Pääsiäisen viinit -tasting @ Helsinki 28.3.2023
Tervetuloa Viinipostin Pääsiäisen viinit -tastingiin maistelemaan herkullisimmat viinit tulevaan sesonkiin!
Illan aikana maistelemme Viinipostin uuden viiniasiantuntijan Sanna Pöyryn johdatuksella 6 erilaista viiniä, joita suosittelemme tänä pääsiäisenä erilaisten ruokien kanssa. Tule siis maistamaan niin lammasruokien kaveriksi sopivia punaviinejä, karitsan kyytipojaksi taipuvaa roseeta ja ylistystä osakseen kerännyttä alsacelaista valkoviiniä!
Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:
Fernand Engel Pinot Gris Terres Rouges Organic
Terre del Barolo Nebbiolo d'Alba Biologico
Aika: Tiistai 28.3.2022 klo 17:30
Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)
Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)
TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi
Suositukset
Fernand Engel Alsace Pinot Gris Terres Rouges Organic
Valmistus
St Georges ja Tempelbuhl -nimisten viinipalstojen 42-vuotiaat Pinot Gris -köynnökset tuottavat pienen, mutta erittäin laadukkaan sadon. Itään ja koilliseen suuntaavat rinteet nauttivat suhteellisen viileästä pitkästä kaudesta, ja rypäleet säilyttävät ryhdikkään hapokkuuden myös korkeissa sokeripitoisuuksissa. Kokonaiset tertut puristetaan pneumaattisesti, ja lyhyen asettumisen jälkeen mehu käy viiniksi luonnonhiivojen toimesta lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Viinin annetaan kehittyä hiivasakkansa päällä 6-8 kuukauden ajan ennen hellää filtteröintiä ja pullotusta.
Rypäleet
100% Pinot Gris
Väri
Keskisyvä oljenkeltainen
Tuoksu
Aprikoosi, lime, persikan kivi, mehiläisvaha, etäinen savu
Maku
Kuiva, runsaan hapokas, täyteläinen, tiivis, mineraalinen, pitkä
Ruokasuositus
Kampasimpukat, sashimi, loimulohi, grillattu kesäkurpitsa
E. Guigal Tavel Rosé
Valmistus
Maaperä, jolla viiniköynnökset kasvavat, on vaihtelevaa savi-kalkkimaata, jossa myös alluviaalisia kerrostumia. Mehu puristetaan 1-2 yön yli tapahtuneen maseroinnin päätteeksi, sen jälkeen lämpötilasäädelty alkoholifermentaatio. Kypsytys 6 kuukautta terästankissa.
Rypäleet
Grenache Noir, Syrah, Cinsault, Clairette
Väri
Melko syvä vaalean punainen sävy
Tuoksu
Runsaan marjaisa, taustalla kepeää kukkaisuutta ja hieman mausteisuutta
Maku
Kuiva ja melko täyteläinen maku, jossa runsasta marjaisuutta tukee hienostunut hapokkuus ja kukkeus. Pitkässä ja melko polveilevassa jälkimaussa aistittavissa mausteisuutta ja mineraalisuutta.
Ruokasuositus
Runsaat salaatit, vaalea ja punainen liha, pastat
Villa Antinori Rosso
Valmistus
Tarkkaan valikoidut, parhaat rypäleet tulevat Antinorin omilta tarhoilta Toscanasta. Hellävaraisen murskauksen jälkeen viini käy lämpökontrolloiduissa terästankeissa noin seitsemän päivää ja siirretään sitten kypsymään ranskalaisesta, amerikkalaisesta ja unkarilaisesta tammesta valmistettuihin tynnyreihin vuodeksi. Ennen myyntiintuloa viini kypsyy vielä 8 kuukautta pullossa.
Rypäleet
Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Intensiivisessä tuoksussa kirsikkaa, minttua ja suklaata.
Maku
Runsas, samettinen, pehmeät tanniinit. Pitkä ja antoisa maku.
Ruokasuositus
Kypsät liharuoat, kovat kypsytetyt juustot.
Terre del Barolo Nebbiolo d'Alba Biologico
Valmistus
Rypäleet viiniin tulevat La Morran, Roddin ja Verdunon alueilta. Viini kypsyy 12 kuukautta tammitynnyreissä
Rypäleet
100% Nebbiolo
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Punamarjainen, mausteinen
Maku
Kuiva, harmoninen elegantti, hyvä rakenne
Ruokasuositus
Pastaruoat (liha ja sieni erityisesti), vaalea liha, punainen liha, riista, keskitäyteläiset juustot.
Altano Organic Red
Valmistus
Viinin käyminen tapahtuu terästankeissa. Kypsytys 6 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viini on myyntiin tullessaan jo valmista nautittavaksi, mutta kehittyy edelleen.
Rypäleet
Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Touriga Nacional and Tinto Cão.
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Orvokki, luumu, kirsikka, pippuri, tammen paahteisuutta
Maku
Keskitäyteläinen, kuiva, raikkaan hapokas, keskitanniininen, miellyttävän marjaisa jälkimaku
Ruokasuositus
Monikäyttöinen viini erilaisille liharuoille
Pradorey Adaro Organic
Valmistus
Rypäleet viiniin tulevat Ribera del Dueron, Kastilian ja Leónin autonomiselta alueelta Duero-joen varrelta. Maaperä on kalkki-savinen. Rypäleet poimitaan käsin ja viinin käy kontrolloidusti 28 asteessa alkuperäisten hiivojensa kanssa. Käyminen ja kylmämaserointi. Malolaktinen käyminen Neversin tammiastioissa. Kypsytys 12 kuukautta ranskalaisissa ja slovenialaisissa tammitynnyreissä, 3 kuukautta Neversin tammitynnyreissä.
Rypäleet
100 % Tempranillo
Väri
Tumma syvän, mutta kirkkaan kirsikanpunainen, voimakkaita sinertäviä vivahteita
Tuoksu
Runsaan hedelmäinen, lisäksi vaniljan ja lakritsin aromeja
Maku
Tyylikäs, maukas ja raikas. Kypsät hedelmät yhdistyvät samettisiin tanniineihin, jotka tarjoavat erittäin miellyttävän suutuntuman ja erittäin tyylikkään kokonaisvaikutelman.
Ruokasuositus
Iberialaiset alkupalat, liharuoat, makkarat, pasta, lihakastikkeet (bolognese, cannelloni), siipikarja ja riisi, eksoottinen keittiö, pähkinät ja/tai hunaja