Pääsiäisen viinit -tasting @ Helsinki 28.3.2023

star
Pääsiäisen viinit -tasting @ Helsinki 28.3.2023

Tervetuloa Viinipostin Pääsiäisen viinit -tastingiin maistelemaan herkullisimmat viinit tulevaan sesonkiin!

Illan aikana maistelemme Viinipostin uuden viiniasiantuntijan Sanna Pöyryn johdatuksella 6 erilaista viiniä, joita suosittelemme tänä pääsiäisenä erilaisten ruokien kanssa. Tule siis maistamaan niin lammasruokien kaveriksi sopivia punaviinejä, karitsan kyytipojaksi taipuvaa roseeta ja ylistystä osakseen kerännyttä alsacelaista valkoviiniä!

Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!

Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:

Fernand Engel Pinot Gris Terres Rouges Organic

Guigal Tavel Rosé 

Terre del Barolo Nebbiolo d'Alba Biologico 

Villa Antinori Rosso 

Symington Altano Organic 

Pradorey Adaro 

Aika: Tiistai 28.3.2022 klo 17:30

Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)

Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)

TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi

Suositukset

Fernand Engel Alsace Pinot Gris Terres Rouges Organic

Fernand Engel Alsace Pinot Gris Terres Rouges Organic

Valmistus

St Georges ja Tempelbuhl -nimisten viinipalstojen 42-vuotiaat Pinot Gris -köynnökset tuottavat pienen, mutta erittäin laadukkaan sadon. Itään ja koilliseen suuntaavat rinteet nauttivat suhteellisen viileästä pitkästä kaudesta, ja rypäleet säilyttävät ryhdikkään hapokkuuden myös korkeissa sokeripitoisuuksissa. Kokonaiset tertut puristetaan pneumaattisesti, ja lyhyen asettumisen jälkeen mehu käy viiniksi luonnonhiivojen toimesta lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Viinin annetaan kehittyä hiivasakkansa päällä 6-8 kuukauden ajan ennen hellää filtteröintiä ja pullotusta.

Rypäleet

100% Pinot Gris

Väri

Keskisyvä oljenkeltainen

Tuoksu

Aprikoosi, lime, persikan kivi, mehiläisvaha, etäinen savu

Maku

Kuiva, runsaan hapokas, täyteläinen, tiivis, mineraalinen, pitkä

Ruokasuositus

Kampasimpukat, sashimi, loimulohi, grillattu kesäkurpitsa

Ranska, AC Alsace 19,89€
E. Guigal Tavel Rosé

E. Guigal Tavel Rosé

Valmistus

Maaperä, jolla viiniköynnökset kasvavat, on vaihtelevaa savi-kalkkimaata, jossa myös alluviaalisia kerrostumia. Mehu puristetaan 1-2 yön yli tapahtuneen maseroinnin päätteeksi, sen jälkeen lämpötilasäädelty alkoholifermentaatio. Kypsytys 6 kuukautta terästankissa.

Rypäleet

Grenache Noir, Syrah, Cinsault, Clairette

Väri

Melko syvä vaalean punainen sävy

Tuoksu

Runsaan marjaisa, taustalla kepeää kukkaisuutta ja hieman mausteisuutta

Maku

Kuiva ja melko täyteläinen maku, jossa runsasta marjaisuutta tukee hienostunut hapokkuus ja kukkeus. Pitkässä ja melko polveilevassa jälkimaussa aistittavissa mausteisuutta ja mineraalisuutta.

Ruokasuositus

Runsaat salaatit, vaalea ja punainen liha, pastat

Ranska, AOP Tavel 21,49€
Villa Antinori Rosso

Villa Antinori Rosso

Valmistus

Tarkkaan valikoidut, parhaat rypäleet tulevat Antinorin omilta tarhoilta Toscanasta. Hellävaraisen murskauksen jälkeen viini käy lämpökontrolloiduissa terästankeissa noin seitsemän päivää ja siirretään sitten kypsymään ranskalaisesta, amerikkalaisesta ja unkarilaisesta tammesta valmistettuihin tynnyreihin vuodeksi. Ennen myyntiintuloa viini kypsyy vielä 8 kuukautta pullossa.

Rypäleet

Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Intensiivisessä tuoksussa kirsikkaa, minttua ja suklaata.

Maku

Runsas, samettinen, pehmeät tanniinit. Pitkä ja antoisa maku.

Ruokasuositus

Kypsät liharuoat, kovat kypsytetyt juustot.

Italia, IGT Toscana 20,97€
Terre del Barolo Nebbiolo d'Alba Biologico

Terre del Barolo Nebbiolo d'Alba Biologico

Valmistus

Rypäleet viiniin tulevat La Morran, Roddin ja Verdunon alueilta. Viini kypsyy 12 kuukautta tammitynnyreissä

Rypäleet

100% Nebbiolo

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Punamarjainen, mausteinen

Maku

Kuiva, harmoninen elegantti, hyvä rakenne

Ruokasuositus

Pastaruoat (liha ja sieni erityisesti), vaalea liha, punainen liha, riista, keskitäyteläiset juustot.

Italia, DOC Nebbiolo d'Alba 19,29€
Altano Organic Red

Altano Organic Red

Valmistus

Viinin käyminen tapahtuu terästankeissa. Kypsytys 6 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viini on myyntiin tullessaan jo valmista nautittavaksi, mutta kehittyy edelleen.

Rypäleet

Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Touriga Nacional and Tinto Cão.

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Orvokki, luumu, kirsikka, pippuri, tammen paahteisuutta

Maku

Keskitäyteläinen, kuiva, raikkaan hapokas, keskitanniininen, miellyttävän marjaisa jälkimaku

Ruokasuositus

Monikäyttöinen viini erilaisille liharuoille

Portugali, DOC Douro 14,98€
Pradorey Adaro Organic

Pradorey Adaro Organic

Valmistus

Rypäleet viiniin tulevat Ribera del Dueron, Kastilian ja Leónin autonomiselta alueelta Duero-joen varrelta. Maaperä on kalkki-savinen. Rypäleet poimitaan käsin ja viinin käy kontrolloidusti 28 asteessa alkuperäisten hiivojensa kanssa. Käyminen ja kylmämaserointi. Malolaktinen käyminen Neversin tammiastioissa. Kypsytys 12 kuukautta ranskalaisissa ja slovenialaisissa tammitynnyreissä, 3 kuukautta Neversin tammitynnyreissä.

Rypäleet

100 % Tempranillo

Väri

Tumma syvän, mutta kirkkaan kirsikanpunainen, voimakkaita sinertäviä vivahteita

Tuoksu

Runsaan hedelmäinen, lisäksi vaniljan ja lakritsin aromeja

Maku

Tyylikäs, maukas ja raikas. Kypsät hedelmät yhdistyvät samettisiin tanniineihin, jotka tarjoavat erittäin miellyttävän suutuntuman ja erittäin tyylikkään kokonaisvaikutelman.

Ruokasuositus

Iberialaiset alkupalat, liharuoat, makkarat, pasta, lihakastikkeet (bolognese, cannelloni), siipikarja ja riisi, eksoottinen keittiö, pähkinät ja/tai hunaja

Espanja, DO Ribera del Duero 20,00€