitruksinen, mineraalinen, kevyen omenainen
Ruokasuositus
Sopii nautittavaksi sellaisenaan, mutta myös erilaisille ruoille loistokumppani: risotot, merenelävät, ankka, kala, savustetut ruoat.

Perelada Stars Cava Brut Reserva
Valmistus
Empordà on Espanjan vanhin viinintuotantoalue. Sen maaperä on erityisen moniulotteinen ja kerrostunut, siitä löytyy mm. liuskekiveä, hiesua, soraa ja hiekkaisia harjuja.
Satovuoden valikoiduista Macabeo, Xarel-lo ja Parellada -rypäleistä vapaasti valunut mehu on käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa, ja pulloissa tapahtuneen toisen käymisen jälkeen viini on saanut kypsyä hiivasakkansa päällä 15 kuukauden ajan.
Rypäleet
40% Xarel.lo, 30% Parellada, 30% Macabeo
Väri
Keskisyvä sitruunankeltainen
Tuoksu
Runsas ja kypsä tuoksu, jossa persikkaa ja mangoa säestävät karamellisoitu sitruunan kuori, kuivattu omena ja tuulahdus briossia.
Maku
Kuiva, runsas ja erittäin raikas makumaailma. Sitrushedelmien hapokkuus sekä nostattava mousse tuovat veden kielelle. Keskitäyteläinen olemus täydentyy loppumaussa kuivatuilla yrteillä ja kevyellä paahteisuudella.
Ruokasuositus
Aperitiiviksi ja juhlamaljaksi sekä tapasten tai antipaston kanssa. Toimii myös äyriäisten kanssa.

Fernand Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut Organic
Valmistus
Rypäleet on poimittu optimaalisessa kypsyydessä kalkkia ja graniittia sisältäviltä hiekkaisen savisilta tarhoilta, jotka valmistavat runsaan hapokkaita rypäleitä.
Normaalisti Alcasessa poimitaan cremantiin päätyvät rypäleet jo 11%:n alkoholipotentiaalissa, Engelin chardonnayt poimitaan vasta 12,5%:ssa. Viini käytetään 11-prosenttiseksi ja kun se keväällä pullotetaan, rypäleiden omat jäännössokerit saavat aikaan kuplakäymisen luoden viiniin kermaisen moussen.
Rypäleet
100% Chardonnay
Väri
Sitruunankeltainen
Tuoksu
Keltaista omenaa, persikkaa, greippiä, briossia ja alkavaa pähkinäisyyttä
Maku
Suussa kuiva ja runsaan hapokas, keltaluumuinen
Ruokasuositus
Grillatut ja paistetut kalat, juustokuorrutteiset kasvispiirakat ja runsaat kala- tai kanasalaatit

Ferrari Organic Brut
Valmistus
Rypäleet ovat peräisin talon omilta luomutarhoilta, jotka sijaitsevat korkealla Dolomiittien rinteillä. Vuorokauden lämpötilavaihtelu on suuri, luoden erinomaiset kypsymisolosuhteet rypäleille.
Alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa raikkaiden aromien säilyttämiseksi. Kuohuviini valmistetaan perinteisellä menetelmällä. Se saa kypsyä hiivasakoilla 18-24 kuukautta.
Rypäleet
100% Chardonnay
Väri
Oljenkeltainen, kultaisin vivahtein
Tuoksu
Moniulotteinen ja elegantti, yhdistäen tuoreiden hedelmien raikkauden sekä paahteisen leivän vivahteet.
Maku
Tasapainoinen ja harmoninen, sisältäen kypsien hedelmien ja makean mantelin sävyjä. Hienostunut, pitkäkestoinen suutuntuma.

Moët & Chandon Rosé Impérial
Valmistus
Moët & Chandon Rosé on Pinot Noirin, Meunierin ja Chardonnayn sekoitus. Kauniin värinsä ja intensiivisyytensä se saa Pinot Noirista ja Meunierista valmistetusta punaviinistä, jota on 20% blendistä. Talon tyylille ominaisesti Rosé Impérial on raikas ja hedelmäinen. Samettisen suutuntuman takana on 21 kuukauden kellarikypsytys hiivasakkojen päällä. Reserviviinit tuovat täyteläisyyttä ja eleganssia.
Rypäleet
Pinot Noir 40-50%, Meunier 30-40%, Chardonnay 10-20%
Väri
Vaaleanpunainen meripihkan vivahteilla.
Tuoksu
Tuoksu on raikkaan punamarjainen, siinä on metsämansikkaa, vadelmaa ja kirsikkaa. Tuoksussa on myös pippurista mausteisuutta sekä ruusuista kukkeutta.
Maku
Maultaan tämä rosé on intensiivinen ja hedelmäinen, punaiset marjat dominoivat paletilla ja mehukkuutta tuo herkullinen persikan maku. Jälkimaussa aavistus mentholin raikkautta.

Veuve Clicquot Rosé
Valmistus
Veuve Clicquot Roséessa on 20% Bouzyn alueen Pinot Noirista valmistettua punaviiniä ja se kypsyy kellarissa kolme vuotta.
Rypäleet
Pinot Noir 50 %, Chardonnay 30 %, Meunier 20 %
Väri
Kirkas kuparisen punertava.
Tuoksu
Veuve Clicquot Rosé on raikas ja täyteläinen. Tuoksusta erottuu mansikan, kirsikan ja mustaherukoiden sekä manteleiden ja keksien aromeja
Maku
Veuve Cicquot Roséessa korostuu herkullisten punaisten hedelmien maku. Talon tyylille ominaisesti tästäkin samppanjasta löytyy lempeää paahteisuutta, joka tulee esiin leivonnaisten aromeina.