Roseekuohuvat-tasting @ Viinibaari Stifla Klaukkala 12.2.2025
Tervetuloa Klaukkalan uuden viinibaari Stiflan ja Viinipostin viinitastingiin keskiviikkona 12.2.2025! Illan aikana pääset maistelemaan viittä eri roseekuohuvaa Viinipostin aina yhtä ihanan asiantuntijan Minnan johdatuksella 😊 Viinien ohella tarjolla Stiflan herkkulautanen.
Kenkäkauppa ja viinibaari Stifla
Kahvila, viinibaari ja kenkäkauppa Stifla syntyi oivalluksesta ja tarpeen tunnistamisesta: kenkiähän voisi sovittaa myös hauskasti! Istahda siis pehmoiseen nojatuoliin, nauti kuppi samettista cappuccinoa tai elegantisti lasillinen kuplivaa samppanjaa – kaikki tämä on mahdollista ihanassa Stiflassa.
Stiflan valikoimasta löydät uniikit, kestävät ja mukavat jalkineet. Mikäs sen mukavampaa kuin sovittaa kenkiä ja tunnustella niiden istuvuutta nappaamalla kuppi kuumaa, herkkuja ja kylkeen vielä viinilasillinen? Stiflan herkuissa panostetaan lähituottajien laadukkaisiin raaka-aineisiin, artesaaniherkkuihin ja Kaffa Roasteryn tuoreeseen ja ekologiseen kahviin, ihanista mummon posliineista tarjoiltuna. Viinin kylkeen valmistuu ihanat tapasvadit – tänne on pakko päästä!
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:
Ruggeri Rosé Prosecco Argeo Brut
Domaine Fernand Engel Pinot Noir Rosé Organic
Aika: Keskiviikko 12.2.2025 klo 18:00-19:30
Paikka: Kenkäkauppa ja viinibaari Stifla (Myllärintie 2, 01800 Klaukkala, sisäänkäynti Gunnarintien puolelta)
Hinta: 48 €/hlö (maksetaan paikan päällä)
Ilmoittautumiset: Sähköpostitse osoitteeseen info@stifla.fi
Suositukset
Hola! Mediterraneo Rosé Brut Natural 8%
Valmistus
Valmistettu Cavan tapaan
Rypäleet
80% Macabeo, 10% Chardonnay, 10% Pinot Noir
Väri
Herkkä pinkki, häivähdys persikan sävyä
Tuoksu
Tuoksussa huokuvat kirsikka ja metsämarjat
Maku
Punaisten hedelmien aromit sekoittuvat herukan, greipin ja kirsikan kanssa luoden kevyen mutta rikkaan tekstuurin.
Ruokasuositus
Tämä roseeviini on ihanteellinen aperitiivi tapasten keralle ja sopii erinomaisesti myös salaattien, sushin, merenelävien tai jälkiruokien kanssa nautittavaksi.
Ruggeri Rosé Prosecco Brut
Valmistus
Dolomiitti -vuoriston rinnetarhat Trevison pohjoispuolella. Charmat Method (toinen käyminen tapahtuu pullon sijaan suurissa terästankeissa)
Rypäleet
90 % Glera, 10 % Pinot Nero
Väri
Kuulas, persikkaan ja ruusukultaan taittava väri
Tuoksu
Runsaassa tuoksussa kukkaisuutta, punaisia marjoja, veriappelsiinia ja marsipaania
Maku
Melko runsasta ja marjaisaa makua tasapainottavat raikas hapokkuus ja hento mineraalisuus. Jälkimaussa aistittavissa nektariinia ja punaisia marjoja.
Ruokasuositus
Tomaatti- ja avokadosalaatti, kevyet pastat, kalaruoat.
Fernand Engel Crémant d'Alsace Rosé
Valmistus
Köynnökset kasvavat runsaasti kalkkia sisältävässä hiekkaisessa ja savisessa maaperässä. Crémant Rosé on valmistettu perinteisellä menetelmällä, jossa kuplakäyminen tapahtuu pulloissa ja viinin annetaan kypsyä 9kk ajan ennen hiivasakan poistoa.
Rypäleet
100 % Pinot Noir
Väri
Vaalean punainen
Tuoksu
Tuoksussa on runsaasti punaisia marjoja kuten mansikkaa, vadelmaa ja kirsikkaa. Marjaisia aromeja tasapainottaa aavistus briossin ja makeiden leivonnaisten tuoksu.
Maku
Kuiva, hedelmäinen ja raikas maku. Maku toistaa tuoksun aromeja punaisten marjojen ja briossin osalta. Tasapainoinen ja melko voimakas kokonaisuus.
Moët & Chandon Rosé Impérial
Valmistus
Moët & Chandon Rosé on Pinot Noirin, Meunierin ja Chardonnayn sekoitus. Kauniin värinsä ja intensiivisyytensä se saa Pinot Noirista ja Meunierista valmistetusta punaviinistä, jota on 20% blendistä. Talon tyylille ominaisesti Rosé Impérial on raikas ja hedelmäinen. Samettisen suutuntuman takana on 21 kuukauden kellarikypsytys hiivasakkojen päällä. Reserviviinit tuovat täyteläisyyttä ja eleganssia.
Rypäleet
40-50% Pinot Noir, 30-40% Meunier, 10-20% Chardonnay
Väri
Vaaleanpunainen meripihkan vivahteilla.
Tuoksu
Tuoksu on raikkaan punamarjainen, siinä on metsämansikkaa, vadelmaa ja kirsikkaa. Tuoksussa on myös pippurista mausteisuutta sekä ruusuista kukkeutta.
Maku
Maultaan tämä rosé on intensiivinen ja hedelmäinen, punaiset marjat dominoivat paletilla ja mehukkuutta tuo herkullinen persikan maku. Jälkimaussa aavistus mentholin raikkautta.
Moët & Chandon Ice Impérial Rosé
Valmistus
Samppanja valmistetaan perinteisellä menetelmällä ja se lepää kellarissa hiivasakkojen päällä 18 kuukautta. Lopputulos on ryhdikäs ja raikas rosé, johon valittiin erityisen intensiivisiä ja hedelmäisiä Pinot Noir viinejä kantamaan makeutta. Meunier tuo blendiin täyteläisyyttä ja mehukkuutta, Chardonnay takaa elegantin hapokkuuden. Kaunis väri tulee Meunierista valmistetusta punaviinistä, jota on 10% viineistä.
Rypäleet
45-55% Pinot Noir, 35-45% Pinot Meunier, 5-10% Chardonnay
Väri
Kirkkaan vaaleanpunainen.
Tuoksu
Tuoksussa on runsaasti punaisia marjoja kuten puolukkaa ja karpaloa sekä kirsikkaa. Tuoksua täydentää aavistus viikunaa ja nektariinia.
Maku
Puhtaan hedelmäisessä maussa voi aistia kirsikkaa, karpaloa ja viikunaa. Kepeän marjainen, punaisten sitrushedelmien sävyttämä maku hurmaa raikkaudellaan ja harmonisuudellaan.